Armand & The Kik - Armand & The Kik (2015)

Label: Excelsior

1. Comeback (4:36)
  2. Giglied (3:41)
  3. Teveel Werelden (3:00)
  4. Fuck the Blues (2:52)
  5. Een Beetje Vriendelijkheid (4:19)
  6. Gemeengoed (3:45)
  7. Waar Is Je Glimlach (2:51)
  8. Een Mens Is Wat 'Ie Geeft (5:05)
  9. Iemand (3:51)
  10. Snelle Jongens (2:18)
  11. Waterfiets (3:35)
  12. Ik Heb het Gevonden (4:14)
  13. De Weg Naar Isfahan (2:18)
Elke maand krijg ik een album van het label Excelsior opgestuurd.
En deze maand ben ik erg gelukkig.
Niet zozeer met het album van Electric Tears, die is verder wel prima.
Nee, ik ben blij dat ze er voor hebben gekozen om het samenwerkingsverband van The Kik en Armand niet op te sturen.
Nooit een liefhebber van The Kik geweest, maar Armand vond ik wel oké.
Echter, hier is The Kik de betere factor.
Natuurlijk spelen ze gewoon de muziek van Boudewijn de Groot na, maar Armand rijmt nog slechter dan een kleuter, en alle logica ontbreekt in de nummers.
Armand leeft inderdaad nog steeds in de jaren 60.
Zijn hersenen zijn geblokkeerd geraakt door de wietdampen welke het onmogelijk maken dat er nog informatie van na 1967 een weg naar binnen kan vinden.
In een platenzaak hoorde ik twee verkopers tegen elkaar praten over dit album.
De ene vond het cult, de ander was gecharmeerd door de lachwekkende kneuterigheid die het uit straalde.
Gemeengoed wordt bezongen alsof het een komisch Urbanuslied is, in de stijl van Bakske Vol Met Stro.
Toch had het wel een positief effect.
Elke klant die binnen kwam moest gelijk glimlachen.
Terwijl de discussie binnen verder ging over Giglied, is dit nu wel of niet Big City van Tol Hansse met een andere tekst, en hoe ging die andere hit Achter de Rhododendron ook al weer, ben ik naar buiten gelopen.
Ik had het album al gehoord via de Luisterpaal.
Nogmaals muzikaal best wel leuk, al blijkt nogmaals dat The Kik eigenlijk een jaren 60 coverband is, die niet in staat is om iets eigens te maken.
En Armand?
Misschien dat iemand hem kan vertellen dat hij al 4 jaar met pensioen is.

avatar van kappottevic
1,0
Na 200 jaar kan Armand nog steeds niet zingen. Het is vast een heel erg slimme publiciteitsstunt van The Kik, maar mag dat de volgende keer ALSJEBLIEFT zonder Armand? Dan beloof ik een daklozenkrant te kopen.

Ik vindt dit in het Genre (retro pop, of nederpop?) best wel goed. Originele teksten juist omdat het nergens op lijkt. The Kik speelt met passie en doen hun eigen ding en dat geldt zeker ook voor de oude hippie Armand. Ik begrip de kritieken wel maar persoonlijk vindt ik dit heel verfrissend en leuk. En ja ook bij mij tovert dit een glimlach op mijn gezicht maar wel een die lang stand houdt. 3.5 ster want ik denk dat het op Nederlandstalig gebied niet beter wordt dit jaar.