Het Beste Uit de Top 40 van '91 (1991)

Label: Magnum

1. Queen - Innuendo (6:26)
  2. Enigma - Sadeness Part I (4:13)
  3. Vanilla Ice - Ice Ice Baby (4:28)
  4. Candyman - Knockin' Boots (4:01)
  5. C+C Music Factory en Freedom Williams - Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) (4:05)
  6. Julee Cruise - Falling (Theme from "Twin Peaks) (5:14)
  7. Seal - Crazy (4:22)
  8. Chris Isaak - Wicked Game (4:45)
  9. Raymond van het Groenewoud - Liefde voor Muziek (3:31)
  10. John Travolta en Olivia Newton-John - Grease Mix (4:47)
  11. Roxette - Joyride (3:57)
  12. Massive - Unfinished Sympathy (5:15)
  13. R.E.M. - Losing My Religion (4:26)
  14. Timmy T - One More Try (3:27)
  15. Ten Sharp - You (4:23)
  16. Golden Earring - Going to the Run (3:56)
  17. Scorpions - Wind of Change (5:10)
  18. Zucchero en Paul Young - Senza Una Donna (Without a Woman) (4:26)
  19. Crystal Waters - Gypsy Woman (She's Homeless) (3:44)
  20. Extreme - More Than Words (3:43)
  21. Juan Luis Guerra - Burbujas de Amor (4:09)
  22. Mannenkoor Karrespoor - Mooi Man (4:10)
  23. Sniff 'n' the Tears - Driver's Seat (3:58)
  24. Color Me Badd - I Wanna Sex You Up (4:06)
  25. Heavy D & the Boyz - Now That We Found Love (4:16)
  26. Incognito - Always There (3:33)

met Jocelyn Brown

27. BZN - It Happened 25 Years Ago (5:06)
  28. Culture Beat - No Deeper Meaning (6:54)
  29. Army of Lovers - Crucified (3:29)
  30. Salt 'n Pepa - Let's Talk About Sex (3:30)
  31. Garland Jeffreys - Hail Hail Rock 'n Roll (3:52)
  32. Lisa Stansfield - Change (4:17)
  33. Robby Valentine - Over and over Again (4:17)
  34. Jesus Jones - Real Real Real (3:06)
avatar van LucM
Niet alle nummers hierop vind ik sterk, maar de samenstellers hiervan hebben nog enigzins naar kwaliteit gekeken, in tegenstelling tot de hitzone-verzamelaars waarop de hits op willekeurige wijze worden gekwakt.
Zo staat het slechtste nummer van 1991, "James Brown is dead" van L.A. Style, gelukkig niet op deze CD.

James Brown is dead is juist een van de leukste liedjes uit 1991! en als ik verder kijk dan komen er toch jeugd-trauma,s naar boven: Vaniila Ice, BZN, Candyman, Raymond van het Groenewoud, Olivia Newton John&John Travolta, Extreme, Paul Young,crystal ""laydadeeeeee laydada,laydadeeeeeeedeeee laydada"" Waters .Brrrrrrrrrrrrrrrr .Jesus Jones, Massive Attack, C&CMusic factory,Army of lovers en LIsa stansfield waren(en zijn nog steeds ) fantastische artiesten.

timmy T,s one more try en ten sharp,s you zijn best leuke plezierige zwijmelliedjes.roxette en chris isaak hebben ook afg en toe leuke dingen gedaan.enigma,qeeun,juan luis guerra en julie cruise zijn sttan er ook op met schitterende liedjes. och en wat zien we verder:golden earring,sniff,nthe taers en jocelyn brown!ook vreeeeeselijk!en nu trap ik veel mensen op de tenen maar REM,gatverdamme dat heb ik nopu nooit begrepen wat men daar nou aan vindt.nee,er zitten leuke dingen tussen,maar god,wat een ellendige troep zat er tussen zeg!!

o jeeee.ik zie nog meer over het hoofd.roby valentine en garland jeffrey,s hadden ook een soort van middle of the road poprock die niet bijstter origineel was,maar wel kwalitatief hoogstaand en zeker niet on prettig om te horen,hoewel ik van gee van beide artiesten nou snel een cd zal aanschaffen,en heavy d and the boyz,die eerste hit van ze..boomboomb da shake the room1.was leuk.maar dit was een draak van een single.en nog ontzettend slap gecoverd ook.ik heb eens de originel versie gehoord met een veel trager ritme en dat klonk veel mooier,.Weet iemand soms welke artiest ook al weer het origineel zong?

bikkel
Karig.Een aantal sterke nummers en voor de rest armoe troef.Veel eendagsvliegen en nummers in een mix of een vernieuwde uitvoering die we al konden uit jaren ervoor(Grease Mix,Ice Ice Baby,Drivers Seat(uit 1978)dat vreselijke bandje Roxette,BZN met de rock'n roll mix-ZOO SAAI!
Overigens ben ik het wel met da housefreak eens.De top 40 is nooit een lijst geweest met hoogstandjes.Dat wordt inderdaad wel eens vergeten.De grootste flauwekul zie je vaak in de hitlijsten terug.
Hoogtepunten:Queen,Earing,Massive,R.E.M en die heerlijke danceclassic Always There van Incognito en Jocelyn Brown.De rest beperkt houdbaar.

da housefreak schreef:

Dat was volgens mij Third World, eind jaren '70.

Timmy T...

Ik was altijd vooral en eighties-liefhebber, maar bij deze ga ik een kléin beetje met mijn tijd mee. Ik vind deze namelijk iéts mooier dan die van 1989.

MindRuler
CD1 is het beste. Deze verzamelaar zit nog in de CD-kast van mijn ouders.
Toen ie pas uitkwam was ik een puisterige puber die helemaal wild was van Roxette.
En dan vooral van Marie.

avatar van Brunniepoo
Het eerste jaar dat ik muzikaal echt volledig heb meegemaakt en alleen daarom heeft deze dubbelaar toch een zekere waarde voor mij. Veel tijdgebonden meuk maar er staan toch een hoop juweeltjes op.

Queen's Innuendo, zo ongeveer het sterkste nummer uit hun carrière, veel beter kun je een album niet beginnen. Unfinished Sympathy (Massive), Crazy (Seal), You (Ten Sharp), Going to the Run (Golden Earring) mogen er twintig jaar later nog steeds zijn en dan staan er nog best een aantal zeer goed luisterbare nummers op.

Owja, en Crucified

Julee Cruise met Falling (Theme from "Twin Peaks) vind ik een van de mooiste nummers ooit gemaakt. Voor de niet kenner: een soort voorloper van het ook zo mooie Video Games.

De dubbelaar Het Beste Uit de Top 40 waren in de jaren '90 toch de beste commerciële verzamelaars die werden uitgegeven. Ik keek er altijd best naar uit (echt waar!) en kocht ze altijd. Op deze versie uit 1991 staan wel heel wat mindere nummers, maar zoals altijd ook een aantal sterke tracks, zoals die van Enigma,Julee Cruise (Twin Peaks Theme), Massive, R.E.M., Ten Sharp, The Golden Earring, Zucchero & Paul Young, Crystal Waters, Salt 'n Pepa & Juan Luis Guerra.

GW.
Cry for help van Rick Ashley nie ees?

buizen
Is er al eens een 0 sterren gegeven voor een album? Bij deze.
Waarom mag dit soort bagger wel toegevoegd maar officiele live-DVD-releases van bands niet?
Top-40 verzamelhits.. pff.. Mensen koop gewoon een album van een band.

Update: 0,5 sterren is het 'maximaal haalbare'. Proficiat.

avatar van caravelle
He buizen, relax man, anders kan je bezig blijven. De verzamel lp/cd is van alle tijden. In de jaren 70 had je nog " alle 13 goed " (en 2 nog slechter). Die waren ook niet best. Je moet zulke platen daarom nooit serieus nemen. Toch staan er altijd wel een paar leuke nummers of guilty pleasures op. Ik ga voor Extreme, Seal en Mannenkoor Karrespoor. Mooi man. Die namen zichzelf ook niet serieus.

avatar van LucM
Hitcompilaties zijn inderdaad van alle tijden. In de jaren '70 had je er verschillende van K-Tel (veel representatiever dan Alle 13 goed), in de jaren '80 Now This is Music en nu zijn er de hitzones (en daar is het niveau nog een stuk lager dan de vorige).
Ik bezit nog een aantal hitcompilaties (waaronder deze) maar beluister ze niet zo vaak en meestal is de skiptoets nodig. Hitcompilaties beoordeel ik op basis van de inhoud, het aantal sterke songs voor de eeuwigheid en hier staan er gelukkig nog genoeg (R.E.M., Queen, Chris Isaak, Massive, Julee Cruice, Seal, Sniff 'n' the Tears ...).

avatar van caravelle
Wat dacht je van Arcade. Daar trapte ook een hoop mensen in.

avatar van Rumour
Mijn favoriete nummer van deze compilatie heeft niet eens als zodanig in de Top 40 gestaan: Culture Beat - No Deeper Meaning (51 West 52 Street Mix). Er staat ook nergens vermeld dat het deze mix betreft, maar wat een heerlijke track! Deze versie is ook gebruikt in Turn Up the Bass House Party II.

Verder een aardig overzicht van de hitlijst van dat jaar, al zou in retrospect Jesus Jones (wie?) vervangen moeten worden door Smells Like Teen Spirit van Nirvana.

avatar van nlkink
Dit is in totaliteit een aardige compilatie geworden. Was 1991 nou zo'n goed jaar? Kennelijk. De aftrap is al meteen goed met Innuendo van Queen. Zelf ben ik niet zo'n Queen liefhebber maar dit heb ik altijd een mooi nummer gevonden. Verdere favorieten zijn Julee Cruise, Seal, Chris Isaak, R.E.M., Golden Earring (of course), Sniff 'n The Tears en Garland Jeffreys.
Army Of Lovers was een one hit wonder en ik zou het nummer al lang vergeten zijn als ik niet een kennis had die zowat over haar nek ging als ik "I crucify" zong. Ik ken verder helemaal niemand die zo'n hekel hadden aan een specifiek liedje had. Heb er tijdens een zeilweekend in Friesland erg veel plezier van gehad.
Persoonlijk dieptepuntje hier is Mannekoor Karrespoor met Mooi Man. Om jezelf vanuit de provincie zo te presenteren, ik vond dat beschamend.
En naar You van Ten Sharp heb ik nooit goed kunnen luisteren. Dat gezucht van die zanger, alsof het dan meer emotionele lading gaf. Vent, stel je niet zo aan.

avatar van Hans Brouwer
nlkink schreef:
Was 1991 nou zo'n goed jaar? Kennelijk
Elk jaar is muzikaal gezien een goed jaar, toch? Als ik dan toch een hoogtepunt moet noemen: "Ice Ice Baby" van Vanilla Ice. Of BZN met "It happened 25 years ago". Ach, alle liedjes op deze verzamelaar zijn leuk en dat is mooi man...

BrotherJohn
Een prima top-40 jaar, prachtige herinneringen aan. Liefde is Lekker (Maar Lekker Is Niet Altijd Liefde) van Hanny had er nog bij op gemogen om de tijdsgeest nog meer te vangen.

avatar van Poles Apart
Vaste prik onder de kerstboom deze eindejaarsverzamelaars van de Top 40 en Mega Top 50 in die tijd. Goedkoop waren ze, als dubbelaars, niet, en er stonden aan het eind altijd wel een paar 'nieuwe' hits op, die eigenlijk/uiteindelijk nooit hits werden.

Langzaam aan werd het instituut de Top 40 ook overvleugeld door de Mega Top 50 (en daarna Top 100) als dé hitlijst van Nederland en dat had ook zo z'n invloed op de kwaliteit van dit soort albums, de grotere hits stonden voortaan vooral op de Mega Top 50/100 CD's.

avatar van FrodoK
Army of Lovers, ja die herinner ik me wel! Heel gaaf nummer vond ik dat, en een leuke zangeres

avatar van Funky Bookie
Fijne verzamelaar van het jaar 91. De magie van de Top 40 was bij mij op zich al verdwenen, maar deze verzamelaars zijn uitstekende tijdsbeelden.
Ik hou een ontzettend zwak voor De Liefde Voor Muziek.

avatar van Brunniepoo
Best veel nummers met een hoge tijdelijkheidswaarde, maar toch ook wel een aantal zeer sterke liedjes.

1991 was bovendien het eerste jaar dat ik de top40 echt intensief gevolgd heb, dus deze verzamelaar heeft ook nog wel een sentimentele waarde.

Opvallend is de aanwezigheid van Jesus Jones hier, dat nummer haalde de Top40 namelijk niet.

avatar van Poles Apart
Ferdo schreef:

Zie wat ik hierboven al schreef: