Zeker de eerste track 'schreeuwt' een stuk meer dan het sfeervolle Garlands. Het gitaarwerk doet me sterk denken aan Alice van The Sisters. Die vermoedelijk ook wel eens naar CT hebben geluisterd in die tijd.
Alas Dies Laughing is alweer wat meer richting Garlands.
It's All But an Ark Lark vind ik een lekker soundje hebben, fijne drive in het nummer. Hier ook geen overschreeuwende gitaren, maar die zitten zelfs meer achterin in de mix. In de vierde minuut komt de synth langzaam meer op de voorgrond het nummer in, in de vijfde minuut lijkt die steeds meer ziijn eigen weg te gaan om in de zesde minuut te worden aangevuld met een gitaar met effect, waardoor het nummer werkelijk het donkerste duister in wordt getrokken. Wat enorm gaaf is dat gedaan zeg!
Behalve dat het lijkt alsof Liz zingt 'Klets maar klets maar klets maar....' (ja zo lijkt het echt), wat ik niet zo vind klinken, vind ik dit nummer juist het hoogtepunt van deze EP: donker, meeslepend, onheilspellend, spannend en tot het beste behoren van wat ze gemaakt hebben. Misschien zelfs wel het allerbeste.... Dissonanten hoor ik in elk geval niet, wel een tot in de puntjes uitgedacht en uitgewerkt knap nummer.
Deze EP is de CT op zijn meest gothic.