Years & Years kon in 2012 meteen op mijn sympathie rekenen met hun ongelooflijk fijne debuutsingle
I Wish I Knew, die onze gebieden nooit echt bereikt heeft. Dankzij YouTube ontdekte ik in 2014 ook de songs
Real en
Take Shelter, dat was instant-liefde. 'k Had deze gevonden naar aanleiding van het eveneens heel aangename
Breathe, waarvan een andere versie op StuBru een bijna-maar-net-niet-hitje was. Vreemd genoeg staat net dit nummer niet op
Communion.
Years & Years - I Wish I Knew (HQ) - YouTube
Years & Years - Breathe - YouTube
Eigenlijk had ik de hoop al wat opgegeven dat Years & Years écht zou doorbreken en de singles ook hier van de grond zouden komen. Ondanks die samenwerking met The Magician voor
Sunshine, waarbij ik de stem metéén gespot had. Uiterst commercieel nummer, niets mis mee, maar toch niet helemaal de Years & Years die ik reeds kende.
En toen was daar plots
King. Wát een song! Wát een clip! Eerst moest ik wat wennen, in vergelijking met
Real en
Take Shelter klonk dit plots wel heel toegankelijk. Maar het duurde niet lang alvorens ik ook hier helemaal aan verkocht was. Het album viel mij aanvankelijk lichtjes tegen, maar uiteindelijk zijn 'Shine', 'Eyes Shut' en bovenal Desire (het origineel, niet de 'featuring' hit) vaste nummers in mijn lijst met favorieten geworden.
Voor die verzameling hits zou ik met gemak 4 sterren geven, maar de vul-nummers
-zoals ik ze noem- kunnen mij minder bekoren.
Wel blij te zien dat die doorbraak dan toch ineens gebeurde, het ontplofte zelfs. Hopelijk kunnen ze blijven verrassen.