John Denver - Greatest Hits Volume 2 (1977)

Pop / Country
Label: RCA

1. Annie's Song (3:01)
  2. Welcome to My Morning (Farewell Andromeda) (3:19)
  3. Fly Away (4:11)
  4. Like a Sad Song (4:07)
  5. Looking for Space (4:02)
  6. Thank God I'm a Country Boy (3:24)
  7. Grandma's Feather Bed (2:13)
  8. Back Home Again (4:46)
  9. I'm Sorry (3:33)
  10. My Sweet Lady (4:52)
  11. Calypso (3:40)
  12. This Old Guitar (3:01)
avatar van musiquenonstop
Weinig annimo voor John Denver op de musicmeter, zal wel iets te zoetsappig zijn. Op deze plaat weinig aan te merken, veel beter als Vol 1, songs die wat mooie produktie missen. En zeer zeker beter als Vol 3, die mooie sterke songs mist.

Dit was voor mij zeker zijn gouden periode. Volume 1 en 2 zijn uitgegeven als één cd "Greatest Hits" en was toch goed voor 25 miljoen exemplaren. Dus er zijn toch mensen die het willen horen....

avatar van Wandelaar
Van dit album verschenen meerdere versies door de jaren heen, met verschillende hoezen. Zelf heb ik hier John Denver - Greatest Hits Volume Two (CD) | Discogs uit 1982, waarbij nummer 2 van de tracklist is vervangen door Perhaps Love, met Placido Domingo (ja, die), een hit in 1981. Looking for Space vind ik wel een mooie tranentrekker, evenals het duet met Olivia Newton John: Fly Away. Verder spreken de c&w liedjes van de man me niet zo aan. Raadsel hoe sommige platen in mijn collectie kwamen. Dit is er zo één.

avatar van Wandelaar
Wandelaar schreef:
Raadsel hoe sommige platen in mijn collectie kwamen. Dit is er zo één.
Nou, dat wist ik natuurlijk nog best. Nu op CD, maar ooit als negentienjarige de elpee gekocht. En dat was destijds wel een beetje raar tussen de rockalbums. Ik herinner me vaag iets met liefdesverdriet. Dan konden Bread, Carpenters en John Denver langskomen om het leed te verzachten. Of te verergeren, wat misschien nog fijner was.

Wat me nu van de CD opvalt is de meer dan uitstekende opnamekwaliteit. Het is een meer algemene opmerking: dit is weer een audiofiel topproduct, zoals deze onbedoeld in de jaren '80 nog werden geperst. Was het opgepompt en door de compressor gehaald, dan was het wel een vermoeiende zit geweest. Denver moet een beetje de ruimte krijgen met zijn uithalen. Heel wat verzamelalbums van de goede man zie je in de bakken van de kringloop, naast Barbra Streisand en Marco Borsato, maar déze vrijwel niet.

Ik heb dezelfde mening als vijf jaar geleden over het gebodene en waardeer in het bijzonder Looking for Space. Verder is het fijn dat God gedankt wordt voor het plattelandsleven, maar dat maak ik niet mee. Daarna gaat het al snel weer een stuk beter met de songkwaliteit. En natuurlijk de twee hits Annie's Song en Calypso, met dat mooie scheepsbelletje. Ze staan er op. This Old Guitar, hmm, ook heel aardig. Was me nog niet eerder zo opgevallen.

avatar van musicborst
This Old Guitar staat in zijn top10 mooiste liedjes... Vind ik dan.