Celestial Son - Saturn's Return (2015)

Denemarken
Label: Mighty

1. Nothing in Excess (4:12)
  2. All I Ever Wanted (3:38)
  3. Holy Cycle (4:57)
  4. Open Wound (4:44)
  5. Sea of Failure (4:07)
  6. The Flow of Creation (7:26)
  7. Caress the Soul (4:36)
  8. The Fortress (4:28)
  9. Headlong (3:40)
  10. Not a Choice (4:11)
  11. Death Wish (3:35)
  12. The Moon (3:31)
  13. The Pits (4:40)
avatar van james_cameron
Prima debuut van deze deense rock/ metal band die zich in het vaarwater begeeft van een band als Tool. Vooral de opbouw van de songs en de ritmesectie doen sterk aan het werk van die band denken, al is de sfeer wel vaak compleet anders. Zo doet de zang weer meer denken aan een band als Alice In Chains en hier en daar zelfs Nirvana. Het is even inkomen, de plaat is niet direct heel toegankelijk, maar gaandeweg valt het kwartje en ontpopt dit zich tot een meeslepend album. De subtiele electronische details zijn een prettige bijkomstigheid. Het album duurt iets te lang en de laatste paar songs zijn minder boeiend, maar al met al een geslaagd debuut.