Savatage - Return to Wacken (2015)

Label: earMUSIC

1. Hall of the Mountain King (5:33)
  2. Gutter Ballet (6:20)
  3. Believe (5:42)
  4. Chance (7:48)
  5. Edge of Thorns (5:56)
  6. The Wake of Magellan (6:10)
  7. Dead Winter Dead (4:18)
  8. The Hourglass (8:05)
  9. Tonight He Grins Again (3:29)
  10. Prelude to Madness (3:13)
  11. When the Crowds Are Gone (5:46)
avatar van Edwynn
Return To Wacken is een titel waaronder je livespul zou verwachten. Niets van dat alles. Het is gewoon een overbodige verzamelaartje. Misleidende release dus.

avatar van Metalhead99
Ik heb even een correctie ingediend, want dit gaat inderdaad om een best korte verzamelaar van oud materiaal. Ik kende nog niks van deze band en besloot daarom toch deze release te beluisteren.
Het heeft me wel een goede eerste indruk van deze band gegeven. Opener "Hall of the Mountain King" is gelijk al een epische klapper van jewelste. Verdere hoogtepunten van deze plaat vind ik het bombastische "Chance" en het prachtige "Prelude to Madness".

Overbodig voor de echte fan

avatar van AstroRocker
Hopen maar dat van het Wacken optreden een live cd of dvd uitkomt. Tot die tijd vermaak ik mij uitstekend met Ghost in the Ruins, een van de beste live cd's ooit...

avatar van Edwynn
Tracklist komt overeen met de setlist van Wacken een jaar of wat geleden. Erg goedkoop. Alleen een lullig bandfotootje als hoes ontbreekt eraan.

avatar van AstroRocker
Een jaar of wat geleden? Dat moet dan wel erg lang geleden zijn. Ik begreep dat ze dit jaar een eenmalig concert geven op Wacken. Ik hoop eigenlijk dat er meer gaat komen.

avatar van Edwynn
In 1998 en in 2002. Setlists zijn bij nader inzie inzien toch anders.

avatar van vielip
2002 was ik bij. Fantastisch optreden met als ik me niet vergis Jeff Waters van Annihilator als gast gitarist. Volgens mij omdat Al Pitrelli verhinderd was. Poets and madman was toen net uit dus ze speelden (gelukkig) veel van dat album. O.a. het machtige Morphine child maakt diepe indruk op me

Ok, duidelijk!
Savatage heb ik (helaas) 1x mogen aanschouwen, Jon Oliva's Pain twee maal
Savatage was toen met een nieuwe zanger Damond Jinya in ik meen Lucky en co in Rijssen.
John Oliva toen achter de toetsen met slechts enkele malen de zang. Was een mooi optreden!

avatar van Edwynn
Nu zou Zak Stevens weer mee gaan doen, geloof ik.

avatar van vielip
Was in Podium Hardenberg AstroRocker. Dat optreden was mijn eerste Savatage concert. Inderdaad met Damond Jinya op zang. Goede zanger waar ze helaas nooit een album mee hebben opgenomen.

avatar van AstroRocker
Ja Vielip ik denk dat je gelijk hebt.
Zak Stevens is ook een goede zanger. Hoor eigenlijk liever Oliva op zang.

avatar van Metalhead99
Ik heb Savatage nooit gezien, maar Jon Oliva's Pain op Graspop 2010. Dat vond ik toen wel een goed optreden. Zelf ga ik dit jaar niet naar Wacken. Dat festival heeft me, ondanks de soms wel gave line-ups, nooit zo aangetrokken. Dan zou ik liever een keer Hellfest willen pakken.
Het (eenmalige?) reünieconcert ga ik dus missen. Ik ben wel benieuwd naar de staat waarin Oliva dan zal verkeren. Hij had beloofd om af te gaan vallen en wat beter in vorm te komen voor dat optreden. Maar goed, de kans op een live cd/dvd van dit optreden schat ik wel hoog in, dus wie weet kan ik het later nog terugzien/horen.

avatar van AstroRocker
Mee eens Metalhead99! Laten we hopen op een lice cd/dvd!

avatar van rushanne
Overbodige uitgave voor de gemiddelde Savatage fan

avatar van crosskip
Zonde inderdaad, had zelf gedacht dat dit een liveplaat was. Ik was er afgelopen donderdag wel bij het optreden en hoop toch zo dat het uitgebracht wordt: een van betere concerten die ik tot nu toe heb gezien! Meeste van deze tracklist is ook gespeeld, met nog een aantal erg leuke verrassing zoals het geweldige Morphine Child.

Een stuk van het optreden is hierrrr trouwens al terug te zien.

avatar van AstroRocker
Ik las ergens dat ze gelijktijdig optraden met Trans Siberian Orchestra? Klopt dit?
Ik hoop ook heel erg op een dvd of cd release! Gaaf dat je erbij was.

avatar van crosskip
AstroRocker schreef:
Ik hoop ook heel erg op een dvd of cd release! Gaaf dat je erbij was.

Jazeker, zoals te lezen in mijn verslag hiero.

Ozric Spacefolk
Ik kwam deze tegen op Spotify. Groot was de ontgoocheling.
Bah, wat een oplichterij.

Om de pijn te verzachten, pak ik wel een andere plaat van Savatage om vandaag te beluisteren.
Toch een paar punten omdat er sterke songs op staan.

De echt goede verzamelaar is overigens From the Gutter to the Stage. Die krijgt ook meer punten van me.

Debiel ook dat Prelude to Madness en Hall of the Mountain King zo gesplitst op de plaat staan.