Kataklysm - Of Ghosts and Gods (2015)

Canada
Label: Nuclear Blast

1. Breaching the Asylum (4:04)
  2. The Black Sheep (4:33)
  3. Marching Through Graveyards (5:22)
  4. Thy Serpent's Tongue (3:56)
  5. Vindication (3:42)
  6. Soul Destroyer (3:28)
  7. Carrying Crosses (4:31)
  8. Shattered (5:02)
  9. Hate Spirit (4:36)
  10. The World Is a Dying Insect (6:41)
  11. Fire [Live] * (6:06)
  12. Push the Venom [Live] * (3:33)
  13. Elevate [Live] * (4:07)
  14. Blood in Heaven [Live] * (5:57)
Goede medodische death, niets heel bijzonders of vernieuwends, wel pakkende korte nummers die er lekker op los beuken. Wanneer bij vlagen wat sferische elementen worden toegevoegd doet het wat aan Draconian denken. Erg goed album!

avatar van james_cameron
Ietwat plichtmatige melodieuze death metal, degelijk uitgevoerd maar weinig verrassend. Een beetje Arch Enemy-achtig. Het album begint sterk met een aantal boeiende tracks, maar ongeveer halverwege komt de klad er een beetje in. Niet dat het slecht is, integendeel, maar echte passie en stootkracht ontbreken.

avatar van bennerd
Wie had ooit gedacht dat Kataklysm zou vergeleken worden met Arch Enemy en Draconian? De hyperblasters hebben nogal wat van hun pluimen verloren. De laatste plaat die ik hoorde was wel van twaalf jaar terug, dat scheelt.

avatar van Edwynn
1,0
Pluimen verloren? Er is goddomme geen kip meer over. Dit is echt lamlendig slecht. Bloedeloos, plat en niet vooruit te branden. Ik kan het niet geloven. Is dit echt dezelfde band die ooit Sorcery in elkaar zette? Dit trap ik heel gauw van mijn lijst.