Odd - Not All Birds Fly with Ease (2005)

Noorwegen

7. Row You Boat (2:19)
  8. Awake (2:28)
  9. Beautiful (3:39)
  10. Never Came (4:24)
  11. Watching over You (To Embla) (3:44)
avatar van Slowgaze
Mooie plaat, maar inconsistent. Naast een aantal prachtige nummers (ik noem Madness, Song for Daddy, Beautiful en zelfs een versie van Row Your Boat die emotioneel iets met me doet), staan er ook een aantal mwoah-nummers op. Awake is bijvoorbeeld een saai rocknummer met irritante uithalen. Zijn de wat tradtionelere singer-songwriternummers veel beter, met als toppunt Awake, met de regels "to who I was before, a little girl"
Referentiepunten: Radiohead qua geluid in een redelijk aantal nummers, evenals een klein beetje dEUS (die hardere gedeelten die soms opduiken) en Odds stem heeft zowel iets van Damon Albarn als Matthew Bellamy (qua uithalen en maniertjes).

Erg mooi artwork trouwens ook.