Nick & Simon - Nick & Simon (2006)

Label: HSELL

1. Spaanse Duif (3:10)
  2. Steeds Weer (3:08)
  3. De Soldaat (2:45)
  4. Vaarwel Verleden (3:03)
  5. Warme Winter (3:10)
  6. Wegen van Dit Leven (2:57)
  7. Diamanten Ringen (2:59)
  8. Als een Zomer Voorbij (3:04)
  9. Verloren (3:43)
  10. Herwinnen (3:46)
  11. Onvoorstelbaar (2:48)
  12. Nooit Samen Zijn (3:51)
  13. Steeds Weer (Ingetogen) (3:09)
avatar van Ericos
Deze gasten hebben best een lekkere stem om naar te luisteren!

Het nummer die ik echt onwijs mooi vind is 'Vaarwel Verleden'.
Daar kan ik echt bijna een traantje bij wegpinken! Wat een prachtig nummer!

Ik vind het ook best mooi om naar te luisteren, Steeds weer vind ik het mooiste

avatar van Gretz
Uitermate getalenteerde jongens, met een hoog ik-mag-je-gehalte. Het Schlager-gehalte ligt bij deze jongens een stuk lager dan bij Jan Smit, en daarom vind ik het best goed te pruimen. Nick & Simon zijn net zo goed op elkaar ingespeeld als bijv. Acda en De Munnik of Veldhuis & Kemper. Elk nummertje klopt gewoon, melodieus en mooi gezongen. Deze Nederpop mag ik wel!

avatar van Safri
Ik kan niet anders zeggen dan: vreselijk. Maar goed, ik vond de hierboven genoemde duo's dan ook een marteling om naar te luisteren.
Nee, onder onder goeie Nederpop schaar ik dan liever de Dijk ofzo.

avatar van Gretz
Tja, De Dijk vind ik dan weer vreselijk zeurderig.. Maar goed, ieder z'n smaak.:)

avatar van Gommans
Het lijkt een beetje op Acda en De munnik, zo met die dubbele zang en achtergrond koortjes. Ik bedoel dus echt een beetje! Klinkt grappig maar verveeld toch erg snel (na 6 nr's heb ik het echt gehad), teksten zijn ook niet spannend.

Ik vind t een heerlijke album, was afgelopen vrijdag nog backstage in de AstA!

Leuk zo'n broer als bedrijfsleider, toffe gasten.. niet zo uit de hoogte.

avatar van Chainsaw
Ik heb echt een flinke hekel aan alles wat maar een beetje met piraten of geheime zender muziek te maken heeft en had in eerste instantie verwacht dat dit piratenmuziek ten top was. Maar ik werd aangenaam verrast door de heren Nick en Simon, toen ik dit album toch maar een kans gaf na twee leuke nummers van hun gehoord te hebben.

Het klinkt allemaal erg aardig. Hoewel bepaalde nummers nog wel ietwat naar het piratenmuziek neigen, zit er toch veel meer in. Teksten van de meeste nummers zijn oké en ook hebben beide heren een uitstekende stem. Alleen mogen de heren wat mij betreft wel wat meer de pop of (soft)rock kant op gaan.

Maar goed, deze 'Nederlandse Savage Garden' klinkt in ieder geval goed. Wat mij betreft mag de titel "vrienden van Jan Smit" (die ze inmiddels al aardig van zich hebben afgeschud) helemaal verdwijnen. Sterker nog, wat mij betreft krijgt Jan Smit de titel "die ene vage vriend van Nick en Simon, waar je nu niets meer van hoort".

3,5 sterren.

avatar van kaztor
Mijn muziek zal het nooit worden, maar deze jongens steek ik graag een hart onder de riem. Het heeft tenminste een beetje gewicht en het klinkt ook veel leuker dan hun maatje Jan Smit. De vergelijking met Acda & De Munnick vindt ik ook wel wat opgaan.

avatar van Gretz
Ja, ik vind ze ook beter dan Jan. En het zijn natuurlijk jouw dorpsgenoten. Ik denkt alleen dat het lastig zal worden om het succes van Jan Smit onder het grote publiek te overtreffen, hij is toch meer de 'volkszanger'. Als ze maar niet in de schaduw van Jan Smit blijven staan, en steeds weer worden aangeduid als de vrienden van Jan Smit. Want het zijn echt wel volwaardige artiesten, niet zomaar 2 jongens die van Jans bekendheid een graantje mee wilden pikken.

Afgelopen weekend zowel deze twee heren als Jan Smit mogen meemaken tijdens de feestweek in het pitoreske dorp waar ik woon. En waar iedereen massaal in slaap viel bij Nick en Simon ging het dak eraf bij Jan Smit.
Beiden niet mijn kopje thee overigens. Maar deze twee heren mogen zich wat mij betreft in het vervolg melden bij optredens in de bejaardentehuizen. Wat een saaie bedoening.
Ik ga niet op het album stemmen, want ik ga het niet luisteren. Dat houden mijn oogleden niet, weet ik sinds het optreden.

1,0
M'n ouders vinden dit dus geweldig, en jawel, ik wordt geacht soms tijdens het eten naar deze cd te luisteren

Wat een vreselijk eentonige zooi. De producer is vast en zeker tijdens de opnamens in slaap gevallen zodat Nick & Simon lekker door konden gaan met opnemen.

Omdat je toch verschil moet kunnen maken met (het nog veel ergere) Jan Smit krijgt dit album 1 ster.

avatar van Hans Brouwer
Ik ben een beetje depressief.....

Ik kom vanavond, na een dag geploeterd te hebben op mijn werk, enigszins moe thuis. Het eten staat klaar in de magnetron en op de bank zit mijn veertien jarige dochter. Zij heeft een cd opstaan. U raadt het al: "Nick & Simon (2006)".

Ik heb een paar dagen geleden bij het nieuwste album van Jan Smit nog gezegd dat ik van veel genres muziek hou en dat ik, als hartstochtelijk hard-rock-liefhebber, wel waardering kan hebben voor de muziek van Jan.

Maar dan nu dus ook muziek van Nick en Simon in Huize Brouwer. Het moet toch niet gekker worden . Ik geloof dat het tijd wordt dat ik nu toch echt corrigerend moet gaan optreden en dat ik mijn meiden zo langzamerhand moet gaan verbieden om nog meer van dit soort muziek in huis te halen. Hardrock op volle sterkte draaien helpt niet..... ; daar halen de dames hun neus voorop . Maar ik kan er niet meer tegen om nog meer van dit muzikale geneuzel uit Volendam aan te horen . Wie O Wie heeft dat dorp ooit gesticht . Ware hij of zij maar nooit geboren............ .

avatar van The Scientist
Hier ook wat opgeveegd.

avatar van linda1971nl
Heerlijke cd, fijne zang, voldoende afwisseling in de muziek en teksten. 3,5* Ben benieuwd naar de nieuwe cd die vrijdag uitkomt.

@Hans, je weet dat kinderen van die leeftijd zich gaan afzetten tegen hun ouder(s) he, dus als als 'ouwe rocker' had je dit kunnen verwachten. (die van ons gaan dus geheid rockmuziek draaien als we een paar jaartjes verder zijn...)

avatar van Kos
Kos
Hans Brouwer schreef:

Ik zeg: de zweep er over.

Hans Brouwer schreef:
Ik ben een beetje depressief.....

Ik kan me jouw Jan Smit-en uitbreiding-van-smaak-monoloog nog wel herinneren...
Maar nu wordt het je teveel?

Baltasound
Best leuk

avatar van Hans Brouwer
Nick & Simon hebben jl. zaterdag 27 oktober 2007 de TMF-Borsato-Award gewonnen als meest veel belovende artiesten. Mijn vrouw en dochters gingen geheel uit hun dak toen zij op televisie zagen dat deze Award aan deze twee heren werd uitgereikt. Na de prijsuitreiking was er een optreden van circa een half uur en ieder liedje werd, thuis in de huiskamer, luidkeels door de dames meegezongen . En ik.... Ik zat erbij en ik keek erna. Maar stilletjes zat ook ik mee te neuriën en kwam ik tot de conclusie dat Nick & Simon toch wel sympathieke knullen zijn die eigenlijk best wel leuke, aanstekelijke liedjes maken .

Daarom wil ik hier op deze site mijn welgemeende felicitatie overbrengen aan beide heren. Nick & Simon gefeliciteerd met deze TMF-Borsato Award!!!! .

En alle negatieve berichten over Marco Borsato ten spijt: ik vind het erg sportief van Marco dat hij niet voor de zoveelste keer deze Award heeft willen opstrijken. Marco gunt nieuw talent en collega's ook alle eer en dat siert hem . Vandaar dus de TMF-BORSATO-Award. En dan Borsato in hoofdletters geschreven.

rodneyVL
Hans Brouwer schreef:

TMF past helemaal in het plaatje van de doelgroep van Nick & Simon, voornamelijk meisjes van 15-25(vrouwen!) jaar. Het is wat mij betreft dus niet verwonderlijk dat ze juist van deze zender een award in ontvangst mogen nemen.

Anderzijds vind ik de muziek óók briljant. Deze eerste cd zit gewoon vol met uitstekend gecomponeerde liedjes. Een niveau van liedjes schrijven waar Van Dik Hout, IOS, en ik zou bijna nog zeggen Blof nog niet aangeland zijn en waar ze misschien ook niet meer gaan komen. Dat neemt niet weg dat de inhoudelijkheid der teksten wat meer vertegenwoordigd is bij eerdergenoemde bands. Dat neemt wél weg dat ik daar elke dag behoefte aan zou moeten hebben.

1,0
Mijn moeder heeft me dit als Sinterklaas surprise cadeau gedaan. Ik hoop niet dat ik haar smaak ooit overneem.

avatar van kaztor
Ma is geen Smiths-fan maar een Jan Smit-fan?

kaztor schreef:
Ma is geen Smiths-fan maar een Jan Smit-fan?

Zo zou je het kunnen zeggen Afgezien van naam hebben die 2 niet zoveel met elkaar gemeen.

Wat mijn moeder betreft: volgend jaar doe ik 'r een Smiths CD cadeau, staan we quit

avatar van kaztor
Misschien dat ze nog eens gaat leren wat goede muziek is.

Kevin Kattouw
weer die halve shit, waarom ze populair zijn is gewoon omdat ze er wel redelijk uitzien. Het is ook weer niet bagger.

avatar van kirchart.
Hee! Ze hebben van kapsel gewisseld!
Dit getuigt toch van enig gevoel voor variatie van het tweestemmig volendams ensemble.
Niet gedacht! Chapeau!

avatar van Angelo
0,5
Ik word kotsmisselijk van die troep uit Volendam, ronduit walgelijk. Zo ook Nick & Simon. Dat kun je toch geen muziek noemen? Het ergste is dat er waarschijnlijk een flink budget in hun cd's worden gestopt terwijl het zo über-goedkoop klinkt. Gatverdamme.

Saaie arrangementen, saaie teksten, erg plat gezongen. En hetzelfde als alle andere albums van Nick & Simon; inspiratieloos en zonder diepgang. Er zit geen enkel nummer tussen dat ik leuk vind. Onbegrijpelijk dat hun CD's platina worden.

0,5* is dan ook te hoog, maar ja, lager kan niet. Dit is minstens -5* waard!

avatar van Edwynn
Even los van de melige composities vind ik dat deze twee heren best een aardig potje zangwerk kunnen verrichten.

avatar van Angelo
0,5
Edwynn schreef:

Vind je dat echt? Ik hoor geen enkele emotie of diepgang in hun stem. Zelfs iemand als Lady Gaga heeft meer diepgang dan dit. Al zingen Nick & Simon bij wijze van spreken over iemand die overlijdt, dan voel ik daar helemaal niks bij, er zit geen enkele vorm van emotie in.

Misschien zijn ze technisch wel goede zangeres (als individu betwijl ik dat ten zeerste!) maar de 'X-Factor' hebben ze totaal niet.

LoveStoned
Angelo schreef:

Of je haar nou haat of niet. Het is een slechte vergelijking, Lady GaGa heeft heel veel diepgang. U luistert niet verder dan haar keyboard.