Celldweller - End of an Empire (Chapter 04: Death) (2015)

1 stem

Electronic / Rock
Label: FiXT

1. Faction 10 (0:44)
  2. New Elysium (6:52)
  3. Precious One (6:48)
  4. Faction 11 (3:34)
  5. Faction 12 (3:05)
  6. New Elysium [Zardonic Remix] (5:06)
  7. Precious One [Drumcorps Remix] (4:07)
  8. New Elysium [The Algorithm Remix] (4:51)
  9. Precious One [Rhys Fulber Remix] (7:08)
  10. Faction 10 [Instrumental] (0:43)
  11. New Elysium [Instrumental] (6:52)
  12. Precious One [Instrumental] (6:48)
  13. New Elysium [Zardonic Remix] (5:06)
  14. Precious One [Drumcorps Remix] (4:07)
  15. New Elysium [The Algorithm Remix] (4:42)
  16. Precious One [Rhys Fulber Remix] (6:36)
avatar van Monsieur'
De beste man blijft maar kwaliteit strooien. Moddervette productie waarin hij altijd zijn niveau haalt. Heb liever een regulier album dan deze korte Greenday-achtge 'Uno, Dos, Trés' reeks, maar goed, de man houdt ervan om de zoveel maanden weer wat nieuws te droppen. Leuke bijkomstigheid is zijn re-make van de Star Wars Theme, even kijken op Youtube, spreekt zelf R2D2 en Darth Vader in. Geniaal.

Klayton passeert bijna de 50, echter is dat aan inzet én uiterlijk niet te merken. Leuk dat een man van zijn leeftijd met een felrode hanenkam gewoon de hele dag muziekjes loopt te produceren op de meest rare apparaten. Wanneer hij een pauze neemt gaat hij een beetje gamen met zijn FiXT maatje Blue Stahli. Deze leuke gek blijft nog wel tot zijn 80e rotzooien met metal, electronische muziek en ambient. En in dat vind ik prima.

avatar van james_cameron
De eindeloze reeks remixen op deze vierde (en laatste?) EP gaat snel tegenstaan, maar de nieuwe songs New Elysium en Precious One zijn dik in orde. Opvallend heavy en ruig, net als het nieuwe materiaal op de voorgaande drie delen. Oké, het is weinig meer dan een herhaling van zetten, we hebben het allemaal wel eens eerder en beter gehoord van meneer Klayton, maar het blijft vet.