Ad Vanderveen - Presents of the Past / Requests Revisited (2015)

Roots
Label: Blue Rose

1. Welcome to My Kitchen (4:47)
  2. Presents of the Past (3:19)
  3. Long Ride (3:40)
  4. Well That Never Runs Dry (4:11)
  5. Small Time Real Life Stories (7:29)
  6. Another Life (3:38)
  7. The Future Has Changed (3:29)
  8. Music Waiting for Words (2:51)
  9. World So Crowded (4:11)
  10. Sister (3:50)
  11. First Feeling (3:26)
  12. Anchor (5:15)
  13. Blues So Bad (4:02)
  14. Emigrant Family (5:27)
  15. The Moment That Matters (5:01)
  16. Well of Wonder (8:16)
  17. Soul Power (3:20)
  18. Wonders of the World (4:02)
  19. Driftwood (4:32)
  20. Still Now (5:35)
  21. Water Under the Bridge (19:57)
avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Totaal onbekend voor mij ondanks dat Ad Vanderveen toch al een behoorlijke biografie heeft (dit zegt veel meer over mij dan over hem). Hoe dan ook is dit een prachtplaat.Ad heeft een zeer aangename stem en alle liedjes klinken zeer fijn. Net op het moment dat ik door de lange speelduur mijn aandacht begin kwijt te raken, is er steeds weer een liedje of een onderdeel van een liedje waardoor Ad me bij de lurven grijpt.
Door de lange gitaarsolo zou het gemakkelijk zijn om Water under the bridge uit te roepen tot beste nummer. Te gemakkelijk, daarmee doe ik de andere liedjes tekort. Water under the bridge kent die lyrische gitaarsolo, is ruiger en anders dan de rest van de plaat maar steekt zeker niet met kop en schouders boven de rest uit.
Gaat dit horen, gaat dit horen. Deze (nota bene uit ons eigen landje) man verdient meer aandacht

avatar van Joshua68
Ad Vanderveen staat al ruim 20 jaar garant voor hoge kwaliteit. Je kunt met een gerust hart in zijn hele oevre duiken! (Er staat overigens maar een gedeelte op MuMe)

avatar van Lura
cosmic kid schreef:

Hij is nog steeds vrij onbekend in Nederland, dus het ligt niet aan jou. Het is meer door het feit dat niet met zijn hoofd op de buis komt. Een keer in DWDD en je kostje is gekocht. Een van mijn favoriete albums van hem is More than a song, dat hij samen maakte met Eliza Gilkyson en Iain Matthews.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
>Een keer in DWDD en je kostje is gekocht

Het irriteert me mateloos hoeveel bandjes daar gehypet worden en als "baanbrekend" en "sensationeel" worden betiteld.

Maar ja, de muziek op deze plaat is niet hip genoeg, niet sexy genoeg en dus niet interessant voor de minuut van DWDD.

Zo, dat is er uit.

avatar van Droombolus
cosmic kid schreef:

Ik "ken" Ad sinds '79 en in '80 was hij mijn vervanger als bassist in Cisco, de band die uiteindelijk zou metamorfosen in Cotton Bros. ( en later in Personnel ) met mijn ouwe schoolvriend "Coco Pedalo" op pedal-steel. Ik zag hem later in de 80s nog regelmatig met Philip Kroonenberg in het kroegensirkwie en verloor hem daarna uit het oog.

Wat ik van z'n CDs door de jaren heen hoorde was allemaal dik in orde maar de afgelopen jaar of 10 lijkt er meer diepte in z'n werk te komen en vind ik z'n zang doorleefder worden. Ben heel benieuwd naar deze ..........

avatar van Bartjeking
Een klasbak, zeer zeker. Volg hem ook al jaren en verbaas me al net zolang aan het gebrek aan bekendheid. Maar diegene die hem kennen zijn stuk voor stuk vol lof. Ik heb hem leren kennen in mijn fanatieke Neil Young ontdekkingsfase, Ad past prima in dat straatje.

Inmiddels is hij zover dat hij zijn eigen werk kan interpreteren. En las ik nu goed dat Al Kooper ook een bijdrage heeft geleverd? Zegt toch ook wat he. Ik ga er nog eens uitgebreid van genieten, die dikke vette beoordeling komt later wel. Gaat dat luisteren allen!

Droombolus een hele fijne anekdote zeg!!