DJ Koze - DJ-Kicks (2015)

Duitsland

6. Freddie Gibbs & Madlib - Shame [Instrumental]
  7. Mndsgn - Camelblues [Kosi Edit]
  8. Broadcast - Tears in the Typing Pool
  9. Daniel Lanois - Carla
  10. Hi-Tek en The 2 Bears - Come Get It [Tekstrumental] / Modern Family [Kosi Kos Mélange]
  11. William Shatner - It Hasn't Happened Yet

met Lcio

17. The Gentle People - Superstar
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Geniale mix! Door het begin als een soort radioshow te structureren, weet DJ Koze de voor de hand liggende valkuilen waardoor hiphop en downtempo mixen (in mijn ervaring) vaak niet goed uit de verf komt netjes te omzeilen. Sowieso extra props voor de eerste helft, dikke producties met duidelijke referenties naar J Dilla en Madlib - invloeden die de hele mix eigenlijk nog wel hoorbaar blijven. Typisch Koze ook, die keuze om de brag-n-boast raps van Strong Arm Steady en de regelrechte gangsterrap van Freddie Gibbs weg te laten en de raps van Homeboy Sandman ("As far as hip hop, nothings scarier than a two-parent household in a middle class area") en het absurdistische gekoer van cLOUDDEAD niet. En dan te bedenken dat de rest van de mix van hetzelfde niveau is - Bring the Sun!