menu

Normaal - Deurdonderen in de Achterhoek (2014)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Nederland
Rock
Label: Pseudonym

  1. Hummelo [Demo] (3:36)
  2. D’n Eentje Zegt [Demo] (3:16)
  3. Hideway Blues [Demo] (3:48)
  4. Hol Ow Kregel [Demo] (3:35)
  5. Dun op D’n Mest [Demo] (4:25)
  6. Ik Wil Noar Huus [Demo] (2:44)
  7. Rospelen [Demo] (2:08)
  8. Woarum Mot Mien Dat Oaverkommen [Demo] (4:51)
  9. Hendrik Haverkamp [Demo] (4:35)
  10. Kleine Dinie [Demo] (3:14)
  11. Dat Mot Können [Demo] * (3:45)
  12. Loaw 'T Dink Niet Nuumen [Demo] (3:16)
  13. De Boer Dat Is de Keerl [Demo] (3:35)
  14. Mamma, Woar Is Mien Pils [Demo] * (2:52)
  15. Belasting [Demo] * (3:28)
  16. Oei, Oei, Oei, Oei, Foi Toch [Demo] * (4:09)
  17. Bloedarmoe [Demo] * (4:25)
  18. Oh, Oh Bennie Wat Dom [Demo] * (4:05)
toon 6 bonustracks
totale tijdsduur: 43:03 (1:05:47)
zoeken in:
avatar van vielip
3,5
Alleraardigst album van Normaal! De demo versies wijken in de meeste gevallen af van de uiteindelijke versies zoals we ze kennen. De één wat meer dan de ander maar afwijken doen ze. Grote pluspunt is dat het niet klinkt als demo's. Kortom; op productioneel vlak is er goed mee omgesprongen. Grootste verrassing is mijns inziens Ik wil noar huus met op zang Ferdy Joly i.p.v. Bennie Jolink. De uiteindelijke versie vind ik dan wel mooier maar toch, de 'Puntdroad versie' is ook alleraardigst. Verder vind ik D'n eentje zeg, Kleine Dinie, Rospelen en L.D.N.N. erg leuk om in deze versies te horen. Tot slot Hideway blues. Dit is een nog niet eerder verschenen nummer van de hand van Wimke. Geen opzienbarend nummer ofzo maar wel erg leuk om nu na al die jaren eens te horen.

avatar van Izzy Maurice
5,0
Weer een mooi archief album van Normaal na De Wilde Joaren (2013) waarop de band live was te horen in de periode 1977-1982. De opnames zijn demo's van wellicht de beste 2 LP's van Normaal: De Achterhoek Tjoek (1979) en Deurdonderen (1982) maar het klinkt al behoorlijk af. Zeker in deze remaster is de geluidskwaliteit heel goed. Deze LP / CD's zijn voor de anhanger daarom een geweldige toevoeging aan de verzameling want het is genieten om je favoriete band in zulke topvorm met het beste werk te horen. Ik hoop van harte dat de originele studio albums ook ooit zo'n goede remaster krijgen maar nu bijna niemand meer cd's koopt zal het wel niet. Kunnen we handtekening actie opstarten ?

avatar van Dirkrocker
3,5
Leuk archief materiaal van de achterhoekse helden. Leuke is ook dat bijna alles net ff wat anders klinkt als het origineel of hier en daar de tekst nog anders is. Hideway blues was en nummer dat konden we helemaal nog niet, maar aan het refrein wel goed te horen dat het en voorbode was voor oeh wat en volluk. Fery joly op de zang bij ik wil noar huus was voor mij de grootste verassing, en dat bedoel ik dan positief. Tuurlijk Jolink is de stem voor Normaal, maar de nummers die joly zingt mag ik altijd graag horen.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:30 uur

geplaatst: vandaag om 09:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.