Steve Von Till - A Life unto Itself (2015)

Folk / Rock
Label: Neurot

1. In Your Wings (5:29)
  2. A Life unto Itself (7:11)
  3. A Language of Blood (7:47)
  4. Night of the Moon (7:02)
  5. Birch Bark Box (5:42)
  6. Chasing Ghosts (5:26)
  7. Known but Not Named (6:44)
avatar van Broem
Dit kunstje in het folk-rock genre heb ik vaker gehoord. Donkere, doorleefde stem die tekst oplepelt onder begeleiding van muziek. Echter...Steve doet dit Middels een aparte muzikale inval. Percussie en zo nu en dan heerlijke scheurende gitaren maken dit album net weer even anders als dat vaak gehoorde kunstje. Bijzonder en daardoor aantrekkelijk.

avatar van Johnny Marr
Bloedmooie plaat. Night of the Moon is hypnotiserend prachtig, en Birch Bark Box is intens tot op het bot. Z'n stem bevalt me ten zeerste, maar dat deed het ook al op The Eye of Every Storm (voor mij hét meesterwerk van z'n band Neurosis) waar Von Till een grote rol op speelt, dus geen wonder dat dit album mij zo bevalt.

Toch maar eens dieper in de beste man z'n solowerk duiken, te beginnen met z'n nieuwe plaat!