Sufjan Stevens - The Avalanche (2006)

Alternatieve titel: Outtakes and Extras from the Illinois Album!

Pop / Folk
Label: Asthmatic Kitty

1. The Avalanche (3:14)
  2. Dear Mr. Supercomputer (4:20)
  3. Adlai Stevenson (2:34)
  4. The Vivian Girls Are Visited in the Night by Saint Dargarius and His Squadron of Benevolent Butterflies (1:50)
  5. Chicago [Acoustic Version] (4:41)
  6. The Henney Buggy Band (3:17)
  7. Saul Bellow (2:54)
  8. Carlyle Lake (3:16)
  9. Springfield, Or Bobby Got a Shadfly Caught in His Hair (4:18)
  10. The Mistress Witch from McClure (Or, the Mind That Knows Itself) (3:24)
  11. Kaskaskia River (2:15)
  12. Chicago [Adult Contemporary Easy Listening Version] (6:07)
  13. Inaugural Pop Music for Jane Margaret Byrne (1:25)
  14. No Man's Land (4:45)
  15. The Palm Sunday Tornado Hits Crystal Lake (1:39)
  16. The Pick-up (3:24)
  17. The Perpetual Self, Or "What Would Saul Alinsky Do?" (2:24)
  18. For Clyde Tombaugh (3:43)
  19. Chicago [Multiple Personality Disorder Version] (4:35)
  20. Pittsfield (6:51)
  21. The Undivided Self (For Eppie and Popo) (4:59)
Illinois had eigenlijk een dubbelalbum moeten zijn.
Er is dus genoeg restmateriaal voor een "nieuwe" cd over waaronder 3 versies van Chicago.
Benieuwd of het wat is......

Seven Swans had eigenlijk dezelfde achtergrond t.o.v. Michigan, en dat album was een juweel op zich.
Ik heb er dus wel hoge verwachtingen van. Het zal ongetwijfeld een mooie aanvulling gaan worden op het succes-album van vorig jaar

avatar van Toon1
Hier kijk alvast echt naar uit.

Dear mr. Supercomputer kun je van Pitchfork downloaden. Vind het best goed klinken

avatar van Bart
Een nieuwe Sufjan Stevens! Dat is altijd goed nieuws; ik ben erg benieuwd!

avatar van The Scientist
Ik ben ook erg benieuwd naar dit album, ik vind Dear Mr. Supercomputer een beetje overdreven vrolijk klinken en een beetje irritant worden, maar zulke nummers stonden op Illinois ook.
Ik zal deze plaat in ieder geval op de voet blijven volgen.

avatar van bonothecat
Eerlijk gezegd vond ik Illinois al een hele zit....ik weet niet of ik echt zit te wachten op nieuw materiaal uit de Illinois tijd. Ik luister eigenlijk sowieso niet zoveel Sufjan meer.

avatar van VanDeGriend
Zo komen die 48 andere staten nooit aan de beurt.

avatar van Music4ever
Dit abum ga ik zeker kopen!
Vind Illinois een waar meesterwerk, ik verheug me dan ook erg op dit album.

Erg lekker album! Lees ook het interview met SS op pitchfork.com. Dat hij zelf ook even moe is van de trompet en Illinois kan ik begrijpen.
Toch zeker de moeite waard om te kopen!

avatar van Dielie
Wa zot! Weeral een nieuw album! fjoee, leuk!

avatar van ACole_20
bonothecat schreef:

Ik bespeur bij mezelf ook een beetje een Sufjan moeheid.
Misschien maar even een half jaar in de kast zetten en dan weer eens checken of de frisheid terug is.

avatar van Dielie
dat doe ik nu ook met zijn albums, ik ken Illinois en zijn voorganger belange niet vanbuiten maar ik weet dat er prachtige songs op staan

Toine Rorije
Meer van hetzelfde, maar dan een heel stuk minder. Dat is ongeveer wat ik ervan had verwacht en dat blijkt het ook te zijn. De toegevoegde waarde hiervan is nihil dus.

Toine Rorije schreef:

Ik vind meer van hetzelfde beslist niet erg (kan er voorlopig blijkbaar nog geen genoeg van krijgen).
En ik zie dus wel degelijk de toegevoegde waarde in van dit album, zoals ik dat ook had bij Seven Swans t.o.v. Michigan.
Er staan wederom te veel juweeltjes tussen om dit album als niet relevant af te doen of als tussendoortje.
Wel kan ik me voorstellen dat er een zekere Sufjan-moeheid kan ontstaan bij een hoop mensen.

Toine Rorije
Het is ook echt niet heel slecht of zo, ik zie er alleen totaal het nut niet van in.

Toine Rorije schreef:

Ik wel hoor: zonde om deze nummers op de plank te laten liggen.

Ondanks dat het hier om outtakes en extras gaat zal dit album zeer waarschijnlijk mijn top 10 aan het eind van dit jaar weten te behalen (of ik moet hem SUFgedraaid hebben en mede daardoor last hebben van Sufjan-moeheid).

avatar van musicfriek
Dankzij Aero dit album beluisterd en het was niet bepaald een succes. Ik vind dit vreselijk gepingel en gedoe, dus niet aan mij besteed helaas....

avatar van Jordy
Vind dit helaas alleen maar afdoen aan (even dramatisch gezegd) m'n herinnering aan Illinois, blij dat dit daar niet op stond.

Hoop dat meneer Stevens het in de toekomst een beetje over een andere boeg gaat gooien, want ik kan me niet voorstellen dat nog een album met fluitjes, trompetjes en banjootjes weer leuk is. Maar misschien ben ik niet de doelgroep.

dacht dat dit alum nog helemaal niet uit was, kun je hem al kopen?! :S

avatar van mathias
24/07, zoals er vanboven staat

avatar van avdj
VanDeGriend schreef:
Zo komen die 48 andere staten nooit aan de beurt.

Dat sprong mij ook gelijk te binnen toen ik de subtitel zag.

avatar van swoon
Deze toch ook maar kopen, als hij uitkomt. Ik heb er wel zin in om nog een tweede cd van Illinois te horen.

Wat ik nou niet begrijp is dat er al gestemd wordt op dit album als je um nog niet eens kan kopen Ik zie er in ieder geval erg naar uit!

br!cktop schreef:

Welkom in de wondere wereld genaamd internet

avatar van T.O.
Jordy schreef:

Dan zou ik maar niet "Michigan" gaan luisteren.

avatar van Toon1
aERodynamIC schreef:

Welkom in de wondere wereld genaamd internet

avatar van bonothecat
bonothecat schreef:

Ik heb mijzelf niet kunnen bedwingen. Maar mijn vermoeden is toch uitgekomen. Dit is echt te veel van het goede, ik word er niet warm of koud van. Ik denk dat ik de cd's van sufjan maar een tijdje ver weg moet stoppen, en kijken of het kwartje weer eens gaat vallen. Voorlopig 2,5*

avatar van swoon
Ik ben hem nu voor de eerste keer aant luisteren. Klinkt leuk.

avatar van swoon
Ik vraag mij toch echt af waarom Henney Buggey de echte plaat Illinois niet heeft gehaald. Zalig nummer. Cd in totaal is trouwens ook zalig.

avatar van titan
titan (crew)
Ik heb toch ook een beetje overkillgevoel bij dit album. Niet dat het slechts is, maar bij vrijwel elk nummer is duidelijk waarom dat het album Illinois niet heeft gehaald. Verder zit ik nooit zo te wachten op albums met outtakes en afwijkende versies. Die zijn vrijwel nooit interessanter dan de uiteindelijke versie en dat geldt hier ook. Ik hou mijn centen wel apart voor het echte nieuwe album van Sufjan.