Operation: Mindcrime - The Key (2015)

Rock / Metal
Label: Frontiers

1. Choices (3:38)
  2. Burn (3:48)
  3. Re-Inventing the Future (4:38)
  4. Ready to Fly (3:45)
  5. Discussions in a Smoke Filled Room (1:45)
  6. Life or Death? (4:56)
  7. The Stranger (3:50)
  8. Hearing Voices (5:38)
  9. On Queue (4:51)
  10. An Ambush of Sadness (1:42)
  11. Kicking in the Door (3:04)
  12. The Fall (6:24)
avatar van The_CrY
Het eerste echte post-QR album van Geoff Tate en consorten. De trailer van youtube belooft veel goeds.
Operation: Mindcrime - The Key Trailer (Official / Geoff Tate / New / Studio Album / 2015) - YouTube

avatar van Von Helsing
Klinkt inderdaad hoopvol, een mix van de betere momenten van Tribe en American Soldier.

avatar van AstroRocker
Hmmm, nog niet echt overtuigend, maar slecht is het zeker niet. Ik ben benieuwd naar de plaat, maar ga het eerst online beluisteren of het de aanschaf waard is. Overigens blijf ik moeite houden met dat Bert (en Ernie) kapsel

Von Helsing schreef:

Sorry maar toen was de groep al op z'n retour helaas

Neal Peart schreef:

Sorry maar toen was de groep al op z'n retour helaas

Persoonlijk vind ik Tribe een uiterst sterk album.

avatar van The_CrY
Dat ben ik met Von Helsing eens. Veel van de latere albums vind ik erg goed, waaronder Tribe, American Soldier, en Dedicated to Chaos. Ik zou eerder van een (voor velen) ongewenste stijlverandering spreken dan van een retour.

Ieder zijn smaak natuurlijk, maar geef mij maar de Queensryche van de eerste vier, vijf albums. Top(!) bezetting, top(!) nummers dus - wat mij betreft - Queensryche op hun best. Daarna zakte het in en kreeg een opleving in Operation Mindcrime II

avatar van Edwynn
Dat valt mij helemaal niets tegen. Beide kampen komen nu met een sterke nieuwe track.

avatar van The_CrY
Dit klinkt inderdaad te gek! Doet me juist heel erg denken aan 1988 era Queensrÿche. I knew you could do it, Geoff!

avatar van Edwynn
Wel vind ik dat de zang een beetje raar in de mix staat. Maar ja, da's muggenziften.

avatar van Zagato
Klinkt inderdaad niet verkeerd. Wel een beetje raar dat Geoff al jaren roept dat hij eigenlijk niet van metal houdt maar vrolijk met een QR 2 op de proppen komt. Het klinkt in ieder geval beter dan het hemeltergende Dedicated to Chaos. Toch heb ik het gevoel dat beide reïncarnaties van QR het oude (lees eighties) niveau niet meer zullen halen, helaas. Maar goed we altijd The Warning, Rage for Order en Operation Mindcrime nog.

avatar van AstroRocker
Dit klinkt ook wel lekker dit, dus hopelijk krijgen we twee mooie releases. Maar ik ben het ook wel eens met Zagato eens, of het niveau van de 80er jaren gehaald gaat worden is nog maar de vraag! Ik vraag mij ook wel eens af, hoe zouden deze bands klinken met Chris DeGarmo.....?

AstroRocker schreef:

Het niveau van de 80's hoeft mijns inziens ook niet gehaald te worden. Dat tijdperk ligt inmiddels al weer een kleine 30 jaar achter ons. Dit is hetzelfde om in 1999 jezelf af te vragen of McCartney het niveau van Abbey Road gaat halen. Zolang het erg genietbaar is, is het wat mij betreft geslaagd.

Het nummer van Geoff Tate voldoet hieraan. Indien dit niveau een album lang wordt volgehouden dan kan het wel eens een verrassing gaan worden.

Yups. Dit maakt mij blijer dan Frequency Unknown

avatar van AstroRocker
Nou ja, ik hoop toch wel dat ze dicht in de buurt komen. Ik heb de laatste Queensryche (de zelfbenoemde cd) nog eens uitgebreid gedraaid en daarna nog eens The Warning, Rage for Order en Operation: Mindcrime. Dan merk ik toch dat ik het oude werk net iets beter vind.

AstroRocker schreef:

Ik op zich ook wel, hoewel ik Empire en Promised Land van hetzelfde niveau vind. Tribe en American Soldier zijn ook goed te pruimen.

avatar van The_CrY
Het tweede nummer is uit! 'Burn'. Ik moet zeggen, ik ben zo nieuwsgierig naar dit album, kan haast niet wachten. Ook al is de lawsuit gesettled, toch blijf ik ze vergelijken; Geoff Tate klinkt meer als Queensrÿche op dit moment dan Queensrÿche zelf. Wie weet zullen de volledige albums me van mening doen veranderen, maar deze twee nummers van dit album hebben alles wat ik leuk vond aan Queensrÿche, waaronder de stem van Tate.

avatar van Edwynn
Burn vind ik maar niks. Fantasieloos mid-tempogedreutel met irritante zanglijnen. Precies datgene waar Queensryche na lang puffen op stukliep.

avatar van The_CrY
Misschien is het dan toch beter dat ze uit elkaar zijn. Kunnen de Tatertots lekker van het mid-tempogedreutel van Tate genieten en kunnen de Torre-fans van de rest van de band genieten. En ik, ik kan lekker twee albums per twee jaar uit de stereo laten knallen.

avatar van Mr. B
Hier staan iig al meer berichten dan bij het nieuwe Queensryche album. Terwijl dat eerste nummer niet mals is. Ga nu de vrijgegeven nummers van dit album eens beluisteren.

Was eigenlijk begonnen met het nieuwe Iron Maiden nummer, maar dat kon me niet zo bekoren. Dan toch Queensryche keer twee maar weer eens proberen

avatar van crosskip
Blijkbaar hoeft het tweede album alleen nog maar gemixt te worden en is de derde ook al half opgenomen.Als dat maar goed gaat. Van de twee nummers die nu vrij zijn gegeven vind ik Re-Inventing the Future duidelijk de beste, al hangt daar wel een heel duidelijke 'The Mission'-tintje aan.

avatar van The_CrY
Weer een nummer vrijgegeven. "The Stranger".
Operation: Mindcrime - The Stranger (Official Lyric Video) - YouTube
Zwaar nummer! Kan nauwelijks wachten.

avatar van gigage
Stranger-danger, I'm the best, f** the rest. weet niet waar sjef naartoe wil maar die 4 minuten lijken eindeloos te duren.

avatar van The_CrY
Weer een nummer bekend. Ze doen hun best om de sfeer erin te houden. "Hearing Voices" zal ik nog een paar keer moeten horen ben ik bang, want hij slaat niet meteen aan. Heb wel het idee dat ie zal groeien. Dat orgeltje is toch zeker wel tof.

avatar van HezzardNL
Eerste luisterbeurt erop zitten. Word er nog niet erg vrolijk van. Bij vlagen klinkt het goed, maar neem bijvoorbeeld het openingsnummer wat begint met een OM-achtige sampletjes waarbij er toch al meteen een vieze smaak in m'n mond hangt. Zal het de komende tijd nog een paar keer proberen, maar ik heb nog niet veel hoop op een goede uitkomst.

avatar van Kronos
De band (of het project liever) Operation: Mindcrime noemen belooft eigenlijk al weinig goeds denk ik. Als de muzikanten op die manier in het verleden blijven hangen is het logisch dat de fans ook met het verleden vergelijken. En dan gaat The Key waarschijnlijk erg mager uitvallen.

avatar van king_pin
Kronos Maar dat doet Queensrÿche toch ook, je zegt zelf bij t nieuwe album :"wel als een goeie reïncarnatie". Iedereen denkt bij QR nou eenmaal aan de eerste 4 albums en of de band nou QR of Operation:Mindcrime heet, ze teren beide op vergane glorie.

avatar van The_CrY
Maar waar Queensrÿche nu actief probeert om daadwerkelijk te klinken als de eerste 4 albums, gaat Operation: Mindcrime toch een hele andere richting op qua geluid en stijl (m.u.v. 'Re-Inventing the Future'). Ik neem het Tate niet kwalijk dat hij met deze naam probeert om wat oude fans mee te krijgen, want niet iedereen zal doorhebben wat er allemaal gebeurd is de afgelopen jaren. De lokale platenzaak hier in Nijmegen had dit album zelfs gewoon in het bakje 'Queensrÿche' gestopt omdat hij dacht dat dat beter zou verkopen. Ik maar bij de 'O' kijken...

avatar van Kronos
king_pin, En toch heb ik bij Queensrÿche minder dat gevoel. Zij hebben het recht gekregen op het gebruik van de naam en met die nieuwe zanger erbij is het voor mij zoals veel bands uit de jaren tachtig vandaag als een reïncarnatie van zichzelf verder doen. Natuurlijk ook wel terend op het verleden, maar dat is dan ook het dna van de band.

Bij Operation: Mindcrime voel ik de muzikale logica niet meer. Tate roept zoals hier reeds werd opgemerkt al jaren dat hij niet van metal houdt. Is eigenlijk nooit anders geweest. Hij had met nieuwe mensen om zich heen onder de naam Tate de volledige vrijheid om afstand te nemen. Maar nee, nog maar eens Operation: Mindcrime uitmelken. Operation: Livecrime, Operation: Mindcrime II en dan nu Operation: Mindcrime als band/project.

En om de soap volledig te maken blijft hij natuurlijk ook het Queensrÿche symbool gebruiken.