Charles Aznavour - Encores (2015)

Frankrijk
Label: Universal

1. Avec un Brin de Nostalgie (3:14)
  2. Ma Vie sans Toi (3:08)
  3. Les Petits Pains Au Chocolat (4:29)
  4. T'aimer (4:05)
  5. Des Ténèbres à la Lumière (3:20)
  6. Et Moi Je Reste Là (4:34)
  7. Mon Amour Je Te Porte en Moi (2:22)
  8. Chez Fanny (4:25)
  9. Sonnez les Cloches (4:23)
  10. La Maison Rose (5:35)
  11. De la Môme à Edith (3:15)
  12. You've Got to Learn (3:21)

met Benjamin Clementine

avatar van Metalhead99
Ik ben 90, laat ik nog eens een nieuw album maken.

avatar van musician
Ja, geeft dat wat? Is dat aan leeftijd gebonden?
Wanneer moeten muzikanten zo'n beetje achter de geraniums?

avatar van Mjuman
musician schreef:
Ja, geeft dat wat? Is dat aan leeftijd gebonden?
Wanneer moeten muzikanten zo'n beetje achter de geraniums?

Vlak voor ze onder de geraniums gaan?

avatar van musician

Het is eigenlijk een liefde/haat baantje, muzikant.
Je mag uitgebreid je voorliefde voor muziek, je talenten, etaleren als werk. De keerzijde van de medaille is dat Je er nooit meer mee mag stoppen.
Till death do us part.....

En om bij Aznavour te blijven: hij kan nog steeds heel behoorlijk zingen.
Wel lijkt het in de clip er op dat hij de tekst af en toe kwijt is. De tape blijft gelukkig doorlopen......

Avec un brin de nostalgie

avatar van Slowgaze
Metalhead99 schreef:
Ik ben 90, laat ik nog eens een nieuw album maken.

Dude, jij bent 9 jaar ouder.

avatar van Metalhead99
Mijn opmerking was ook meer doordat ik het bijzonder vind dat hij nog muziek maakt op die leeftijd, niet als belediging. Volgens mij vat men hierboven het wel zo op.

avatar van IntoMusic
Qua zang is Meneer Aznavour natuurlijk niet meer zo sterk als in zijn hoogtijdagen. Maar dat is ook onmogelijk om na 60 jaar nog steeds zo krachtig en makkelijk te kunnen zingen. Ken trouwens ook geen zanger of groep die dat wel kan...
Gelul over leeftijd ga ik niet op in, want ik luister liever naar de muziek. Ik bewonder Aznavour al van kleins af aan (geboren in het jaar dat hij het album "Idioot, ik heb je lief" aan mijn moeder opdroeg ) en elke keer weer benieuwd naar zijn albums.
Moet het album nog wat vaker luisteren, maar een dikke voldoende is wel duidelijk. Weemoedig album, alhoewel het allemaal prima past. Begeleiding maakt het helemaal af en is steengoed, vooral de begeleiding op piano. Chez Fanny en Sonnez les Cloches op dit moment favo's van het album.

avatar van devel-hunt
Zo'n beetje, als niet de artiest met de langste actieve loopbaan.
Aznavour, het is een icoon, hoe dan ook. Zijn muziek heeft invloed gehad die verder rijkt dan de Franse chansons en cultuur. Bryan Ferry geeft ruimschoots toe dat naast Otis Redding Aznavour een van zijn grootste helden is. Stijlvol en vol passie, je gelooft hem, zingt hij al 60 jaar over de liefde en andere levenszaken, zoals vergankelijkheid.
Hij gaat weer optreden, 91 jaar, rookte nog niet zo lang geleden drie pakjes per dag, maar hij staat er nog, en in een opmerkelijk goede conditie.

avatar van IntoMusic
Moet wel bekennen dat het laatste nummer inmiddels door mij wordt overgeslagen. Aznavour in het Engels kan soms tergend zijn, maar dan ook nog met een vrij beroerd zingende Benjamin... Oef, missertje.

In de opruiming bij de Carrefour vorig jaar, voor € 9,99 kon ik de lp niet laten staan.
Valt me allersinds mee, leuke, afwisselende plaat, waarbij de plaat het prima af had gekunt zonder de afsluiter.