Future - DS2 (2015)

Alternatieve titel: Dirty Sprite 2

Label: Epic

1. Thought It Was a Drought (4:24)
  2. I Serve the Base (3:08)
  3. Where Ya At (3:27)

9. Slave Master (3:18)
  10. Blow a Bag (3:19)
  11. Colossal (3:04)
  12. Rich $ex (4:00)
  13. Blood on the Money (4:46)
  14. Trap Niggas * (3:04)
  15. The Percocet & Stripper Joint * (2:36)
  16. Real Sisters * (2:54)
  17. Kno the Meaning * (3:45)
  18. Fuck Up Some Commas * (3:57)
avatar van Yestsida
2015 is het jaar dat ik Future ben gaan appreciëren.

Na een sterke mixtape trilogie uit te brengen levert hij met DS2 (Dirty Sprite 2) zijn derde studioalbum af. Pluto (3D) en Honest waren twee albums waar een aantal toffe nummers op te vinden waren, maar over het algemeen heb ik (nog steeds) niet veel met die projecten.
Deze LP is volledig onverwacht één van mijn meest gedraaide albums van 2015.

Future's eerste twee albums schommelde wat tussen R&B en Hip Hop. DS2 doet dit niet. Deze LP heeft Future speciaal gemaakt voor de "straten", zoals hij zelf aangeeft. Een dik uur gevuld met dikke producties van Metro Boomin en SouthSide. Allen Ritter, Sonny Digital, Zaytoven, Frank Dukes, Cassius Jay en DJ Spinz hebben hier ook aan meegewerkt, maar het zijn de eerste twee genoemde die het bulk verzorgen. Metro Boomin is ook één van de executive producers, net zoals hij dat was voor de mixtape Monster.

Thought It Was a Drought(!), Groupies, Lil' One, Rotation, Slave Master, Blow a Bag(!), Rich $ex en Blood on the Money draai ik nog het meest. Ook de overige nummers speel ik nog geregeld af, maar de eerst genoemde vind ik toch net een tikkeltje beter.

Ook de bonusnummers zijn over het algemeen vrij sterk, vooral Trap Niggas en Fuck Up Some Commas(!).

Na Honest had ik het niet verwacht, maar Future is met één van m'n meest beluisterde albums van het jaar gekomen. Het verdient voor mij wel geen plaats in een Top 10 van 2015, maar dit album bevalt me wel erg goed hoor! Zeker een honorable mention.

Zolang hij in dit straatje blijft komt het wel goed voor Future's vierde album. Zeker met Metro Boomin en SouthSide achter de knoppen!