More Bounce to the Ounce
Kende het album nog niet, tot vandaag. Het album funkt en basst op zich prima! De opener vond ik eerst niet zo geweldig, maar na meerdere beluistering gaat het wel de betere kant op. Het blijft me allemaal wel net iets teveel op de vlakte. Geef mij dan maar een Coolio met Fantastic Voyage. Sorry voor de haters.
Freedom
Dit bevalt me al veel beter. Lekker puntig funkgitaartje. Klinkt in ieder geval veel gevarieerder, alhoewel het richting het einde…
Brand New Player
Bij het intro was ik even op zoek naar onze kat. Klinkt allemaal wat vlakker, maar weet mijn aandacht meer vast te houden dan de vorige twee nummers. Lijkt wat tegenstrijdig, niet?
Ligt dat dan toch aan de zang?
Funky Bounce
Een wat eentonig nummer, wat me duidelijk minder bevalt. Duurt te lang. Misschien ligt dat ook aan m'n vrijdagmiddag mood. De break/overgang rond 4 minuten kwam dan ook als geroepen. Daarna wordt het nummer aanmerkelijk beter.
Be Alright
Ah er komt ook nog soul voorbij. Toch wel een hoogtepuntje op dit verder funky album. Hier kwam ik toch wel door in beweging, ondanks dat het niet het vlotste nummer is. Fraaie ontdekking, waardoor de aanleiding voor het beluisteren van dit album, het topic
Soul album van de Maand, nu al geslaagd is te noemen.
Reijersen dank daarvoor en
principal2000 dank voor de tip naar dit album.
Coming Home
Wat we hier nou mee moeten binnen de context van dit album? Weet niet helemaal wat de bedoeling was om dit nummer ook nog op het album te plaatsen. Past niet bepaald bij de rest van het album. Het is weer wat anders en slecht is het niet, maar na de vijf vorige tracks verwacht je dit zeker niet. Feel good is misschien een prima typering.
Al met al zeker content met deze kennismaking met Zapp. De naam kende ik al wel en Roger kende ik natuurlijk van het nummer
I Want To Be Your Man, waar de vocoder ook duidelijk aanwezig is.
Qua waardering kom ik precies uit op een 4-. Gezien het feit dat het openingsnummer steeds wat beter wordt, geef ik het album het voordeel van de twijfel en deel ik voor nu 4 sterren uit, met Be Alright en Freedom als beste nummers.