No Doubt - Tragic Kingdom (1995)

Rock / Ska
Label: Interscope

1. Spiderwebs (4:28)
  2. Excuse Me Mr. (3:04)
  3. Just a Girl (3:29)
  4. Happy Now? (3:43)
  5. Different People (4:34)
  6. Hey You (3:34)
  7. The Climb (6:37)
  8. Sixteen (3:21)
  9. Sunday Morning (4:33)
  10. Don't Speak (4:23)
  11. You Can Do It (4:13)
  12. World Go 'Round (4:09)
  13. End It on This (3:45)
  14. Tragic Kingdom (5:31)
pabostudent
No Doubt hun beste album, dit album heb ik destijds helemaal grijs gedraaid, het album staat gewoon vol met hits. Jammer dat ze me na dit album niet meer hebben kunnen boeien, ze zijn wat mij betreft een verkeerde richting in geslaan.

Beste nummer van deze cd is imo "Just a girl".

"Don't speak" heb ik helemaal grijs gedraaid: relatie was net op de klippen gelopen en de inhoud was zo kloppend bij de situatie toen. Alsof het op mij sloeg.
Tja dat nummer hoort dus voor altijd bij die gebeurtenis.
Hoe mooi kan muziek toch zijn ............

avatar van Carow
Ik vind persoonlijk Sunday Morning één van de beste liedjes....

avatar van Marki_san
Mijn top 3 is Differend People, Sixteen en Sunday Morning.

avatar van Nicolage Rico
Ik heb destijds de single "Don't speak" gekocht. Dat blijft een waanzinning nummer.

avatar van Eddie
Mijn zus had deze plaat, in de loop der jaren wel 100 keer gehoord, ik heb het nooit slecht gevonden maar het heefd me ook nooit kunnen boeien, 2.5*(veilig in het midden)

Leuke cd, met een frisse aanpak.
Vooral de diversiteit van muziek : pop, rock, ska, ballads, enz maakt "Tragic Kingdom" leuk om naar te luisteren, en daarom zal deze cd voor mij niet snel vervelen.
Gwen Stefanie doet het solo trouwens ook niet echt slecht, hoewel me dit toch minder aanspreekt.

een van de leukere platen uit de jaren '90. Na deze plaat weinig leuke nummers meer van ze gehoord, maar Tragic Kingdom staat er dan ook vol mee. Favorieten blijven toch The Climb, Sunday Morning en de titelsong Tragic Kingdom.

echt het beste album ooit! stuk voor stuk geweldige nummers met als uitschieters 'Different People', 'Happy now' en de titelsong 'Tragic Kingdom'.!

Nicolage Rico schreef:

Echt zo'n nummer dat blijft hangen !

Ja, tot het irritante aan toe

avatar van Dielie
haha, idd, heb No Doubt altijd al irritant gevonden, bleh

avatar van Poeha
Dazzled Kid schreef:

Het beste album ooit???
Waarom staat die bij jou dan op 4 ipv op 1?

avatar van Lukas
Poeha schreef:

Het beste album ooit???
Waarom staat die bij jou dan op 4 ipv op 1?

Misschien omdat hij in bijna een half jaar tijd zijn toptien wel een keer gewijzigd heeft??

Lekker vrolijk album!

Lukas schreef:

inderdaad..

leuke cd, en meteen hun beste cd... staan zeker een paar lekkere nummertjes op (kan alleen Dont speak niet meer aanhoren) voor de rest prima plaat om af en toe nog eens op te zetten met World go round, Sixteen, Sunday morning en Happy now als uitschieters 3.5*

avatar van Olivia
Als jong meisje vond ik dit een geweldige cd. Ik zie mezelf er nog op dansen en swingen door mijn kamer ipv huiswerk maken. Echt een fijne cd al heb ik hem echt al een hele tijd niet gehoord.
Sunday Morning, Just a Girl, Don't Speak....hm, ik vond het eigenlijk allemaal wel heel erg leuke liedjes.
Return of Saturn was dan gelijk weer veel gelikter en populairer, de ska was daarmee helemaal weg. Dan toch gewoon deze, is gewoon het beste wat ze gemaakt hebben.

Goede band, goed album en natuurlijk gwen stefani! 4,5

avatar van Dim
Dim
Matige band, discutabel album en helaas Gwen Stefani! 1,5

avatar van FunkStar
Wat een gruwelijk vette cd zeg! Het begint al lekker ska met Spiderwebs, daarna volgt het ruigere en sneller Excuse me mr, vervolgens rock je je te pletter met Just a girl en zo gaat de cd maar door. Vooral een aanrader als je ook van bands als The Red Hot Chili Peppers (oudere albums) houdt.

NAT
Don't speak is echt een opgehyped nummer destijds het is echt een irritant nummer.

avatar van timhardt
NAT schreef:

't is teveel op de radio gespeeld, maar de kwaliteit van de rest van de nummers staat als een paal boven water.

Joy
oneens

enkele goede nummers, meerdendeel toch afgezaagd

bleek ook weer een marketingbandje

en dat bleek later weer uit het abominabel slechte vervolg

platenbonzen staken meer geld in image dan in muziek, clips van miljoenen en miljoenen met zeer matige muziek,en hetzelfde gebeurd nu met stefani solo

die volgens mij best aardig kan zingen maar zich laat uitbuiten

avatar van timhardt
Deze en return of saturn zijn imo toch blijvertjes. Gewoon amusante muziek die toch intelligent gemaakt is. Stefani solo is een ander paar mouwen, daar pas ik voor.

Gwen Stefani is een prachtige vrouw en het maakt niet of ze nou solo is of bij No Doubt.
Inderdaad dit album is het beste werk van Gwen Stefani, maar daarna komen wel degelijk haar solowerken naar voren.
Daarbij vind ik haar niet de rastype om te rocken. Zoon mooie vrouw en duizendpoot heeft wel andere dingen te doen.

Afschuwelijk!!!!!!!!!!! 2/5 voor de moeite omdat Don't speak hun grootste hit was!

avatar van Ramonr
Favoriete album van No Doubt. Was mijn eerste album van hun en heb deze behoorlijk gedraaid.
Nummers als Differend People, Sixteen en Sunday Morning vond ik echt geweldig, maar op hun latere albums is deze sound niet terug te herkennen. Hiervoor moet je naar hun vorige albums (No Doubt en The Beacon Street Collection)

tuktak
zeer goed album, alles hierna doet misschien afbreuk aan no doubt, maar dit album wordt daar niet minder om. spiderwebs, just a girl, eigenlijk is het totaal gewoon goed. jammer dat het hierna mis is gegaan met de band en gwen, er was wel potentie genoeg voor nog een of twee goede albums denk ik.
het gemiddelde is echt veel te laag, zal wel komen omdat het teveel gedraaid is.

avatar van Carolaah
Eerste en beste.
Met de echte klassiekers erop.
Mijn favoriete No doubt album.

Spider webs vind ik echt een lekker nummer