Guano Apes - Proud Like a God (1997)

Duitsland
Label: Supersonic

1. Open Your Eyes (3:09)
  2. Maria (3:47)
  3. Rain (4:35)
  4. Lords of the Boards (3:42)
  5. Crossing the Deadline (3:25)
  6. We Use the Pain (2:32)
  7. Never Born (5:17)
  8. Wash It Down (3:06)
  9. Scapegoat (3:22)
  10. Get Busy (3:25)
  11. Suzie (2:53)
  12. Tribute (9:14)
  13. Move a Little Closer (2:49)
  14. Maria [Live] * (4:06)
  15. Rain [Live] * (4:40)
  16. Lords of the Boards [Live] * (3:42)
  17. Crossing the Deadline [Live] * (3:20)
  18. Get Busy [Live] * (3:02)
toen ik die Open Your Eyes voor het eerst hoorde vond ik het echt een heel erg vet nummer, en nu... eigenlijk ook nog wel

avatar van HammerHead
Een plaat met een aantal aardige nummers, maar ook een aantal minpunten. Wel grappig dat zo'n tenger meisje, zo'n enorme strot kan opzetten.

gister een mooie single box gekocht met alle singels in een rooie doos..heel cool en verrassend cheapy

0,5
dit vind ik nu eens echt slechte muziek, echt niet om aan te horen.
Puur inhoudloos lawaai en geschreeuw, geen ziel, geen boodschap, geen emotie, gewoon KRIJS KRIJS BRUL BRUL LAWIJT BOEM KLETS !!
Nr. 1 in mijn bottom 100 !

' 0,5 op 5 '

Ten
Wie had ooit gedacht dat een duitse band zoiets zou kunnen neerzetten, ik waardeer deze band met al mijn hart.

Ik denk dat deze cd toch wel tot hun beste genoemd kan worden..

Ik hou wel van CD's als deze. Vrij ruig, deze is redelijk afwisselend, voor de verandering een keer een vrouw die een flinke keel op kan zetten, om zo af en toe lekker hard aan te zetten.

In de categorie muziek-die-ouders-bestempelen-als-veel-lawaai-gerag-gereng-en-geschreeuw is dit een fraai exemplaar!

avatar van Eddie
Dit is voor mij echt zo'n plaat die leunt op twee killers van songs; Open You Eyes en Lords of the Boards. jammer dat de rest van de plaat zo enorm tegenvalt. 1* ster voor de plaat en een extra ster voor die twee nummers = 2*

Beste groep uit Duistland, beter als Rammstein.

HOUSECAT schreef:

Beste groep uit Duistland, beter als Rammstein.

beter dan

Ink
Benninf schreef:

beter dan

Waar....... Duistland???

avatar van EmDee
Nog nooit van BAP gehoord zeker.

echt goede cd en goede groep

De poep-aapjes... Nostalgie...

Zwakke plaat, maar toendertijd wel even leuk.

liejanne
Ik was zo'n gigantische Guano Apes fan.. Maar begon t nu een beetje zat te worden..
Misschien over een paar maanden weer.. Maar nu ff niet..

Vind er niks aan, alleen "Lords of the boards" en "Open your eyes" zijn (waren) af en toe leuk..

1.5*

avatar van smash016
Tonyvdb schreef:
dit vind ik nu eens echt slechte muziek, echt niet om aan te horen.
Nr. 1 in mijn bottom 100 !

' 0,5 op 5 '

Dit is echt de slechtste beargumentatie die ik tot op heden op MusicMeter heb gelezen. Webmaster, waar ben je...?

avatar van smash016
Ik snap trouwens niet waarom iedereen deze plaat zo slecht vindt. Afwisselende songs, gewoon goed, degelijk gitaar- en drumwerk, en een één-uit-duizenden-zangeres! Wat een strot. Alleen dat laatste nummer Tribute is een beetje jammer.

avatar van Toon1
Ik herinner mij nog toen ik twaalf jaar was en heel mijn klas naar Open Your Eyes luisterde

avatar van rrremberrrt
Open Your Eyes blijft een echt 'stuiknummer'!! Heb net deze cd nog ns opgelegd en dit nummer loeihard door mijn (arme) boxen geblazen... man man... nostalgie!

Bobiej
"Open Your Eyes" was gister op TMF Rockt. Ik heb eigenlijk nooit geweten dat dat nummer door een vrouw was gezongen...

Joy
eigenaardig bandje

loard of the boards een lomp nummer

living in a lie vind ik wel ok (op ander album) maar voor de rest weinig boeiend

jammer want ik denk dat het wel degelijk potentie heeft

zelden een zangeres zo horen scheuren

behalve dat meiske genaamd leather, op david t chastains - 7th of never

avatar van Bighead
Toon1 schreef:

pfff... nu voel ik me al oud....

CD viel me tegen... paar leuke nummers....wel veel vulling...

avatar van Rayaccos
Er staan wel erg weinig goede nummers op, op een aantal tijdelijke leuke luisterhitjes na

avatar van FunkyMonk
Toon1 schreef:

verdorie, ik ook! Ik vond Loards of the boards toen echt geweldig;

avatar van jordybeukeboom
Lord of the Boards wordt nog steeds gewaardeerd in het alternatieve circuit, nr 77 in de Kink Outlaw666. Open Your Eyes kun je nog wel eens horen op Radio538 en waarschijnlijk ook op stations als Caz en Yorin FM (bestaat dat nog? )

avatar van douwens
Eddie schreef:

Precies mijn gevoel over deze plaat. Heb hem eens een keer geluisterd, maar in dit geval zijn hun singles ook met afstand de beste nr's van het album.

avatar van Josje
open your eyes is wreed en derest ken ik niet

avatar van kaztor
Goh, grappig om deze hier weer eens tegen te komen...
Heb 'm op de plank maar draai het nooit meer want het is toch erg achterhaald. Lords Of The Boards is en blijft fenomenaal, vind ik toch.
De andere nummers herinner ik me redelijk tot slecht (behalve, uiteraard, Open Your Eyes), maar ik weet dat ze minder zijn. Ook weer niet tergend slecht, dus een 3.

jordybeukeboom schreef:
Open Your Eyes kun je nog wel eens horen op Radio538

1 keer per jaar, zeker? Hoor alleen maar lompe housemuziek en kleuter-RnB daarop.

avatar van James Douglas
'Rain' vond ik ook nog wel aardig. Voor de rest houd ik het wel voor gezien. Vond de zangeres 'Sandra Nasic' altijd wel wat hebben. Ik houd, oneerbiedig gezegd, wel van zulke 'ruige wijven'.

avatar van Norbert
Alleen Open Your Eyes en Lord of the Boards hebben nog wel iets. De rest komt allemaal verschrikkelijk ongeinspireerd over.