Mathilde Santing - Mathilde Santing (1982)

Label: WEA

1. Behind a Painted Smile (3:13)
  2. I've Grown Accustomed to Her Face (2:55)
  3. The Gentleman Is a Dope (2:04)
  4. Easy to Love * (2:42)
  5. You Took Advantage of Me (1:57)
  6. Here Today (2:48)
  7. You Go to My Head (4:04)
  8. You and I * (2:33)
  9. A Dream Goes on Forever (2:38)
Een mooie introductie voor de standards. Blijft ondanks de jaren-80 arrangementen overeind.
Hoogtepunt: You Go To My Head.

avatar van Jazper
Dit geeft mij het met-de-auto-naar-vakantie-gevoel. Dit stond volgens mij op een kleine lp, tussen singeltje en zo'n grote in. Maar voor in de auto natuurlijk op bandje.

Die synthesyzer jaren 80-achtergrond die je af en toe hoort (dacht ik toch), is eigenlijk wel charmant.

Prachtige stem hier natuurlijk ook

avatar van FunkStar
Met haar zeven liedjes van de 10 inch LP geeft ze een eigen draai aan klassieke nummers, van o.a. The Isley Brothers, Frank Sinatra en Billie Holiday. In 1986 werd deze 10 inch LP aangevuld met twee extra tracks.
Hoogtepunten zijn; de single Behind A Painted Smile en You Took Advantage of Me.

Nu op de luisterpaal.
Behind A Painted Smile blijft voor mij het beste wat ze heeft uitgebracht.

avatar van Wandelaar
Briljant debuutalbumpje (20/25 minuten) van één van Nederlands beste zangeressen.
De miniatuur-synthesizer-begeleiding stoort in het geheel niet en klinkt af en toe aandoenlijk.
Eenvoud siert, zeker omdat haar soepele loepzuivere stem hierdoor alle ruimte krijgt. En dat is een genot om naar te luisteren.

Behind a Painted Smile is een uitstekende cover, evenals The Gentleman Is a Dope,You Took Advantage of Me, het Beach Boys 'Pet Sounds'-nummer Here Today en de opmerkelijke afsluiter van Todd Rundgren: A Dream Goes on Forever. Op CD, mét de 2 bonusnummers: nog steeds een klein plaatje dat naar meer smaakt.

avatar van John Self
Ik zag hem vandaag staan als 12 inch voor 3 euro. Meteen gekocht. Zelfde nummers maar in een Spaanse persing. Ik heb de kleine versie ergens op zolder staan, als het goed is.

avatar van musician
Als 10 inch gekocht.
Alleraardigste pop-songs met prima vocalen van Santing.
Ik had het ook al op cd, maar wat een grappig formaat vinyl is dat eigenlijk, 10 inch.
Sympathiek in gebruik. Optimale kwaliteit. Twee keer vier nummers. Een zeer aanvaardbare lengte tot 30 minuten. De snelheid van een gewone LP.
En ik ben het nog maar zelden tegengekomen, ondanks de reclame die Santing hier voor zichzelf (en het formaat) maakt. Wat zou er op dat vlak mis zijn gegaan.