Ryan Adams - Live at Carnegie Hall (2015)

Label: PAX-AM

1. Gimme Something Good *
  2. Oh My Sweet Carolina (5:26)
  3. Damn, Sam (I Love a Woman That Rains) *
  4. My Winding Wheel *
  5. Trouble *
  6. Nobody Girl (5:45)
  7. Off Broadway *
  8. Halloween *
  9. New York, New York (4:35)
  10. Please Do Not Let Me Go *
  11. Rats in the Wall *
  12. Why Do They Leave? *
  13. Sylvia Plath (4:31)
  14. Crossed Out Name *
  15. This Is Where We Meet in My Mind (5:21)
  16. If I am a Stranger *
  17. Amy *
  18. English Girls Approximately *
  19. Avenues *
  20. Come Pick Me Up *
  21. Oh My Sweet Carolina *
  22. My Winding Wheel *
  23. Dirty Rain *
  24. My Wrecking Ball (3:39)
  25. New York, New York *
  26. Friends *
  27. Am I Safe *
  28. Ashes and Fire *
  29. Gimme Something Good (6:36)
  30. Why Do They Leave? *
  31. Off Broadway *
  32. The Hardest Part *
  33. The Rescue Blues *
  34. Lucky Now *
  35. Dear Chicago *
  36. Desire *
  37. How Much Light (6:10)
  38. Firecracker *
  39. Kim (3:30)
  40. Call Me on Your Way Back Home *
  41. Black Sheets of Rain *
  42. Come Pick Me Up (6:02)
avatar van AOVV
Hm, dit ziet er best interessant uit. Een aantal geweldige nummers, in elk geval!

avatar van JohnnyVergerFan
Wanneer mogen we deze verwachten dan? Wellicht een heeeel klein goedmakertje dat ik 'm moest missen eind vorig jaar in Paradiso.

JohnnyVergerFan schreef:

Vanaf 21 april te koop, staat eronder..
Meer weet ik ook niet.

avatar van snarf349
Helemaal kaal. Alleen mr. Adams met wat instrumenten. Just like Neil Young - Live at Massey Hall 1971 (2007)

avatar van CWTAB
Hmmm 10 nummers op cd en de rest is (een alweer veel te dure) vinylbox, vergelijkbaar qua concept dus met Live After Deaf. Goede setlist dat dan weer wel

avatar van mkrake
In Nederland ( / EU) belachelijke prijzen ja. Amazon.com vraagt nog geen $90. Hier vragen ze er bijna € 150 voor.. Koekoek!

avatar van Zoute Popcorn
Staat sinds vandaag op Spotify!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Eels in Royal Albert Hall & Ryan Adams in Carnegie Hall: het moge duidelijk zijn; dat wordt dus een dubbelslag in de platenzaak dit weekend!

avatar van Zwaagje
De songs blijven ( vanzelfsprekend? ) prima overeind in zo'n akoestische setting. Je moet er voor in de stemming zijn maar dan is het indrukwekkend.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Zaterdag naar mijn favoriete platenzaak geweest, helaas was het album tot mijn verbazing nog niet uit, dus lekker languit genieten op de bank is er helaas nog niet bij.
Datgene wat ik via spotify heb beluisterd klonk prima.

avatar van Bonk
Kijk, ik ben nogal van de cd's en heb dan ook dit album aangeschaft op dat medium. Doordat de live-registratie wat mij betreft van grote schoonheid is, levert het meteen wel een kritiekpuntje op. Waarom niet meer van dit prachtigs op de cd gezet, want daar is ruimte en materiaal genoeg voor? Ik snap ook wel dat het antwoord er in ligt dat het dan niet meer op één lp past. Toch vind ik dat wel echt een nadeel van de vinyl-revival, dat de lengte van de lp het uitgangspunt steeds meer wordt en je daardoor als cd-koper niet een cd krijgt, waarbij de lengte van dit medium ten volle benut is bij zoiets als een concertregistratie. En helemaal als het zo mooi is als dit.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Helemaal mee eens met bovenstaande Bonk, eindelijk op CD uit na wekenlang wachten.
Eindelijk een live registratie van Ryan Adams.
Ik ga de CD vandaag nog aanschaffen!

avatar van erwinz
Recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Ryan Adams - (Ten Songs From) Live At Carnegie Hall - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Ik heb inmiddels een flinke stapel platen van Ryan Adams in de kast staan, want de singer-songwriter uit Jacksonville, North Carolina, was gedurende zijn inmiddels 15 jaar durende carrière regelmatig zeer productief.

Een live-album bracht Ryan Adams tot dusver nog niet uit, maar dat gemis wordt nu opgevuld met Ten Songs From Live At Carnegie Hall.

De Amerikaan stond in november 2014 twee avonden in de legendarische Carnegie Hall in New York en liet voor de afwisseling zijn band eens thuis. We moeten het daarom doen met de stem van Ryan Adams en zijn akoestische gitaar en mondharmonica (en een paar keer de piano) en dat is zeker geen straf.

Ten Songs From Live At Carnegie Hall bevat een aardige dwarsdoorsnede uit het oeuvre van de Amerikaan en bovendien twee songs die niet op zijn eerdere platen zijn terug te vinden. De nadruk ligt hierbij uiteraard op zijn meer roots georiënteerde en meer ingetogen werk.

De sobere akoestische versies van zijn songs bevallen me wel. Het is niet veel singer-songwriters gegeven om met zulke beperkte middelen te overtuigen, maar Ryan Adams heeft er geen problemen mee en zorgt meerdere keren voor flink wat kippenvel. Zijn songs winnen in de sobere setting alleen maar aan kracht en Ryan Adams blijkt een overtuigend performer, die zowel in muzikaal als vocaal opzicht indruk maakt.

De van zijn platen bekende songs krijgen in veel gevallen een net wat langere uitvoering, maar vervelen doet Ryan Adams geen moment. Ten Songs From Live At Carnegie Hall boeit van de eerste tot de laatste noot en daarna wil je eigenlijk maar één ding: meer. Veel meer!

Dat meer is gelukkig over een maand beschikbaar, want naast Ten Songs From Live At Carnegie Hall is er volgende maand ook Live At Carnegie Hall. Deze release bevat meer dan 40 songs en staat garant voor ruim drieënhalf uur muziek. De dwarsdoorsnede uit het werk van Ryan Adams is nu rijker gevuld en ook meer in balans (al zijn een aantal platen van de muzikant uit North Carolina ondervertegenwoordigd of zelfs niet vertegenwoordigd) en er is ook meer ruimte om verhalen te vertellen of buiten de gebaande paden te treden.

Voor deze uitgebreide live-registratie, die beide concerten in Carnegie Hall bevat, moet helaas diep in de buidel worden getast, want Live At Carnegie Hall is alleen verkrijgbaar op 6 LP’s. Dat kost wat, maar dan heb je ook wat, want Ryan Adams maakt ook nu vanaf de eerste tot de laatste noot indruk, vertelt tussen de songs door bijzondere verhalen en slaagt er in om al zijn songs te voorzien van een uiterst sobere maar o zo trefzekere uitvoering.

Het doet wel wat denken aan de live-platen die Neil Young de afgelopen jaren uit zijn archieven heeft geplukt,maar waar je bij Neil Young na een aantal songs gaat verlangen naar zijn gitaargeweld, blijft Ryan Adams maar imponeren met akoestische songs.

De Amerikaan was de afgelopen jaren net wat minder productief en werd door een enkeling al afgeschreven, maar Live At Carnegie Hall onderstreept op indrukwekkende wijze zijn talent. Zeer warm aanbevolen dus.

Ook voor een ieder die de aanschaf van 6 LP’s wat veel van het goede vindt is er goed nieuws. De volledige box-set staat immers gewoon op Spotify en daar is de box-set nu al beschikbaar. Het is wat mij betreft een veel betere optie dan de tien songs van Ten Songs From Live At Carnegie Hall, want daarmee doe je jezelf uiteindelijk flink tekort. En voor de bijzonder fraaie box-set kunnen we nog een maandje sparen. Erwin Zijleman

avatar van TEQUILA SUNRISE
De CD gekocht en inmiddels beluisterd.
Prima ingetogen live album maar ik heb geen zin om nog vinyl aan te gaan schaffen en mag toch hopen dat ooit die 3,5 uur live muziek nog eens op CD gaat verschijnen.

Vento Vivimus

Wat doe je als je als singer-songwriter op een doodpunt zit en het label waarbij je onder contract staat maar blijft vragen om een nieuw album ? LIVE !!! Veel muzikanten zijn hem al voorgegaan, maar het is opvallend om er nu 'the boy wonder van de americana' voor te zien kiezen. De angry young musician die er een jaar of 10 geleden zijn hand niet voor omdraaide drie albums in een jaar uit te brengen. 'Consolideren' noemen we dat wel, 'borgen' mag ook.

Twee nieuwe nummers maar - 'This Is Where We Meet in My Mind' en 'How Much Light' - op de 'ingedikte' cd-versie van het album tussen verder bekend materiaal, waarvan eigenlijk alleen 'Nobody Girl' echt afwijkt van de ronkende studioversie. Samen goed voor 12 minuten nieuwe muziek hadden de twee tracks heel goed op één EP'tje gekund, maar dat is Ryan waarschijnlijk te min, het scheelt in de verkoopresultaten en het zal ook geen recht hebben gedaan aan de box met 6 vinylplaten die de hele concertregistratie omvat.

Zeker weet ik dat niet, want na een paar uitstekende singer-songwriteralbums 'Heartbreaker', 'Gold' en het door het label in tweeën geknipte 'Love is Hell' (2003/2004) verdween Ryan na 'Cold Roses' (2005) onder mijn muzikale radar om daar voorlopig nog niet op terug te keren. Dat is jammer, want ik wacht al een paar jaar op een nieuw album dat de vergelijkingen met deze hoogtepunten kan doorstaan. Bet u've got it in you, mate!

Ryan Adams lijkt daarmee geen Jack White, die zichzelf steeds weer weet te verieuwen. Hij moet zijn plaats in de eredivisie van de Americana daarom dan ook afstaan aan muzikanten als Jason Isbell, Sturgill Simpson en Jamey Johnson. Wat Ryan betreft blijft het voorlopig wachten op 'more modern sounds in country music '.

Nee, geef mij dan maar The Ruffian's Misfortune het nieuwe album van good ole Ray Wyley Hubbard, 72 nu, waarvan op dit forum helaas nog vrijwel niemand lijkt te hebben gehoord. His genius escapes the masses !!!.

Hij flikt het weer!
Wederom weet Ryan me in hoge mate te imponeren ditmaal met een akoestische setting voorzien van 2 nieuwe nummers.
Staat geen zwakke uitvoering tussen wat mij betreft, vooral Silvia Plath weet me te raken.
Ik ga toch maar eens op spotify de rest beluisteren.

Vinylbox is prijzig, maar zit een downloadcode bij. Prachtig opgenomen!

avatar van henk01
Mooie registratie van Ryan.
Alle nummers ok wat mij betreft behalve This Is Where We Meet in My Mind.

Ik begin met 4****

avatar van JohnnyVergerFan
Sinds enige weken de 6 LP boxset in huis. Wat is dit een zalige registratie... deze knakker blijft me toch steeds weer verbazen. Zijn reputatie is niet de beste als het gaat om z'n "warme persoonlijkheid"... hier komt hij toch ook met regelmaat gevat en aanstekelijk over tussen de verschillende nummers. Maar bovenal staan z'n songs en z'n performance. Gemeend, rechtstreeks vanuit z'n binnenste zonder omwegen en met bezieling gebracht. Prachtig.

Ik zet m'n headphones weer op en dompel me opnieuw onder in RyanTown.

avatar van harm1985
Jammer dat de twee concerten alleen op LP verkrijgbaar zijn. 17 euro voor 10 liedjes is wel erg prijzig. Dan maar behelpen met de download.

Wel een steengoed album met genoeg hoogtepunten. Alleen How much light is wat flauw.

avatar van henk01
Ebay nu voor minder dan een tientje

avatar van robbrouwer58
Man man man, wat deze man allemaal wel/niet kan.

avatar van viking1
Vandaag het vinyl weer eens gedraaid. Erg mooi album. Helaas maar 10 nummers, maar wel hele mooie nummers. Heerlijk ingetogen album

avatar van AOVV
Schitterende live-plaat van Ryan Adams. Erg ingetogen, de man met zijn akoestische gitaar en mooie luisterliedjes, meer moet dat niet zijn! Bovendien lult Adams er tussen twee songs geregeld een ferm eind tegenaan, wat ook weer aangeeft dat hij er zelf schik in had. Het komt de sfeer alleen maar ten goede.

Het reguliere album bevat slechts 10 songs, maar wie opteert voor de deluxe-versie, komt niet bedrogen uit (als hij er een aardige duit voor over heeft om een fysiek exemplaar te bemachtigen, anders is deze ook via Spotify te beluisteren). Dit is Adams op zijn best, naar mijn mening; twee avonden in november 2014 in de befaamde Carnegie Hall.

4,5 sterren