Heintje - Dit Is Heintje (1968)

Label: CNR

1. Mama (2:29)
  2. Mijn Vriendinnetje (2:54)
  3. M'n Trouwe Hond (3:03)
  4. Ik Weet Dat Je Morgen Ons Huisje Verlaat (3:33)
  5. Mama Vertel Me (3:01)
  6. 'N Duif (2:44)
  7. Omaatje Lief (2:25)
  8. Mama'tje Ik Wil een Paardje (3:16)
  9. Heerlijk Zonlicht (3:07)
  10. 'K Vergeet Je Niet (3:16)
  11. Droomland (2:46)
  12. Als Kleine Kindjes Slapen Gaan (2:32)
Marcel²
Een oude lp van Heintje wat leuk.

avatar van Eddie
Mwa, ik vind dat leuke wel meevallen

avatar van andré
Geef mij z'n Berlijnse periode maar...

avatar van Nicolage Rico
Geef mij z'n periode maar dat ie niet zong.

Sietse
deze heb ik, net zoals de duitse versie...

ik heb stiekum toch wel een zwak voor de muziek van heintje...is misschien het nostaligische ofzo (wat ie tegenwoordig doet is echt shit trouwens)

avatar van andré
Nicolage Rico schreef:
Geef mij z'n periode maar dat ie niet zong.

dan ken je z'n Berlijnse periode zeker niet?

avatar van oruiz
ken alleen mamma

Pieter Paal
In mijn collectie heb ik deze LP met Nederlandstalig werk, evenals de plaat 'Heintje' waarop hij (de meeste) nummers van 'Dit is Heintje' weer in het Duits zingt.
Ik heb verder niets met deze muziek. De plaat zat in de collectie van mijn overleden moeder.
Voor een tante heb ik laatst deze LP overgezet naar CD-R en toen ik daar mee bezig was, waren mijn oren flink aan het tuiten vanwege Heintjes zang-volume. Het zijn smarlappen in de stijl van Johnny Jordaan.
Er zat een rijtje tekstschrijvers achter, die ook vaak Nederlandse en Duitse teksten maakten op anderstalige songs.
Het orkest o.l.v. van Ad Kleyngeld speelde en Heintje zong de plaat vol.
Er werd eind jaren 60 veel materiaal opgenomen, voor het geval dat Heintje de baard in de keel zou krijgen.
Als Hein Simons heeft hij (behalve in Duitsland) later weinig succes gehad.
Bij Jantje Smit/Jan Smit is dat later dus wel gelukt.
'Ich bau' dir ein Schloss' stond in dezelfde tijd in de Top 40 als 'Dong-dong-diki-digi-dong' van The Golden Earrings.

Schijnt een nogal arrogante kwal te zijn geworden.

avatar van B.Robertson
Heb deze LP niet al te lang geleden van de kringloop meegenomen, maar vind het maar niks: Heintje moet je m.i. in het Duits horen. Daarom is die eerder hierboven gememoreerde 'Heintje' plaat nu ook toegevoegd.