JR & PH7 X Chuuwee - The South Sac Mack (2015)

Duitsland / Verenigde Staten
Label: Below System

1. Begin the Mack (Intro)
  2. Meadowview Morning

met Bueno en Sean LaMarr

3. Powder Inn
  4. Florin Light Rail
  5. Regional Transit
  6. DueYuu

met Blu

7. James Rutter (Swim Center)
  8. Lime Lights

13. Meanwhile Off Mack
  14. What We Started
  15. South Sac Get the Money
  16. Greenhaven Blues
  17. Save the Last Dance (For Someone Who Cares)
avatar van He$$el_01
Dit ook maar eens even checken binnenkort. Er komt echt veel te veel goede Hip Hop uit de laatste tijd.

avatar van Silky & Smooth
Ik heb deze al een hele tijd in mijn playlist staan en ik luister hem echt regelmatig. Soms speelt een bepaalde gunfactor mee bij muziek van iemand die je persoonlijk kent (Below System) in dit geval, maar zelfs zonder die factor is dit gewoon een zomers album van een jonge, enthousiaste rapper uit California en een sterk producersduo. Qua sfeer doet het wat mij denken aan Blu's beginwerk. Ook zo enthousiast met luchtige en toch wel diepe teksten over het leven (op straat). Meanwhile Off Mack is mijn favoriet!

avatar van Rhythm & Poetry
Het Duitse producersduo JR & PH7 zijn behoorlijk productief, kunnen wel degelijk sterk produceren maar het wordt maar niet authentiek. En het stempel van talenten kan inmiddels wel weggehaald worden. Ze gaan al een tijd mee, hebben veel ervaring opgedaan door met diverse MC's samen te werken maar het komt er maar niet uit.

Dit album bijvoorbeeld: soulvol en met rust geproduceerd. Niks mis mee, behalve dat het nogal 2007 klinkt. De keuze om samen te werken met Chuuwee is ook niet bepaald geweldig. Wederom degelijkheid troef. De boot kan rappen in een goed tempo en heeft nog best een lekker stemgeluid, toch blijft het gewoontjes. 17 dergelijke tracks, ik vind dat te veel van het goede. Dit duo zou een kort album moeten maken, met meer overtuiging, en een MC die wel goed is en de plaat wat extra's geeft. Ik denk dan snel aan Blu, Fashawn of Talib Kweli.

Maar ik zie dat niet echt gebeuren (zo'n gehele plaat dan), dan had JR & PH7 als duo met een eigen stijl hebben.

avatar van Delars
Lekker album!

avatar van Dirruk
Klinkt eigenlijk erg goed. Maar zoals R&P hierboven al zei, 17 tracks is te veel. Op het begeven moment word het lastig om dit hele album uit te zitten. Dan blijkt Chuuwee toch te gaan vervelen.

avatar van Silky & Smooth
Gister gekregen op vinyl. Ik blijf dit een enorm lekkere plaat vinden. Chuuwee rapt sterk en het Duitse duo heeft de juiste beats voor hem gemaakt. Het mag hen dan aan een eigen identiteit ontbreken, maar vind ik alleen nadelig voor instrumentale albums. Hier zorgen voor een sfeervolle begeleiding die precies past bij de laidback flow van Chuuwee. Alledrie leveren ze hier uitstekend werk af!

Rene1979
Eens met @silky