Graveyard - Innocence & Decadence (2015)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Magnetic Shunk (3:02)
  2. The Apple & the Tree (3:04)
  3. Exit 97 (3:50)
  4. Never Theirs to Sell (2:15)
  5. Can't Walk Out (5:43)
  6. Too Much Is Not Enough (4:37)
  7. From a Hole in the Wall (3:47)
  8. Cause & Defect (3:47)
  9. Hard-Headed (3:12)
  10. Far Too Close (4:43)
  11. Stay for a Song (4:38)
  12. The Hatch * (3:14)
avatar van eightynine
Yes! Ook in de Melkweg later dit jaar, dat wordt weer knallen! Hele fijne band dit.

avatar van Don Cappuccino
Heel veel zin in deze plaat. Vooral benieuwd of ze nog wat rustiger gaan vergeleken met Lights Out of juist weer naar het energiekere werk gaan.

avatar van Mindscapes
Interessante trailer van (veel te korte stukjes van) een aantal songs: GRAVEYARD - Innocence & Decadence - New Album 2015 (OFFICIAL TRAILER) - YouTube

The Apple and the Tree

Ai, dit valt best wel tegen. Zoals al opgemerkt wordt bij de video, wat Dire Straits-invloeden, en dat is natuurlijk nooit goed.

avatar van eightynine
Wat? Tegen? Dire Straits invloeden niet goed? Gelukkig is dat ook maar een mening. Ik ben nog net zo enthousiast als na het horen van de trailer.

avatar van RuudC
Ik heb 'm al een paar keer gehoord en in de tussentijd de zangert mogen interviewen. De volle bluesklanken zijn voor een groot deel weg en de muziek klinkt vooral wat volwassener. De oude fans gaan sommige nummers wel waarderen, zoals het mooie Exit 97 of het wat snellere From A Hole In The Wall, maar verder durf ik niet goed te zeggen hoe deze plaat ontvangen gaat worden.

avatar van RuudC
De vier sterren blijven staan. Het is een goede plaat en na vele luisterbeurten verveelt het nog steeds niet, al heb ik, geloof ik, alles wel ontdekt. Ik snap wel wat er bedoeld wordt met Dire Straitsinvloeden, maar ik hoor ze buiten de eerste single maar weinig.

avatar van Don Cappuccino
De Dire Straits-invloeden zitten inderdaad alleen maar in The Apple & the Tree, maar het is echt in zijn geheel een stuk rustiger geworden. Misschien moet ik er even aan wennen, maar gisteren tijdens de eerste luisterbeurt deed het me allemaal heel erg weinig.

avatar van RuudC
Het is een groeiplaat. Niets nieuws voor muziek van Graveyard.

Don Cappuccino schreef:

Meh ja, wennen of gebeurt er inderdaad net een tik te weinig? Ik ga vooralsnog voor optie 2 en draai Hisingen Blues nog maar eens. Dat is wel een behoorlijk verschil hoor.

avatar van Brutus
Ik vind dit album een tikkeltje beter dan het vorige album.
Het debuut staat nog steeds op 1.

avatar van JVT
JVT
Wat een heerlijke opener heeft dit album toch! Ben dit album meer en meer gaan waarderen, hoewel het eerste en 2e album nog altijd favoriet zijn hier. Hele goeie band wel!