Tech N9ne - Special Effects (2015)

Label: Strange

1. The Procedure [Intro] (0:14)
  2. Aw Yeah? (Intervention) (2:49)
  3. Lacrimosa (4:18)
  4. Condolences [Skit] (0:26)
  5. On the Bible (4:09)

met T.I. en Zuse

6. Shroud (4:47)

met Krizz Kaliko

7. More Psycho Messages [Skit] (0:52)
  8. Psycho Bitch III (4:55)

met Hopsin

9. Wither (4:43)

met Corey Taylor

10. Dead Alive [Skit] (0:33)
  11. Hood Go Crazy (3:45)

met 2 Chainz en B.o.B

12. Bass Ackwards (4:03)

met Lil' Wayne, Yo Gotti en Big Scoob

13. No K (3:08)

met E-40 en Krizz Kaliko

14. Countdown [Skit] (0:13)
  15. Speedom (WWC2) (4:55)

met Eminem en Krizz Kaliko

16. Give It All (4:59)

met Audio Push en Krizz Kaliko

17. Yates (3:47)

met Marcus Yates

18. M T M D [Skit] (0:15)
  19. A Certain Comfort (3:41)

met Kate Rose

20. Burn It Down (3:50)

met Ryan Bradley

21. Life Sentences (4:56)

met Krizz Kaliko, Joey Cool en Gee Watts

22. Dyin Flyin (3:54)

met Krizz Kaliko

23. Worldly Angel (4:59)
  24. Roadkill (2:56)

met Excision

25. Anti * (4:48)

met Krizz Kaliko en Band Of Psycho's

26. Young Dumb Full of Fun * (3:35)

met Ces Cru en Mackenzie O'Guin

Eminem en Tech N9ne.... eindelijk

En Psyhco Bitch III met Hopsin lijkt mij ook erg leuk.

avatar van Teenie Weenie 86
Ja eindelijk inderdaad! Wacht al lang op die collabo! Het wordt wel een speedflow track, zowiezo dope, maar had hun denk liever op een soort track als 'Hope for a higher power' gehad.

Die Psycho Bitch series zijn altijd lachen dus deze moet ook wel hard zijn inderdaad.

Kijk erg uit naar dit album. Hoop dat Tech met een dark album komt. Hoorde laatst die track met 2 Chainz alvast maar vond ik iets te commercieel. Overigens vet dat Corey Taylor op dit album staat. Ben zeer benieuwd.

Kan niet wachten op dit album dus laat t maar snel 4 mei zijn...

avatar van MJ_DA_MAN
Nummer met Em zal wel een track worden van veel te snel, en dus off-beat, rappen.

avatar van Teenie Weenie 86
Dat vrees ik ook. Maar laten we hopen op t beste.

avatar van MJ_DA_MAN
Overigens waren Em en Tech al eerder op een track te horen. Daar rapt Tech overigens geweldig. Jammer dat ie dat (naar mijn kennis) niet vaker doet.

avatar van Teenie Weenie 86
Ja klopt inderdaad, lang geleden dat ik deze hoorde. Blijft een lekker nummer. Tech komt hier heel hard ja. Mwa ik vind hem eigenlijk altijd wel geweldig hehehe.

avatar van Teenie Weenie 86
Bij mij ook inderdaad. Had ook liever alleen tech en em gehad, hoewel ik kaliko zeker dope vind.

avatar van No Surrender
Vind hun alle drie normaals gesproken vet. Eminem is echter de laatste tijd (jaren) erg matig bezig. Krizz en Tech zijn normaal gesproken dope, maar op dit nummer niet. En dan begin ik nog geen eens over die verschrikkelijke beat.

Vooraf was dit echt een nummer waar ik naar uitkeek. Maar misschien had de collab met Eminem veel eerder moeten plaats vinden (zoals het de bedoeling was dat Em op Welcome to the Midwest zou komen, uit 2006). Deze Em kan mij niet overtuigen.

avatar van No Surrender

Pff, 19 minuten. Lange zit. Even kijken of ik daar vandaag tijd voor vrij kan maken. Bedankt i.i.g.

avatar van Teenie Weenie 86
Graag gedaan. Mwa gaat snel voorbij hoor en is de moeite waard.

Teenie Weenie 86 schreef:
Graag gedaan. Mwa gaat snel voorbij hoor en is de moeite waard.

Toch nog gezien. Leuk interview. Jammer alleen dat de track zuigt. Verder wel benieuwd naar dit album, al vind ik de track met 2 Chainz en B.O.B. redelijk zuigen.

avatar van ES2013
Ik vind Speedom wel een dikke track hoor. Vind Krizz misschien nog wel het sterks.

wither is dope!!
Tering wat een harde track.

avatar van No Surrender
Shroud is echt dope. Misschien wel Techs donkerste nummer. Psycho Bitch met Hopsin is ook lekker. Binnenkort maar even rustig voor dit album gaan zitten.

Alleen jammer dat Tech weer zoveel nummers op zijn album moet plaatsen. Nummers als Hood Go Crazy en WW2 zijn toch gewoon regelrechte kut nummers.

Shroud en Wither even geluisterd en zijn beide goede tracks, morgen de rest.

Zal 'm een dezer dagen gaan beluisteren, maar zie de bui al weer hangen. Begrijp me niet verkeerd, vind Tech een ontzettend vaardige artiest. Desondanks zijn zijn albums steevast een veel te lange afspeelbeurt waardoor het beluisteren zo plichtvaardig wordt. Zijn vorige twee platen hadden hetzelfde probleem. Benieuwd of hij dit keer mijn aandacht wél weet vast te houden.

avatar van Delars
Album duurt veel te lang. Aantal vette nummers.

Something else was een beter geheel, inderdaad de goede tracks uithalen en rest verwijderen

Na een luisterbeurt kan ik wel zeggen dat er weer een -fiks- aantal heerlijke nummers op staat zeg!

avatar van Silky & Smooth
Waarom maakt hij weer zo'n enorm lààààààààng album? Ja, hij kan goed rappen. Ja, er staan leuke gastartiesten op. En ja, er staan sterke nummers op. Maar 24 nummers? Bijna al zijn laatste platen bevatten minimaal 20 nummers en hij heeft al zo weinig nieuws te melden. Hij moet eens maximaal 10 nummers op een CD'tje branden en dan helemaal los gaan. Dat is namelijk waar hij goed in is. Gewoon een plaatje met allemaal zulke nummers!

Eminem gaat trouwens heerlijk!

avatar van Septua
Stevig album van Tech, heeft lang geduurd totdat meneer weer eens een album uitbracht dat ik op repeat kan zetten.

Kingey
Hm, beats niet pakkend.
Tekstueel ook niet interessant (of je moet er van houden...)
24 tracks, 18 teveel als je het aan mij vraagt.
Ik kan echt maar 2/3 Tech N9ne tracks achter elkaar luisteren.

avatar van james_cameron
Zeer wisselvallig hip hop-album, veel en veel te lang (bijna 80 minuten!) en qua beats slechts sporadisch interessant. Tech N9ne is een hele goede rapper, maar de sterke tracks zijn helaas op één hand te tellen. Het stevige, haast metal-achtige Wither (met een gastoptreden van Slipknot-zanger Corey Taylor) is uitstekend, net als Speedom, voorzien van razendsnelle raps en een gastoptreden van Eminem. De meeste tracks zijn echter vlees noch vis en vallen hoofdzakelijk in de categorie schouderophalen.