menu

Foo Fighters - Songs from the Laundry Room (2015)

mijn stem
3,69 (8)
8 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: RCA

  1. Alone + Easy Target [Demo] (5:13)
  2. Big Me [Demo] (2:08)
  3. Kids in America (3:40)
  4. Empty Handed (1:48)
totale tijdsduur: 12:49
zoeken in:
avatar van CWTAB
4,5
Eptje speciaal voor de Record Store Day van 2015. Alone & Easy Target is demo van 1992, Big Me is van 1994. De Kim Wilde cover Kids In America dateert van 1991 en Empty Handed is een onuitgebracht nummer van 1991.

Uitstekende kwaliteit van deze 4 nummers die feitelijk dateren uit het Nirvana tijdperk dus Dave Grohl speelt terug alle instrumenten in geholpen door Garett Jones. De eerse demo's zijn wat ruwere versies van de originele nummers, Kids In America is hier in een typische Foo Fighters sfeer gestoken en hoogtepunt van deze ep. Empty Handed is een 13 in een dozijn nummertje, klinkt niet onaardig maar blijft ook niet hangen (dit nummer zou ook kort in Sonic Highways te horen zijn geweest).

Leuke release op vinyl met een hoesje om het als een cassetteholder te laten lijken... (en om 24€ hiervoor te vragen !?)

avatar van E-Clect-Eddy
3,5
Dave's vocalen schieten toch echt tekort in de cover van Kim Wilde. Wel leuk om te horen dat ie een fan was. Big Me klinkt als Foo doet The Beatles, maar niet meer dan grappig. Empty Handed heeft wel een drive die het nummer overeind houdt en kort genoeg is om niet te vervelen. Eigenlijk is het openingsnummer Alone + Easy Target wat mij betreft het meest interessante op deze EP.

Vreemd dat deze nu bij Deezer als een nieuwe release wordt aangeprezen, 6 maanden later.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:28 uur

geplaatst: vandaag om 07:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.