Drukwerk - Tweede Druk (1982)

Label: EMI

1. Pappa (3:25)
  2. Laat de Rijken de Crisis Betalen (2:35)
  3. Stien (3:37)
  4. Tegen Beter Weten In (2:58)
  5. Ten Katemarkt (2:32)
  6. Gaat het Ooit Voorbij (3:49)
  7. Schijn 'N Lichtje op Mij (3:54)
  8. Wat Dom (2:50)
  9. Het Gevaar Vrede (2:41)
  10. Brand (2:10)
  11. Lukas 12 Vers 22 (2:56)
  12. Santro P. (2:26)
  13. Wilhelmus van Karbouwen (5:42)
avatar van bikkel2
Toch altijd wel een lekker bandje gevonden dit Amsterdamse gezeldschap rond Harry Slinger . De teksten hadden wel de nodige inhoud . Slinger had een verleden als jongerenwerker en kwam de nodige bureaucratie tegen op zijn pad .
Klein Orkest kon daar ook lekker mee uit de voeten . De nummers van Drukwerk konden overigens ook net zo goed over verbroken of verstoorde liefdeperikelen gaan , of over het hectische bestaan in de hoofdstad .
Deze 2e druk heeft een lekker eigenzinnige insteek . De muziek heeft de tand des tijds niet overal goed doorstaan , maar het blijft leuk om het allemaal weer eens terug te horen .

Pieter Paal
'Schijn 'N Lichtje op Mij (Mubarak, Mubarak)' vind ik net zo goed als die versie van Creedence.

avatar van Poeha
Ik ken het hele album nog niet maar hier staan toch diverse van de bekendere nummers van Drukwerk op.

Laat de Rijken.....vind ik nog steeds erg lekker.

avatar van adri1982
Het gezellige meezingliedje 'Schijn een lichtje op mij' haalde in 1982 de top-10 van de Nederlandse Top-40.

32 Jaar later schreef dit nummer opnieuw geschiedenis. In Februari 2014 hielp de Drukwerk-zanger Harry Slinger de verslaggeving van het programma RamBam, om een nummer in de hitlijst de krijgen. Dit gebeurde met een nieuwe versie van 'Schijn een lichtje op mij'. Het nummer kwam op plaats 32 terecht in de Nederlandse Single Top-100, door het kopen van die positie. Toen dit werd uitgezonden, werd daarmee bewezen dat het mogelijk was om in de Single Top-100 een hit(je) te kopen.
(aflevering heette: Hitlijstmanipulatie).