England - Garden Shed (1977)

Label: Garden Shed

1. Midnight Madness (6:58)
  2. All Alone (1:54)
  3. Three Piece Suite (13:01)
  4. Paraffinalea (4:16)
  5. Yellow (5:27)
  6. Poisoned Youth (16:19)
  7. Three Piece Suite [1976 Olympic Studio Recording] * (11:43)
avatar van ChrisX
Je gaat me toch niet vertellen dat deze net deze week is toegevoegd omdat er bij ons (=ProgWereld) een recensie van is geplaatst eerder deze week?

Dit is een plaat die een beetje een mythische status heeft binnen prog insiderkringen. Een van de laatste briljante stuiptrekkingen als het gaat om pure Britse 70s prog. Hoe klinkt dit dan? Nou, stel je voor dat Chris Squire (Yes) op bas de ritmesectie vormt met drummer Bill Bruford (King Crimson) met Tony Banks (Genesis) op toetsen en Steve Hackett + Steve Howe op gitaren waarbij de vocalen door jongere, iets minder over-the-top varianten van Freddie Mercury, Brian May en Roger Taylor worden gedaan (veel meerstemmige partijen dus).

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
ChrisX schreef:

Niet? Oh oke, dan is het goed...

avatar van Waldo Jeffers
Aangezien ik hem heb toegevoegd: nee chris, niet daarom. Maar omdat ik net plaat was aan het luisteren (al veel eerder gekregen via die andere chris) & elk album dat ik luister direct opzoek & op stem... Dus gewoon een toevallige samenloop van omstandigheden, ja beste PW-vrienden, dat kan

avatar van ChrisX
Ah, ok maar gestemd heb je nog niet laat staan je mening over deze plaat vastgelegd

avatar van Waldo Jeffers
Goh... die PW'ers toch man... Nu, toen ik deze plaat van een andere (overigens over deze plaat enorm enthousiaste) PW'er krijg, had ik echt het gevoel dat dit een groep was die met Genesis, Yes & King Crimson (etc....) kon evenaren. Nu dat gevoel minderde een beetje. Niettegenstaande dat ik het wel een echt meesterwerk vind, deze plaat. Toch een 4,5 dus maar.

Wat betreft de mythische status van deze plaat: ik was me daar in het geheel niet van bewust tot ik de recensie op PW las, maar als ik eerlijk mag zijn, verdient ze het wel. Het is geen absolute klassieker maar zeker een grote topper in het genre.

Al heel lang (1980) in mijn bezit maar nog steeds een onwaarschijnlijk goeie prog-plaat. Eentje die oude tijden doet herleven, een meesterwerk. De echte sympho-kenners weten wat ik bedoel.

avatar van spaceman
Tijd niet gehoord. Inderdaad uit de nadagen van en dat prog nog leuk was. Meer te vergelijken met Yes, of beter Flash, dan met Genesis. Las net in een heel exposé op Progwereld dat het album in een beperkte oplage is uitgebracht. Leuk in de wetenschap dat het hier gewoon al sinds '77 in de kast staat. Wel altijd jammer gevonden dat de informatie op de hoes erg beperkt is. Wellicht heb ik altijd een inlegvel gemist. Weet iemand of dat er eigenlijk bij had moeten zitten?

Mssr Renard
spaceman schreef:

Die kon je toentertijd voor 1 pond bestellen: England - Garden Shed (1977, Vinyl) | Discogs

Mssr Renard
Deze kan ook op je lijst, Lachende derde

Lachende derde
Klopt. Ken ik ook niet.

Lachende derde
Hoewel: ken hem wel maar heb hem niet in bezit.