Spear of Destiny - One Eyed Jacks (1984)

Label: CBS

1. Rainmaker (2:56)
  2. Young Men (3:13)
  3. Everything You Ever Wanted (4:37)
  4. Don't Turn Away (3:39)
  5. Liberator (3:39)
  6. Prisoner of Love (3:37)
  7. Playground of the Rich (4:46)
  8. Forbidden Planet (3:15)
  9. Attica (2:35)
  10. These Days Are Gone (5:42)
  11. Rosie * (4:38)
  12. Grapes of Wrath [1984 Version] * (4:44)
  13. Rainmaker [Live] * (3:29)
  14. Don't Turn Away [Live] * (4:20)
  15. Liberator [Dub] * (3:32)
  16. Forbidden Planet (12"mix) * (3:19)
  17. Liberator (12"mix) * (5:19)
avatar van Snakeskin
goede plaat van een band die aangevoerd wordt door Kirk Brandon. Hij zong vroeger in Theatre of Hate toen Billy Duffy er gitarist was. Duffy richtte met Astbury The (Southern) (Death) Cult en Brandon ging zicht focussen op een andere band, geheten Spear of Destiny. Links georienteerd maar nergens wordt dat idee opdringer. "One eyed jacks" is een goede plaat die veel beter verdiend heeft.

avatar van Snakeskin
mooie plaat, beslist eens gaan luisteren.

avatar van frolunda
Vind deze toch iets minder dan hun debuut Grapes of wrath,klinkt allemaal wat gladder en gepolijster.Dat geldt overigens niet voor de teksten,daar gaat Kirk Brandon met net zoveel bezieling te keer als in zijn tijd met Theatre of hate.Uitzonderingen zijn Liberator en Playground of the Rich waar de muzikale venijn nog wel in zit,dit zijn dan ook prima songs.De rest is niet slecht maar haalt het naar mijn mening toch meestal niet bij z'n eerder werk.Toch nog een ruime voldoende.