Ought - Sun Coming Down (2015)

Canada
Label: Constellation

1. Men for Miles (5:44)
  2. Passionate Turn (5:18)
  3. The Combo (3:34)
  4. Sun’s Coming Down (5:02)
  5. Beautiful Blue Sky (7:43)
  6. Celebration (3:11)
  7. On the Line (5:04)
  8. Never Better (4:47)
avatar van Obscure Thing
Beautiful Blue Sky klinkt alvast weer geniaal.

avatar van Linius
Absoluut. Ik ben echt enorm blij met de studio opname. Vorig jaar in augustus speelde ze dat nummer al live en sindsdien zat het in zo'n beetje elke setlist. Maar de studio versie is er nu pas

avatar van hansjuvefan
Ow, die studioversie is inderdaad retevet

avatar van Obscure Thing
Ja, ja en nog eens ja, vooral dat middenstuk is heerlijk. Ik kan niet wachten op deze bom.

avatar van VladTheImpaler
Men For Miles is weer een sterk nummer.

avatar van Linius
Sterk album weer.

damn, wie heeft sonic youth nog nodig?

avatar van raymondkeuters
gerre schreef:
damn, wie heeft sonic youth nog nodig?

Ik heb altijd Sonic Youth nodig. De vergelijking snap ik niet zo goed overigens. Ik ga Ought maandag bekijken; ben benieuwd.

avatar van Obscure Thing
Dat openingsnummer ademt Sonic Youth in al zijn porieen. Die sound en die akkoorden/loopjes doen me er erg aan denken. Sun's Coming Down klinkt ook als een Sonic Youth-nummer imho.

avatar van arcade monkeys
Na hun uitstekend debuut waren de verwachtingen hoog en ze worden zonder problemen ingelost. Wat een uitzonderlijk goeie plaat is dit geworden. Waar hun vorige imo nog af en toe wat inzakte is dit constant recht in de roos. Men for Miles en Beautiful Blue Sky steken er dan nog wat boven uit.

Prachtplaat dit!

Dit is geen moeilijke tweede geworden... Wederom een sterk album met dezelfde bronnen als op het eerste album. Voorlopig 4* met grote kans op meer.

avatar van Urbanoetang
Consistenter dan de vorige inderdaad, maar dat heeft er imo vooral mee te maken dat hier uitschieters als Habit, Clarity! en vooral Gemini ontbreken. Voor de rest is het gewoon meer van hetzelfde; niet dat daar iets mis mee is, maar hoop dat ze voor hun derde plaat wat meer de tijd nemen.

Dit is echt zo'n album dat ik zelf wel kan pruimen, maar waar ik me heel goed van kan voorstellen dat mensen dit echt vreselijk vinden. Er zijn ook dagen waarop je bij mij absoluut niet met Ought moet aankomen. En hoewel dit niet dagelijks de weg naar de cd spelert weet te vinden, blijft het toch boeien als ik het luister. Nooit een gehele luisterbeurt (net als het debuut) helemaal overtuigend, maar me toch gedwongen voelen geconcentreerd te blijven luisteren. Ik heb besloten dit te zien als een meerwaarde.

Men For Miles, Passionate Turn en Beautiful Blue Sky zijn de positieve uitschieters.

Edit:

Als ik dan nu het debuut weer eens luister, moet ik toch wel zeggen dat die over het geheel sterker is.

avatar van sj0n88
Mag ik jullie erop wijzen dat deze geweldige band een nieuwe single heeft uitgebracht en in februari met een nieuw album komt?

Hoewel het eerste album geweldig was, vind ik dit album toch hun betere. Ik heb het gevoel dat ze hier meer to the point komen.

avatar van Deren Bliksem
Iets met mosterd en Television.

avatar van tnf
tnf
Beautiful blue sky had ook instrumentaal heel goed gewerkt. Mooi gespeeld.