Death Alley - Black Magick Boogieland (2015)

Label: Tee Pee

1. Over Under (4:14)
  2. Black Magick Boogieland (3:41)
  3. Bewildered Eyes (2:26)
  4. The Fever (2:55)
  5. Golden Fields of Love (5:45)
  6. Stalk Eyed (5:04)
  7. Dead Man's Bones (4:10)
  8. Supernatural Predator (12:39)
avatar van Metalhead99
Ik heb nog nooit van mijn leven Roadburn bezocht en had dan ook nog nooit van deze relatief jonge Nederlandse band gegooid, maar wat een lekker plaatje is dit zeg.
Ik hoor verschillende invloeden terug. Qua gitaarwerk word er hier en daar duidelijk teruggegrepen op Black Sabbath, maar een uptempo nummers als "Dead Man's Bones" gaat dan weer meer richting Heavy/Speed Metal.
Wat mij vooral bevalt is de rauwe energie waarmee deze band hun muziek brengt. Kijk, origineel of vernieuwend kan je deze band niet noemen gezien ze duidelijk voor een retro geluid gaan, maar dan gaat het er heel erg aan liggen op welke manier het gebracht word.
En dat doen ze gewoon op een heerlijke, aanstekelijke manier.
Verder kan ik maar weinig informatie vinden over wie hier nou precies op te horen zijn. Heeft iemand daar aanvullende informatie over? Door hun Facebook, bandcamp en eigen website ben ik er alleen achter gekomen dat ze uit Amsterdam komen en dat de band bestaat uit ex-leden van Gewapend Beton, Mühr en The Devil’s Blood (niet de minste namen dus).
Ze zijn binnenkort live te bewonderen op het Zwarte Cross festival en zullen daarmee wel wat meer zieltjes kunnen winnen. De aandacht voor deze nieuwe Nederlandse aanwinst vind ik hier op musicmeter tot nu toe namelijk maar matig. Inclusief mijzelf nu dus vier mensen die een reactie hebben geplaatst en inclusief mijn stem nu al wel 9 stemmen. Deze mannen verdienen naar mijn mening meer aandacht dan dit...