Primal Scream - Riot City Blues (2006)

Label: Columbia

1. Country Girl (3:57)
  2. Nitty Gritty (3:40)
  3. Suicide Sally and Johnny Guitar (3:16)
  4. When the Bomb Drops (4:36)
  5. Little Death (6:24)
  6. 99th Floor (3:52)
  7. We're Gonna Boogie (2:54)
  8. Dolls (Come on Baby Let's Have a Good Time) (4:00)
  9. Hell's Comin' Down (3:29)
  10. Sometimes I Feel So Lonely (5:20)
iemand deze al gehoord?

avatar van andré
Ik heb de clip van 'Country Girl' gezien en schrok me te pletter: zo commerciëel heeft PS nog nooit geklonken! Slecht was het niet, het neigt een beetje naar hun 'Give Out But Don't Give Up' -periode (maar misschien zijn de andere nummers wel van een compleet andere orde, ik weet het niet).

Mojo Pin
Ik vond Accelerator altijd een cool nummer, maar Country Girl is niet echt mijn ding.

Geweldige hoes, maar ik schrok ook van die clip.

Electro_
Luister hem nu, ben benieuwd..

tondeman
Heb hem nu 2 keer volledig gehoord en ik blijf toch bij 4 sterren. Vind het gewoon een leuk, energiek plaatje.

Electro_
De video van Country Girl viel me al een tijdje op, heb nu dus het album beluisterd. Leuke muziek, erg enthousiast ben ik er verder eigenlijk niet over. Naast Country Girl vind ik ook Little Death erg lekker klinken. Misschien dat er binnenkort nog wat nummers gaan uitspringen, maar voor nu maak ik er 3,5* van..

avatar van titan
titan (crew)
Ik heb altijd een zwak gehad voor Primal scream, maar zodra ze geen hippe producer hebben of hun nummers niet onder handen laten nemen door de beste mixers op aarde gaat het mis. Dan klinken ze ineens heel gewoontjes en doorsnee. Dat geldt dus ook voor dit album, dat inderdaad aardig in de lijn ligt van het album Give Out But Don't Give Up. Een paar pittige nummers redden de boel nog enigzins, maar meer dan 3* kan ik hier toch echt niet aan geven.

tondeman
ik vind die single trouwens geweldig!

avatar van petra37
Zit nu naar Country Girl te luisteren.
Erg lekker nummer!

avatar van Flipman
Stukjes gezien van de clip van "Country Girl," klonk weer leuk ! Ik ben zeer benieuwd naar de rest van het album.

fastpulseboy
ik heb altijd een zwak voor primal scream.........
al ben ik ook meer van het experimentele stukje van ze.

Ach Country Girl is alleraardigst en Little Death vind ik zelfs best wel sterk, maar verder kan ik er niet heel erg warm of koud van worden. Het swingt en rockt best lekker, maar dat heb ik meerdere bands al eens horen doen

Krappe voldoende dan maar.

avatar van Migo
Die melodie/dat riffje in Country girl doet me wel heel erg denken aan Marvo Ging van The Chemical Brothers..Iemand anders die dit met mij deelt?

avatar van VanDeGriend
aERodynamIC schreef:
niet heel erg warm of koud van worden
Adequate recensie

avatar van Flipman
Migo schreef:

Nou je het zegt ! "Marvo Ging" is mijn favoriete nummer van The Chemical Brothers en die hebben wel eens met Primal Scream samengewerkt, ook. Bobby Gillespie deed de achtergondvocalen voor "Out Of Control," bijvoorbeeld en The Chemical Brothers hebben ook een remix gemaakt van "Swastika Eyes." Er zijn wel meer nummers van beiden die net zo goed van de ander hadden kunnen zijn of invloed uitgeoefend hebben.

Ja, het doet me er redelijk aan denken, maar niet zo erg dat ik het nou gejat vind, of zo. Bovendien merkte ik het pas toen ik jouw post las .

Ik heb nu trouwnes ook de volledige clip gezien van "Country Girl," ik vind het een heel cool nummer! Ben nog steeds benieuwd naar de rest. En het klinkt íetwat commerciëler, ja.Maar niet zo erg als iets van "Girl Girl Girl" van Anouk, wat je in ene OVERAL hoort! Misschien een gekke vergelijking, maar ik probeer alleen te zeggen dat het allemala niet zo erg is . Denk ik... Moet de rest nog horen, natuurlijk.

tondeman
Commercieel..... het is gewoon een poppy nummer maar wat is daar mis mee als het goed is uitgevoerd (wat ze imo doen)?

Ze brengen elk album wel iets nieuws vind ik. Tegelijk ook mijn enige probleem met ze:

De experimentelere dingetjes kunnen echt geweldig zijn maar slaan de plank wel eens mis. Terwijl als ze iets meer traditioneels doen, zoals dit album, ze gewoon goed zijn, maar zelden geweldig.

4.0, voor mij, de juiste score. Goede country blues-rock, met een dikke ''Scream'' stempel.

avatar van Toon1
Commercieel maar toch een fijn plaatje. 'Country Girl' is een erg aanstekelijk nummer.

vergeleken met het overige Primal Sceam werk is dit echt bagger. Één leuk nummer: 'Country Girl'. niets meer. 1,5*

tondeman
Het is niet dat ze opeens kut zijn als ze niks ''vernieuwends'' doen. En dit is zeker geen bagger.

avatar van The Seeker
Vind dit toch wel de minste cd. Recht toe recht aan werk wat anderen veel beter kunnen. Juist de fijne beats en organisch lopende nummers die ze op bijv. Echo Deck en Screamadelica gemaakt hebben maakt Primal Scream tot een topband. De kant die ze laten zien op dit album is ´not my cup of tea´

avatar van Ronald5150
Primal Scream staat bekend om haar experimenteerdrift. Op "Riot City Blues" klinkt Primal Scream echter behoorlijk traditioneel. Dat hebben ze wel eens eerder gedaan op bijvoorbeeld "Give Out But Don't Give Up", waar ook de megahit "Rocks" van afkomstig is, maar "Riot City Blues" vind ik zelf sterker. Het is een energiek en bruisend album geworden. De gitaren klinken heerlijk opzwepend. Hier en daar zijn er wat invloeden uit de blues en roots te horen. "NItty Gritty" is een heerlijk nummer met een lekkere gitaarsolo. "When the Bomb Drops" en "Little Death" klinken daarentegen wat donkerder en dreigender en daardoor ook gelijk behoorlijk intens. Van de Primal Scream albums die ik ken vind ik dit hun beste. Ik waardeer het experiment die sommige bands, zo ook Primal Scream, opzoeken, maar ik vind het niet altijd even geslaagd. Deze "Riot City Blues" kan ik daarentegen heel goed waarderen. Heerlijk no-nonsens album!

avatar van nikon42
"Little Death" zelfde vibe als "The End"

avatar van vielip
Ik hoorde gisteren Country girl voorbij komen en dacht de hele tijd; dat nummer ken ik ergens van. Ben nooit zo 'into' Primal Scream geweest dus dat het nummer van hun blijkt te zijn was al een verrassing op zich. Na enig zoek- en informeer werk bij vrienden kwam ik eruit waar ik het nummer van herkende. Het werd in 2013 en 2014 namelijk gedraaid in de Hammersmith in Londen bij de reünie concerten van Status Quo in de classic line up (aka Frantic Four). Als laatste nummer voordat het concert begon. De hele zaal op de kop! Prima opwarmer dus. Leuk detail; zanger Bobby Gillespie van Primal Scream was ook bij één van die concerten aanwezig. De man blijkt een bovengemiddeld fan van de oude Quo. Moet voor hem toch wel heel apart aangevoeld hebben toen ineens 'zijn' nummer over de PA knalde.

avatar van Michiel Cohen
Nr 5 ooit nog eens gedraaid in mijn uitzending.

avatar van Gizzmann
Country Girl altijd al leuk gevonden en nu zelfs helemaal weg van dat nummer!