Sinéad O'Connor - So Far... (1997)

Alternatieve titel: The Best Of

Ierland
Pop / Folk
Label: Chrysalis

1. Nothing Compares 2 U (5:12)
  2. Mandinka (3:50)
  3. The Emperor's New Clothes (5:18)
  4. Thank You for Hearing Me (4:41)
  5. The Last Day of Our Acquaintance (5:11)
  6. Fire on Babylon (6:34)
  7. Troy (5:36)
  8. I Am Stretched on Your Grave (4:30)
  9. Jackie (5:50)
  10. Success Has Made a Failure of Our Home (5:52)
  11. John I Love You (4:41)
  12. Empire (4:28)

met Bomb the Bass

13. Don't Cry for Me Argentina (6:21)
  14. You Made Me the Thief of Your Heart (4:29)
  15. This Is a Rebel Song (5:05)
avatar van EmDee
Dat deze nog niet op MuMe stond.

Hierop staat het geweldige You Made Me the Thief of Your Heart.
Voor mij niet los te zien van een geweldige scene uit In the name of the Father.

avatar van musicfriek
Geef mij de reguliere albums maar. Staan sterke nummers op, maar ook hele zwakke zoals John I love you, Don't Cry for me Argentina, This is a Rebelsong. Toch 3,5*

avatar van Marty McFly
Volgens mij maakt deze compilatie juist de afzonderlijke albums overbodig.... dit is precies genoeg Sinead O'Connor voor mij.... prachtige nummers...

avatar van Hans Brouwer
Marty McFly schreef:

Precies, hier staat alles op wat interessant is van Sinéad O'Connor. Alleen mis ik het wonderschone nummer "Jealous". Hoewel...... "Faith and Courage", waar "Jealous" op staat, werd pas in 2000 uitgebracht. Mooiste nummer van de cd is ongetwijfeld: "Fire on Babylon"

avatar van c-moon
Werkelijk een uitstekende, ultieme verzamelaar van La Sinéhaead !!! Eigenlijk een echte must!

avatar van musicfriek
Hans Brouwer schreef:

Ben ik helemaal met je eens... Een nummer wat velen niet kennen omdat het geflopt is destijds, maar wat een beauty is dat nummer..

Heroine ook niet te vergeten

avatar van Hans Brouwer
musicfriek schreef:
Ben ik helemaal met je eens...
Musicfreak, zou het dan toch nog goed komen tussen ons? Laten we het hopen!

avatar van Flipper
Wil je 'Lealous' in je verzameling, zou je gewoon 'Faith and courage' moeten aanschaffen. Een zwaar ondergewaardeerd album van Sinead.

avatar van Marty McFly
Flipper schreef:

Uiteraard niet te verwarren met "Lealous Again" van de Black Crowes...

Ideale verzameling van Sinead. Elk jaar opnieuw haal ik hem wel een paar keer boven en telkens weer genieten. Zeer knappe compilatie !

DutchViking
EmDee schreef:

Hierop staat het geweldige You Made Me the Thief of Your Heart.

Prachtig nummer inderdaad van een al even prachtige en indrukwekkende film. Een tijdje geleden al dat ik 'm heb gezien, maar ik kan me die scene nog levendig herinneren. Die brandende papiertjes die naar beneden dwarrelen. Keer op keer een brok in mijn keel als ik eraan denk.

Over deze compilatie niets dan lof. Het overgrote deel van de nummers vind ik bijzonder sterk, met (naast het al genoemde You Made Me the Thief of Your Heart) als hoogtepunten Troy en de grote hit Nothing Compares to You. Grijsgedraaid, maar m.i. nog steeds schitterend.

Een mooie verzamelaar van goed werk van sinead. Niet alleen het gangbare stevige werk van de eerste albums maar ook fraaie nummers van recentere albums. Jammer dat er zo weinig waardering is voor haar gedurfde koerswijzigingen. Want daarin schrijft ze hele fraaie nummers. You made me a thief of you're heart is inderdaad super. Maar luister eens naar andere cd's met nummers zolas Kyrie Elseison, Something beautifull, Heroine, Veronica querin of this is a rebel song. Ze gooit er nog altijd haar hele gevoel in. Alleen in minder heavy uitvoeringen. Maar is dat zo erg?

avatar van korenbloem
This Is a Rebel Song

Prachtig hoe zij een gevoel/ periode van een land generatie vertolkt.

avatar van LucM
Prachtige compilatie van deze kaalhoofdige Ierse zangeres die geen blad voor haar mond neemt, maar van haar moet je meer hebben dan alleen deze compilatie.
Veel mooie songs hierop, zeker de eerste drie nummers en "Troy" zijn klassiekers.

avatar van Castle
Ik kan I am stretched on your grave ook erg waarderen. Naast deze en de eerder genoemde is Fire on Babylon ook een sterke plaat.
Eigenlijk is dit een echte best of...

avatar van NewYorkCityLight
Ik ken alleen maar Nothing Compares, en alleen omdat mijn vader 'm vroeger in de auto draaide. Ik vond het altijd wel een redelijk nummer.

NewYorkCityLight schreef:

Father McKenzie
lennon schreef:

Maar die is dan ook geschreven door een hele grote!

Allez gij, dat ventje is nog geen anderhalve meter groot....

avatar van spinout
Als je weet hoe Prince Sinead behandelt heeft tijdens hun ontmoeting, verander je je opinie over de man wellicht, alhoewel, nobody's perfect.

spinout schreef:

Das haar verhaal, en we weten inmiddels wel hoe "raar" zij soms kan zijn. Prince zou haar niet weg hebben laten gaan en opgesloten hebben, kom op zeg. .. hoe geloofwaardig is dat verhaal?
Ze moet dr oren uit de kop schamen, zonder dit nummer had ze na Troy al geen hit meer gehad.

Overigens is dat een echt een raar verhaal besef ik me nu, want dit nummer is niet speciaal voor haar geschreven, het is gewoon een ordinaire cover ( wel heel mooi gezongen) en prince heeft hier verder geen seconde aan gespendeerd. Dus waarom zou ze überhaupt naar zijn studios zijn gegaan?

avatar van devel-hunt
Best een paar hele mooie nummers en goede cd's gemaakt deze mevrouw.
Maar ik heb haar een paar keer op tv gezien in interviews en haar vaak zien uitbarsten in zelfbeklag. Vooral die uitbarsting tijdens het concert ter ere van Dylan liet ze zich beschamend en bijzonder hysterisch gaan. Het had een eer voor haar moeten zijn dat ze uberhaupt op zo'n concert werd uitgenodigd. In plaats daarvan wilde ze alle aandacht naar zich toe trekken. Sindsdien ben ik het een naar ding gaan vinden die Sinead. Het eeuwige zelfmedelijden die ook door haar muziek doorklinkt wekt op zijn aardigst irritatie op.
Lang leven Prince.

avatar van spinout
Ach, we wensen iedereen toch een lang leven? Sinead is een vreemde, maar als je haar jeugd kent, is dat niet raar te noemen. Je zou van minder vreemd worden. Van de jeugd van Tafkap weet ik niets, maar vreemd is die kleine wel.

Prachtige plaat, alleen jammer dat Three babies er niet op staat. Je hebt een prachtige stem Sinead!

avatar van Gert1980
lennon schreef:

Maar die is dan ook geschreven door een hele grote!

True maar die 'm zelf nooit echt mooi heeft weten te brengen.

avatar van Gert1980
devel-hunt schreef:
Best een paar hele mooie nummers en goede cd's gemaakt deze mevrouw.
Lang leven Prince.

Ik denk dat je iets van psychiatrie moet weten/begrijpen om te begrijpen hoe mensen als Sinead in elkaar zitten/zaten.
Als jong meisje zo beschadigd door diverse dingen dat ze eigenlijk al lang voor haar dood verloren was. Hunkerend naar liefde die de wonden van vroeger moest helen, maar iets dat nooit is gelukt.
Sommige mensen, zoals zij, worden dan heel negatief over van alles en iedereen en verdrinken in zelfbeklag.
Ik geloof niet dat die mensen dat per sé willen, maar ze kunnen niet anders, zijn te erg beschadigd.

Oké, tot zover dit consult.

avatar van Kronos
Ze werd door een hoop zieligaards in het publiek uitgejoeld omdat ze, ochot, een foto van popie jopie had verscheurd. Zelfbeklag, het zal wel. Maar minstens zo veel moed. Veel meer respect voor haar dan voor het gepeupel dat haar verketterde.

avatar van devel-hunt
Gert1980 zeker, beschadigd was ze tot in haar vezels, soms genezen beschadigingen met de jaren iets, de wond geneest, maar bij haar werd het met de jaren alleen maar erger, de dood van haar zoon was de druppel die haar de afgrond in duwde, een tragisch vrouw en een tragisch leven. Met haar carrière ging het vanaf begin jaren 90 ook snel bergafwaarts waardoor ze meer in de publiciteit kwam door haar gedrag, een paar jaar geleden was ze plots moslima geworden, dan door creatieve hoogstaande uitingen, zonde.

Gert1980 schreef:

True maar die 'm zelf nooit echt mooi heeft weten te brengen.

Ken je de 1984 versie? Ik deel die mening namelijk niet

avatar van Kronos
devel-hunt schreef:
...een tragisch vrouw...

En een geniale songwriter, een geweldige zangeres, een unieke artieste, een scherpzinnige feministe, een vrijheidsstrijdster, een rebel, een heldin... Een groot deel van de tragiek was natuurlijk dat een aanklacht die als ongemakkelijk ervaren werd door de media en het publiek al makkelijk werd weggezet als zelfbeklag van een zottin. In 1994 leverde ze trouwens nog een 'creatieve hoogstaande uiting' met Universal Mother. Zo snel ging het toch niet bergaf. Maar ja, het over kindermisbruik in de kerk hebben, een foto van de paus verscheuren, het patriarchaat benoemen en veroordelen, moslim worden, doet je carrière blijkbaar geen goed. Nochtans, met een stemgemiddelde van 3,70 (alle albums) op MusicMeter blijkt de muziek de controverse goed overleefd te hebben.