UFO - Showtime (2005)

Label: SPV

1. Mother Mary (4:57)
  2. When Daylight Goes to Town (4:55)
  3. Let It Roll (5:06)
  4. I'm a Loser (4:38)
  5. This Kids (5:07)
  6. The Wild One (5:22)
  7. Fighting Man (5:15)
  8. Only You Can Rock Me (4:45)
  9. Baby Blue (5:02)
  10. Mr. Freeze (4:55)
  11. Love to Love (9:34)
  12. To Hot to Handle (5:17)
  13. Lights Out (6:18)
  14. Rock Bottom (15:27)
  15. Doctor Doctor (7:06)
  16. Shoot Shoot (5:02)
avatar van ToetnL
top live album van UFO wat weliswaar niet kan tippen aan hun top liveregistratie uit '79 maar deze is zeker voor de liefhebbers van de 'nieuwe' UFO de moeite waard

avatar van Karma_To_Burn
Relaxed concert met de zanger in goede vorm.
Het middenstuk valt qua song keuze wel een beetje in, er hadden wat mij betreft nog wat meer hardere rockers zoals Mother Mary, This Kids, Rock Bottom & Doctor Doctor op mogen staan!..
Vinnie Moore bewijst ook hier weer een geweldige gitarist te zijn trouwens!

avatar van RonaldjK
Een meer-dan-livealbum van UFO, grotendeels op het podium opgenomen tijdens de Europese tournee voor You Are Here, plus een deel in de studio. Die studioversies vind ik leuker dan het livedeel van Showtime, wat niet ligt aan nieuwe gitarist Vinnie Moore. Deze was ontevreden dat uitgerekend dit optreden werd uitgebracht: "We had done better shows on that tour." Zo horen we hoe Mogg in Lights Out nét iets te vlug een refrein inzet. Maar hoor in Rock Bottom hoe Moore zijn stijl integreert met die van voorganger Michael Schenker: prachtig!
Dit livedeel was opgenomen op 13 mei 2005 in het Duitse Wilhelmshaven in de bezetting Phil Mogg - Pete Way - Paul Raymond - Vinnie Moore - Jason Bonham. Naast materiaal werk uit de gloriejaren '70 klinkt werk van het toen onlangs verschenen You Are Here.

Bovendien is er een studiodeel, opgenomen in Hannover op 26 mei. Daar werden heropnames gemaakt van het recente Slipping Away (prachtig akoestisch!), het onbekendere oudje Pack It Up (And Go), oorspronkelijk van Obsession (1978) en meest opvallend de klassiekers Try Me, Love To Love, Cherry plus Profession of Violence. Bovendien werden er strijkers ingehuurd, wat de sfeer verhoogt.
Oorspronkelijk een 2cd, in februari 2024 herverschenen bij Cleopatra met nieuwe hoes als 3LP, 2cd+2dvd én als enkele bluray. Wie de dvd's/bluray aanschaft, vindt naast de muziek onder meer een documentaire en interviews.

Na dit album verliet Bonham de groep, waarbij Neil Daniels in zijn boeiende groepsbio High Stakes & Dangerous Men: The UFO Story aangeeft dat dit mede te maken had met die ene UFO-traditie. Die van een rijke consumptie van genotsmiddelen. Bonham was indertijd zijn vader daaraan verloren en bovendien een degelijke gezinsman. Mogg in het boek: "Jason got on my nerves, he didn't like my lifestyle or attitude." Bonham stapt volledig over naar Foreigner, de groep die hij vanaf het jaar ervoor al combineerde met UFO.

Volgens mij is/was Moore evenmin het type voor drankgelagen, maar hij bleef bij UFO. Volgende album: The Monkey Puzzle.