Het Beste Uit de Top 40 van '91 (1991)

Label: Magnum

1. Queen - Innuendo (6:26)
  2. Enigma - Sadeness Part I (4:13)
  3. Vanilla Ice - Ice Ice Baby (4:28)
  4. Candyman - Knockin' Boots (4:01)
  5. C+C Music Factory en Freedom Williams - Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) (4:05)
  6. Julee Cruise - Falling (Theme from "Twin Peaks) (5:14)
  7. Seal - Crazy (4:22)
  8. Chris Isaak - Wicked Game (4:45)
  9. Raymond van het Groenewoud - Liefde voor Muziek (3:31)
  10. John Travolta en Olivia Newton-John - Grease Mix (4:47)
  11. Roxette - Joyride (3:57)
  12. Massive - Unfinished Sympathy (5:15)
  13. R.E.M. - Losing My Religion (4:26)
  14. Timmy T - One More Try (3:27)
  15. Ten Sharp - You (4:23)
  16. Golden Earring - Going to the Run (3:56)
  17. Scorpions - Wind of Change (5:10)
  18. Zucchero en Paul Young - Senza Una Donna (Without a Woman) (4:26)
  19. Crystal Waters - Gypsy Woman (She's Homeless) (3:44)
  20. Extreme - More Than Words (3:43)
  21. Juan Luis Guerra - Burbujas de Amor (4:09)
  22. Mannenkoor Karrespoor - Mooi Man (4:10)
  23. Sniff 'n' the Tears - Driver's Seat (3:58)
  24. Color Me Badd - I Wanna Sex You Up (4:06)
  25. Heavy D & the Boyz - Now That We Found Love (4:16)
  26. Incognito - Always There (3:33)

met Jocelyn Brown

27. BZN - It Happened 25 Years Ago (5:06)
  28. Culture Beat - No Deeper Meaning (6:54)
  29. Army of Lovers - Crucified (3:29)
  30. Salt 'n Pepa - Let's Talk About Sex (3:30)
  31. Garland Jeffreys - Hail Hail Rock 'n Roll (3:52)
  32. Lisa Stansfield - Change (4:17)
  33. Robby Valentine - Over and over Again (4:17)
  34. Jesus Jones - Real Real Real (3:06)
avatar van musicfriek
Het was een takkewerk om dit toe te voegen (freedb.org lijsten pakte ze hier niet, dus moest alles met de hand doen ), maar het is me gelukt.

Favorieten: Innuendo, Julee Cruise, Seal, Massive, J.L. Guerra en Salt 'N Pepa.

Electro_
1991, een mooi jaar.

avatar van andré
Jesus Jones en Massive (Attack) samen op een album met BZN en Mannenkoor Karrespoor, ze moesten eens weten....

Jesus Jones heeft trouwens nog nooit in de top-40 gestaan, dus 'het beste uit de top-40'

andré schreef:

Klopt, dat nummer kwam eind november dat jaar uit op single en de samenstellers sloegen dus de plank mis met dat nummer, bleef hangen in de tipparade.

avatar van Nicolage Rico
Hier staan toch een aantal leuke nummertjes op, maar dit is vooral jeugdsentiment. Mijn broer had deze cd toen en ik pikte hem weleens uit z'n kamer....

avatar van gemaster
musicfriek schreef:

Sorry voor de mierenneukerij, maar het is Massive Attack ipv Massive.

gemaster schreef:
Sorry voor de mierenneukerij, maar het is Massive Attack ipv Massive.

Dus niet, vanwege de Golfoorlog hebben ze hun bandnaam tijdelijk ingekort naar Massive.

avatar van Nicolage Rico
musicfriek schreef:

Haha... Je hebt je huiswerk goed gedaan..

avatar van gemaster

Bedenkelijk......

avatar van nevyn
1,0
Eerste cd is beter dan de tweede voor mij. Maar goed, ik heb deze cd van mijn ouders, want ik was toen der tijd nog maar 3. Maar goed: Queen, Enigma, Julee Cruise, Seal, Chris Isaak, Massive ( ), Ten Sharp, Golden Earring, Schorpions, Extreme en Juan Luis Guerra zijn altijd leuk toch?

avatar van nevyn
1,0
err. Scorpions. zie ik nu

avatar van T.O.
Vooral de eerste cd is best aardig inderdaad.

avatar van Hans Brouwer
Ik ga voor nummertje 8: Chris Isaak - Wicked game

avatar van narva77
Mwa, 1991 was wel een aardig jaar, althans voor de rockmuziek dan;
Queen, R.E.M., The Scorpions, Sniff 'N' the Tears, Golden Earring....

Hoogtepunten voor mij: Queen - "Innuendo" en Julee Cruise - "Falling".

Ace
Nicolage Rico schreef:

Ik had hetzelfde, maar dan met de broer van mijn toendertijd beste vriend. We pikten deze cd en gingen 'm op de brakke stereo van zijn ouders luisteren. Op een gegeven moment heb ik de cd van hem gekregen en ik heb 'm tot op de dag van vandaag in bezit... 2,5* omdat er naast een hoop crap nog best wat moois opstaat ook.

avatar van starbright boy
Mooi Man (3 stemmen)

DutchViking
Jammer dat Everything I Do... van Bryan Adams er niet in staat. Ik kan me herinneren dat dat destijds een enorme hit was. Ook zonder dat nummer toch nog 3,5 ster. Er staan een aantal uitstekende nummers op. Ja, 1991 was een goed muziekjaar

fastpulseboy
DutchViking schreef:

grappenmaker

DutchViking
In vergelijking met andere top 40-compilaties, vind ik 1991 er toch wel boven uit steken

Op vier redelijke tot goede nummers na een verzameling van nummers die ik helemaal niet wil horen. Chris Isaak, Raymond van het Groenewoud, Massive en REM kunnen me bekoren, voor de verdere rest matig tot bagger.
1,5 sterren voor die vier leuke nummers op een totaal van 34. Meer kan ik er niet van maken.

Electro_ schreef:
1991, een mooi jaar.

Inderdaad

Vind verder een beetje ver-van-me-bed-show. Niet zulke leuke muziek.

Lost Highway
Als dit allemaal in de top 40 stond kan je alleen maar concluderen hoeveel slechter de doorsnee muziiek 15 jaar later is.

avatar van AGE-411
Waar Staat Metallica ( Nothing else matters, enter sandman, sad but true, wherever i may roam, the unforgiven)

Misschien op "Nummers Die Niet Goed Genoeg Waren Voor Het Beste Uit de Top 40 van '91"?

fastpulseboy
Lost Highway schreef:

echt?
ik dacht ook dat het allemaal bergafwaarts ging, maar als ik deze lijst zie....ik krijg er overal jeuk van, misschien vind ik de top 40 van nu zelfs leuker.

fastpulseboy schreef:
echt?

Ja joh, Britney, Frans, Jantje, Basshunter en Kus zijn stukken beter... Kwalitatief was het toen wel ietsje beter hoor.

avatar van LucM
1991 vond ik een cruciaal jaar voor de popmuziek met de definitieve doorbraak van de Amerikaanse gitaarbands (R.E.M., Red Hot Chili Peppers) en vooral de grunge (Nirvana, Pearl Jam).
"Losing my religion" van R.E.M. draaide ik ontelbare keren en is mijn absolute lievelingsnummer.
"Driver's seat" van Sniff'n the Tears dateert oorspronkelijk uit eind jaren '70 en is eveneens een nummer dat ik eeuwig zal koesteren.
Uitstekend vind ik ook de nummers van Queen, Julie Cruise (fantastisch gewoon!), Seal, Chris Isaak, Raymond van het Groenewoud, Roxette, Extreme en Garland Jeffreys.
Het nummer van Salt'n Pepa vind ik ook erg leuk, "Sadeness" van Enigma was zeer gewaagd maar ook zeer origineel en sfeervol, "Unfinished sympathy" van Massive Attack vond ik eveneens uniek, "Burbujas de amor" was een zomers nummer.

avatar van tnf
tnf
Opvallende remix is die nummer 28. Eentje die je eigenlijk nooit hoorde op de radio. Er staat ook niet eens bij dat dat er uberhaupt eentje is.

Hij is leuk, maar toch raar dat ze niet de 'normale' versie op deze cd gezet hadden. In z'n genre is dat nummer niet bepaald verkeerd.

Verder komt het gevariëerde geheel nog regelmatig uit de kast, net als de edities van 1989 en 1990. En wat betreft tracks als 3, 22 en 17... Gelukkig heeft de cd-speler een skip-knop. (En met het verstand op nul hebben ze nog wel iets grappigs.)

Dat m'n muzikale roots in dit jaar liggen geeft deze dubbelaar nog iets extra's.

avatar van kaztor
Vanilla Ice, Mannekoor Karrespoor en BZN zijn natuurlijk onpeilbare dieptepunten, maar met de rest is er kwa hitparade-gehalte niks mis. Rockmuziek werd toen ook nog redelijk serieus genomen.

avatar van citizen
Tja, beetje sentimenteel word je er wel van. Om de 1 of andere reden heb ik werkelijk ontzettend het land aan You van Ten Sharp. Als ik dat hoor dan komt er eten uit 1983 naar boven.
Laatst alle top 40 platen uit 1991 van iemand op een DVD'tje gehad (Jij bent toch zo'n muziekgek? Alsjeblieft!). Welbeschouwd is dit dan nog een heel aardige verzamelaar. Blijkt maar weer dat je niet naar de top 40 hoeft te luisteren om je muzikale horizon te verbreden. Nu is het top 40-jaar 1991 niet het beroerdste. Maar met Roxette en Color Me Badd (en Ten Sharp, inderdaad) vlekt het toch lelijk in de nek.