Rise Against - The Sufferer and the Witness (2006)

Punk / Rock
Label: Geffen

1. Chamber the Cartridge (3:19)
  2. Injection (3:21)
  3. Ready to Fall (3:50)
  4. Bricks (1:33)
  5. Under the Knife (2:47)
  6. Prayer of the Refugee (3:21)
  7. Drones (3:04)
  8. The Approaching Curve (3:47)
  9. Worth Dying For (3:22)
  10. Behind Closed Doors (3:17)
  11. Roadside (3:02)
  12. The Good Left Undone (3:00)
  13. Survive (5:01)
  14. But Tonight We Dance (B-Side) * (3:04)
  15. Built to Last * (1:53)
  16. Boy's No Good * (1:18)
  17. Like the Angel [Warped Tour 2006 Version] * (3:08)
  18. State of the Union [Warped Tour 2006 Version] * (2:40)
  19. Dancing for Rain [Warped Tour 2006 Version] * (3:28)
  20. Everchanging [Acoustic Version] * (4:21)
Terug een heel sterk album van Rise Against. Hopelijk dit jaar op pukkelpop als dat mogelijk is!

heb hem al eens lekker beluisterd (stuk of 5x eigenlijk)
vind het een goed album maar kan jammergenoeg niet aan het niveau van zen voorganger tippen wat natuurlijk wel redelijk moeilijk is
Ook is deze cd wat zachter als hun vorig album, maar het is en blijft een heel goede cd... aanrader

En niet zo sterk als de voorganger van die voorganger.
'Revolutions Per Minute' was een fijn schijfje. Maar met dit soort muziek val je om den duur wel in herhaling natuurlijk. Misschien beluister ik het wel eens binnenkort.

Waarom geven mensen punten na het luisteren van een ongemasterde versie waarvan de songtitels niet eens kloppen?

Casa schreef:

1 : ik heb cd gedownload eerst
2 : ik heb cd gekocht
3: was juist dezelfde versies van liedjes + juiste name + al gemasterd

voor de fans :
hun nieuwe videoclip, kan wel redelijk hard shockeren dus je bent gewaarschuwd

avatar van Ali Chemicali
Ik vind Ready To Fall alvast een heerlijk nummer. verder heb ik nog Under The Knife en Worth Dying For, maar die ken ik nog niet zo goed. Wel klinken deze nummers beter dan het oude werk van RA, omdat het meer gelikt klinkt, mijn smaak. Gewoon goed afgewerkt

avatar van krishna
diaspora!

dikke 5 voor hun maat !!!!!

dik rlxte muziek , love it

Weinig orgineels aan deze plaat. Toch klinkt het allemaal dik prima, de songs zijn goed afgewerkt en de teksten zijn best oke. Ik ben zelf helemaal niet zo'n fan van dit genre maar ik moet toegeven dat sommige nummertjes toch wel lekker klinken. 3 sterren.

avatar van Ralph_Mennes
Nog nooit heb ik eigenlijk muziek geluisterd wat ook maar dicht bij punkrock kwam. Dit is denk ik de eerste cd die dat wel doet en mijn god dat doet ie goed zeg!

De nummers knallen uit je stereo, heerlijk tempo en ook lkkr melodieus. Vooral Ready to Fall en Behind Closed Doors zijn echt super.

Deze cd verdient denk ik zown 4*

VdB
ben niet zo mee in de punk, ik houd het bij de oudere dingen als Ramones en Pistols, maar dit klink best OK

VdB
LifeAspect schreef:

1 : ik heb cd gedownload eerst
2 : ik heb cd gekocht
3: was juist dezelfde versies van liedjes + juiste name + al gemasterd

voor de fans :
hun nieuwe videoclip, kan wel redelijk hard shockeren dus je bent gewaarschuwd

weet je wat shockeerd? Een Rise Against-fan die Natalia, Sandrine en Rihanna meer sterren geeft dan Nirvana.

Vette plaat! niet zo goed als de vorige, maar wel net zoveel energie.
3.5*

avatar van nuf
nuf
VdB schreef:

wat heeft rise againt te maken met nirvana?

Deze plaat is fenomenaal als je bedenkt dat deze al in 12 weken af was ... Als je het resultaat van die 12 weken dan bekijkt, dan zou je denken dat het 12 maanden waren! Hoe dan ook, het beste album van Rise Against, op Revolution Per Minute na dan.

Top 3 van dit album:
1) Chamber The cartridge
2) Ready to fall
3) Injection

VdB schreef:

Nirvana is de meest overschatte band ooit. Zelfs Rihanna is beter dan die Kut Cobain. Misschien moet je eens beseffen dat die kerel dood is en Nirvana ook. Daarbij was hun muziek al dood toen ze het maakten.

Geweldig nieuw album trouwens van Rise Against.

Ik ken ze net, maar ik vind Ready to Fall wel een goed nummer! De clip is heel hard, maar daarom ook wel weer hartstikke goed! Ben benieuwd of we nog veel van ze gaan horen in Nederland

In de punk rock scene zal je er zeker nog veel van horen

SonofDestiny schreef:

tuurlijk en dat komt uit de mond van iemand die lostprophets en bon jovi een 5* geeft

beetje meer respect zou wel mogen voor iemand die muziek maakt, dat die muziek je niet ligt daar kan ik mee inkomen maar stop toch eens om voor iedereen te spreken !
ben je geen fan oke , dat is jouw keuze maar sta niet te zeiken over die ''kut cobain''

avatar van ZERO
Leuke cd vol met degelijke punknummers. Niet meer, maar zeker niet minder! Meer kan ik er voorlopig nog niet over zeggen. 3,5*

Ik ga het album zeker nog meer luisteren en wie weet zit er nog wel een stijging in. Ik vind het trouwens wel fijn dat er een punkalbum op de 2e plaats staat van het jaar 2006, want punk is hier toch sterk ondergewaardeerd. (Hoewel Rise Against misschien eerder een kruising tussen punk en hardcore is, maar bon, get the point! )

avatar van ZERO
SonofDestiny schreef:

Geweldig nieuw album trouwens van Rise Against.

Laat me raden... Vijftien jaar oud en tegendraads willen doen door Nirvana slecht te vinden? Get a life!

avatar van StuF
Nirvana wordt anders wel erg hoog ingeschat en dat mag je best een overschatten noemen.

Ik zou het echter liever genuanceerder verwoord zien, en daarbij argumenten horen ofzo. Dat zal inderdaad de leeftijd zijn.

Maar over dit album: vertel eens... hoe goed is het? Ik heb vroeger veel Rise Against geluisterd nadat ze me danig wisten te imponeren op Groezrock. The Unraveling was toen net uit. Ik zag ze toen als de redding van de punk, al vind ik ze eerder posthardcore / emo. Helaas ben ik ze toch uit het oog verloren, en heb daarmee eigenlijk ook zo goed als volledig afscheid genomen van punk.

avatar van Mr. B
Ik had de clip van Prayer For The Refugee zelf nog niet echt goed bekeken voordat ik hem toevoegde. Dus nu net maar even bekeken. Wat een waanzinnig goede clip wederom.
Die gasten zjin goed bezig om bepaalde misstanden in de wereld eens flink aan de kaak te stellen.

Niet alleen maken ze ontzettend goede muziek, maar ze hebben ook een goede boodschap, zonder al te prekerig over te komen.

Fair Trade!

Rise Against's beste album....
geweldige band, spijtig dat ze op groezrock niet zo sterk waren dan ze zoudne moeten zijn...maar tog, respect.!

avatar van Drie Banaan Kan
Ben naar hun concert in A'dam geweest en ik was erg blij dat ze mijn persoonlijk favoriete liedjes speelden (en 'toevallig' staan die allemaal op dit album ). dus een dikke 4.5

kritiek kan iedereen leveren, zie hierboven vaak genoeg gebeuren:P top CD! meer heb ik niet te melden, oja op groezrock waren ze goed, alleen het geluid hadden ze zelf niet in de hand helaas. Want dat is daar een beetje teleurstellend...

avatar van gameg
VdB schreef:

dat kan best logisch zijn omdat Nevermind niet egt een geweldig boeiende cd is in deze tijd. 10 jaar geleden wassie vernieuwend en geweldig, maar als je hem nu voor het eerst lusiterd is er niet veel aan

bro
prachtige punk/rock cd! leg hem nu al een tijdje zeer regelmatig op zonder dat hij mij verveelt. de zang klinkt wel een heel pak anders dan op het vorige album; een pak minder ruw. volgens een pak vand e recensisten dus weer een stap toegankelijker en mainstreamer en dus minder goed. daar kan ik niet mee akkoord gaan. ok, het vlat niet te ontkennen dat ze mainstreamer en toegankelijker klinken, maar daardoor klinken ze zéker niet minder goed. ik kan deze cd nu zowel opleggen als achtergrond-cd'tje als wanneer ik zin heb me eens goed uit te leven ( bij het tweede geval zet ik het volume wel ietsiepietsie luider maarja ). dit was bij de voirge cd's niet het geval, die klonken zowiezo energiek(wat echt niet slecht is ). deze cd is een pak veelzijdiger dan de andere albums vind ik. hun muziek klinkt ook niet aleen een pak volwassener, ze zijn ook duidelijk betere songwriters geworden. 5*!!!

btw. prachtig cd-artwork!!

avatar van Norbert
OUCH wat een album.

Energiek, melodieus, krachtig met sterke lyrics van het begin tot het eind met enkele afwisselingen "the approaching curve" ,waarvan 80% spoken word is maar toch erg leuk om naar te luisteren vanwege de emoties die de stem van de zanger teweeg kan brengen, en "roadside". Een mooie ballad met vrouwelijke vocalen erbij, wat het nummer overigens volledig ten goede komt.
Mijn persoonlijke favoriet is "Injection" vanwege zijn enorme climax in het refrein. Het nummer is naar mijn idee perfect opgebouwd en het is zeker het beste nummer dat ik het afgelopen jaar heb gehoord.

Uiteraard geef ik dit album dus ook 5 sterren.

avatar van Ephyon
Erg sterk album van Rise Against, beter als hun vorige vindek persoonlijk. Injection, Prayer of a Refugee, Drones, Ready to Fall, stuk voor stuk heerlijke nummers.

Toch wel een dikke 4,5, miss nog wel optie voor een vijfje