Clouds Collide - All Things Shining (2015)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Turquoise Rose (4:19)
  2. Hope & Bliss (10:52)
  3. Admiring the Clouds (4:56)
  4. Every Drop of Rain (2:39)
  5. Blossom (8:26)
  6. Perihelion (11:10)
  7. Every Ray of Light (2:48)
  8. Eternal Warmth (6:48)
  9. Only You (6:11)
avatar van Don Cappuccino
Een eenmansproject uit de Verenigde Staten zonder platenlabel maakt het beste album van het jaar tot nu toe wat mij betreft. Christopher Pandolfo bracht in 2013 een debuutplaat genaamd Until the Wind Stops Blowing... uit, een ode aan zijn overleden moeder. Die plaat moest de winter voorstellen, All Things Shining moet de lente voorstellen. Ik hoop echt dat deze plaat een groot publiek gaat trekken, want dit doet helemaal niet onder voor het beste werk van Alcest. Clouds Collide klinkt best wel als Alcest ten tijde van Souvenirs D'un Autre Monde en Écailles de Lune, toen er nog een flinke scheut blackmetal door de dromerige shoegaze heen zat. De sfeer van deze plaat is sprankelend en mystiek met prachtige gitaartapijten en composities die echt de diepte ingaan vol emotie. Luisteren!

avatar van the crook
Dit is inderdaad een erg fijn plaatje, waarbij ik mezelf inderdaad wel in een waterig lentezonnetje zie liggen. Ik hoor inderdaad bands als de "oude" Alcest, Falloch en af en toe zelfs een beetje The Cure, maar toch met genoeg eigen smoel om boven de grijze middelmaat uit te stijgen, knap gedaan!