Banditos - Banditos (2015)

Country / Rock
Label: Bloodshot

1. The Breeze (3:52)
  2. Waitin' (3:36)
  3. Golden Grease (5:10)
  4. No Good (4:36)
  5. Ain't It Hard (4:04)
  6. Still Sober (After All These Beers) (3:09)
  7. Long Gone, Anyway (2:27)
  8. Old Ways (4:39)
  9. Can't Get Away (3:23)
  10. Blue Mosey #2 (4:19)
  11. Cry Baby Cry (2:29)
  12. Preachin' to the Choir (5:06)
Makkelijk gezegd heeft deze band een geluid dat ergens ligt tussen The Black Lillies, ZZ Top en Lee Bains III & the Glory Fires.

Maar de mix van stijlen en invloeden klinkt bij deze band wel zeer eigen en organisch. Meerdere vocalisten, waarbij de mannelijke vocalen steevast zorgen voor een meer rauw countryrock geluid en de vrouwelijke vocalist een goeie dosis soul meeneemt. Muzikaal wisselt het van downtempo soul, rauwe countryrock, blues en boogie.

Toen ik hoorde dat het album geproduceerd was door Andrija Tokic (Alabbama Shakes, Benjamin Booker) had ik er eigenlijk iets minder vertrouwen in, want die zorgt voor net het soort platen waar het rauwe randje een beetje geforceerd klinkt. Niets van dat hier, want dit klinkt heerlijk oprecht.

Leuke verrassing, maar komend van Bloodshot Records verbaasd me dat eigenlijk niets....

Tof tof! Banditos @ KEXP

interviewer:You're from Birmingham, I don't know what's going on there........... We've had Lee Bains here before.......
band: Oh, Lee Bains is great yeah, we've known him forever. Very good friend of ours.

Zoiets dacht ik dus al. Wie beinvloedt wie is dan de vraag. Ach dat maakt ook niet uit.