Ace of Base - Flowers (1998)

Zweden
Pop / Dance
Label: Mega

1. Life Is a Flower (3:47)
  2. Always Have, Always Will (3:46)
  3. Cruel Summer (3:35)
  4. Travel to Romantis (4:10)
  5. Adventures in Paradise (3:32)
  6. Dr. Sun (3:36)
  7. Cecilia (3:56)
  8. He Decides (3:10)
  9. I Pray (3:18)
  10. Tokyo Girl (3:36)
  11. Don't Go Away (3:41)
  12. Captain Nemo (4:03)
  13. Donnie (4:40)
  14. Cruel Summer [Big Bonus Mix] (4:09)
Ace blijft lekker klinken met dit album, waar ze een vervolg hebben gemaakt op Simon en Garfunkel's Cecilia, en een Abba-geluid maken op Donnie. Life is a flower is een heerlijke meezinger inclusief een gospelkoor, en Don't go away is een lekkere popsong.
kortom Ace of base heeft zn kunstjes nog lang niet verleert!

avatar van ForgottenSon
Ben nu pas de minder bekende albums van Ace of Base aan het ontdekken. Staan een aantal nietszeggende tracks op dit album, maar Don't Go Away is wel een heel erg goed lied zeg. Prachtig!

Fleetwood fan
Leukste Ace of Base album naar mijn mening. Cruel summer was een heerlijke hit en een leuke zomer herinnering van 1998.
Life is a Flower was een vrolijke hit met clip.
Hier is geen 1 nummer wat mij irriteert. Gewoon een goed album.

avatar van StefanK
Met deze plaat kwam er een keerpunt in het leven van Ace Of Base als band zijnde. De blonde Linn was ineens schuw voor camera's en aandacht van de media, verwdween naar de achtergrond en Jenny werd daarmee dus de leadzangeres.

In plaats van radio vriendelijke pop/techno, hoor je op "Flowers" nergens meer de sound van hun debuut terug wat voor veel fans een tegenvaller destijds. Enkel de eerste single "Life Is A Flower" werd een grote hit, de rest viel een beetje in het niets wat volgde. Onbewust gooide de samensteling van de band roet in het eten, Linn had beter meteen kunnen stoppen...