The Rope - The Rope (2011)

Label: Late Century

1. The Silence
  2. Water to Wine
  3. Marie
  4. Jericho
  5. Poison Pill
  6. Eyes [Live]
avatar van Alicia
Joepie... hij staat er op!

Dit is het prachtige debuut (EP) van deze Amerikanen. Heerlijke postpunkgothicdarkwave met hier en daar een vleugje Diary of Dreams. De cd is te bestellen op Bandcamp!

Nu is het wachten op de langspeler. Deze zou in 2012 uitkomen, maar helaas heb ik deze plaat nog niet kunnen ontdekken!

avatar van Alicia

Stiekem aan het promoten Alicia??

avatar van Premonition
The Silence en Poison Pill zijn heel aardige postpunk nummers. De andere nummers zijn inwisselbaar met veel andere neo postpunk nummers van de laatste tijd

avatar van Alicia
Tuurlijk en de meeste neo's zijn ook niet meer zo origineel te noemen. Wel leuk dat er nog steeds bandjes zijn die deze muziek op hun repertoire hebben staan. En soms verandert dat jammer genoeg weer als ze wat bekender worden. En misschien horen we nooit meer iets van deze band.
Kan zomaar gebeuren

Besteld, liefhebbers moeten ook Decades - Decades (2013) kunnen waarderen

DjFrankie (moderator)
Prachtplaat Alicia. Ik hem hem besteld. Voor liefhebbers van Dragons, Veil Veil Vanish en aanverwante artikelen.

DjFrankie

Ik heb de EP nu ook!

Hopelijk maken ze dat album ook nog eens een keer af. Ik ga het gewoon een keer vragen!

avatar van Alicia
Hoera! Nieuw werk is aanstaande. Ik ben benieuwd!

"Waters Rising" zal het nieuwe album gaan heten. Aldus de heren op Feestboek.

Tracks:

5. Clockwork
6. Before the Knife

Goed nieuws Alicia

avatar van frolunda
Zeker een band om in de gaten te houden,vooral Jericho vind ik een erg sterk en dreigend wave nummer.

avatar van Alicia
Alsof de glazenwasser langs is geweest. Zó klinkt de nieuwe remaster van deze selftitled en Waters Rising gecombineerd op één schijfje. De liedjes zijn heel fraai opgepoetst en klinken nu prachtig helder. Ook is tussen beide EP's het volume gelijkgetrokken.

Collection is sinds vandaag alleen op cd en via Bandcamp verkrijgbaar.

Collection | SwissDarkNights Label

Jean-Maurice
Klinkt erg goed!

Klinkt super!

Alicia komt voorlopig niet meer naar beneden!

Jean-Maurice
Ja, dit is gewoon een hele goede band. Steekt er toch wel bovenuit hè.