The Vaccines - English Graffiti (2015)

Label: Columbia

1. Handsome (2:20)
  2. Dream Lover (3:45)
  3. Minimal Affection (3:59)
  4. 20 / 20 (3:08)
  5. (All Afternoon) in Love (3:54)
  6. Denial (3:01)
  7. Want You So Bad (4:18)
  8. Radio Bikini (2:06)
  9. Maybe I Could Hold You (3:10)
  10. Give Me a Sign (3:33)
  11. Undercover (2:02)
  12. English Graffiti * (3:28)
  13. Stranger * (3:03)
  14. Miracle * (3:30)
  15. Handsome Reimagined [Dave Fridmann Edit] * (2:24)
  16. Dream Lover Reimagined [Malcolm Zillion Edit] * (3:57)
  17. 20 / 20 Reimagined [Dave Fridmann Edit] * (3:17)
  18. Give Me a Sign Reimagined [Co Co T Edit] * (4:20)
avatar van Motdattan
Zin in!

avatar van VladTheImpaler
Kijk hier ook erg naar uit. Handsome klinkt in ieder geval al erg lekker.

avatar van VladTheImpaler
Dream Lover Een vrij stevig nummer voor The Vaccines' doen, maar klinkt wel goed.

avatar van coldwarkids
Handsome had ook al een stevige productie. Nu Dream Lover gehoord te hebben blijkt dat heel het album zo geproduceerd is. Niks mis mee alleen beetje tegen het pieken aan gemixed.

avatar van VladTheImpaler
Ik vind Handsome toch nog wel een vrij luchtig nummer. Had zo op een van de vorige twee platen kunnen staan.

avatar van coldwarkids
Inderdaad. Jammer van de zware doordrenkte mix. Voorderest luchtig en melodierijk!

avatar van Ducoz
0,5
Hoesje ala White Stripes?

avatar van Irish
De recente tv-optredens bij Jimmy Fallon en Jools Holland hebben mij allesbehalve enthousiast gemaakt over dit album. Ik kan er niet precies de vinger op leggen maar de manier waarop de nummers gebracht worden en de tekst/melodie-verhouding zorgen ervoor dat The Vaccines mij niet kunnen overtuigen en eigenlijk gewoonweg irriteren.

Tevens de hoes kan mij niet bekoren, mooi kleurgebruik maar wat een afschuwelijke pose; die colaflesjes?! Zal het album bij de release uiteraard gaan beluisteren maar ben bang dat 't een lange zit zal worden.

avatar van Motdattan
Hier een albumstream.

JVT
het valt me niet mee na 1 luisterbeurt moet ik zeggen. Ik vrees dat The vaccines geen blijvertjes zijn

avatar van coldwarkids
Dat waren ze na hun debuut al niet.

JVT
Vond hun vorige plaat anders nog best te doen.

avatar van VladTheImpaler
Ligt het aan mijn internet of is de stream behalve de eerste 3 tracks van slechte kwaliteit?

avatar van Mark17
Onherkenbaar prutswerk bijna. Je na tien minuten al afvragen wat hier in hemelsnaam de gedachte achter is. Op de voorgaande albums viel er nog te genieten tijdens de korte nummers, hier is het een raadsel wat ze toevoegen.

Ik trap af met 2* sterren.

VladTheImpaler schreef:

dat was bij mij ook...

avatar van VladTheImpaler
Oke, dan wacht ik wel tot ik het hele album in goede kwaliteit kan luisteren.

avatar van Mark17
VladTheImpaler schreef:
Oke, dan wacht ik wel tot ik het hele album in goede kwaliteit kan luisteren.

Dat kan al.

avatar van RWLover
Hier een stream die wel van fatsoenlijke kwaliteit is: First Listen: The Vaccines, 'English Graffiti' : NPR

Matig album inderdaad... Vond de tweede plaat ook al behoorlijk tegenvallen, maar had nog de hoop dat ze weer de goeie kant op zouden kunnen gaan. Zonde, want dat eerste album blijft één van de leukste debuutplaten die ik ken

avatar van coldwarkids
Melody Calling was een aanstekelijk The Vaccines nummer. Ik had gehoopt dat ze juist die lijn zouden doorzetten van hun laatste EP.

En toen ging het mis. Bah wat slap zeg. Dream Lover is wel een goede single.

avatar van VladTheImpaler
De eerste vier nummers vind ik erg goed, maar daarna kakt het niveau wat in met aantal niemandsdalletjes zoals (All Afternoon) in Love en Maybe I Could Hold You.

avatar van Activa
Nope, niet mijn ding.... Goed voor af en toe een nummer van te draaien op Radio Bikini

JVT
Eerste 4 nummers zijn nog best goed, wat daarna komt slaat eigenlijk helemaal nergens op.

De recensies klinken niet erg hoopgevend. Maar goed eerst zelf luisteren.

avatar van LucM
Bij het sterke vorige album hoopte ik dat Vaccines niet zou afzakken zoals met vele recente rockbands het geval is maar dat is nu toch gebeurd. Het aantal puntige en catchy rocksongs (zoals opener Handsome) zijn op één hand te tellen, daarnaast staan er ook richtingloze songs en halfbakken experimenten. Akkoord dat de band eens wat anders wilde proberen maar zorg dan op de eerste plaats voor goed songmateriaal. Een wisselvallig en vaak overgeproduceerd album, ik vrees dat wij Vaccines na 2 prima albums ook kunnen afschrijven.

avatar van Bert Wasbeer
Tja... jammer... ik gunde dit bandje het wel, met name op basis van de prima vorige plaat. Maar buiten de UK gaat het bij deze hoogstws nooit meer lukken. Dit is allemaal OK maar de productie is niet echt mijn ding. En dan krijgt het al snel het vrij dodelijk predicaat: "niet slecht, maar..." .

avatar van peter_xxx
valt bij eerste beluistering wat tegen precies. Niet meer het frisse,sprankelende geluid van op de vorige platen.

avatar van VladTheImpaler
Las dit in een recensie en vond het bijna perfect verwoorden hoe dit album klinkt: Van het geluid van The Vaccines van debuutalbum What Did You Expect from The Vaccines? is weinig over, met name omdat zanger Justin Young zichzelf eens flink in de ballen heeft laten schoppen en zijn lage stem daarmee is kwijtgeraakt. Voeg dan nog een flinke scheut jaren tachtig aan het geluid toe en het resultaat ligt meer in de richting van wijlen The Virgins.

avatar van Izzy Maurice
Het valt mij op dat men na een halve keer luisteren op een stream al een mening heeft. Maar jongens jongens geef deze plaat wat langer de tijd want het is een groeiplaat. Eerste indruk was inderdaad 3 sterren plaat maar inmiddels geef ik er 4. Er worden anno 2015 niet veel kwalitatief goede pop rock platen gemaakt maar deze is wel top hoor.

avatar van SoNick
Inderdaad een plaat die beter wordt na een aantal luisterbeurten. Ik vond overigens de nummers live beter uitkomen dan op de plaat. Toch mis ik wel iets van de voorgaande platen. Die waren minder complex, maar luisterden gemakkelijker weg. Zeker de eerste. Deze plaat kakt toch wat in richting het einde.

avatar van WoNa
Hier is een band zich opnieuw aan het uitvinden. Een flinke scheut Suede er in lijkt het. Af en toe komt er nog iets van de "oude" The Vaccines er door heen. Toch bekoort het mij voldoende om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Een aantal nummers heeft een prima pop gevoel met 'Dream Lover' als uitschieter en het fantastische 'Undercover' als afsluiter. De twee combi's van stijlen bevalt me wel, maar de band zal moeten gaan kiezen wat ze echt wil. Dat lijken ze even niet meer te weten.

Het hele verhaal staat hier op WoNo Magazine.