Bløf - Omarm (2003)

Label: EMI

1. De Mooiste Verliezers (7:14)
  2. Bijna Waar Ik Zijn Moet (4:38)
  3. Omarm (4:12)
  4. Hart Tegen Hart (4:26)
  5. Dat Wij Dat Zijn (4:11)
  6. Onmogelijk Rood (4:40)
  7. Barcelona (4:23)
  8. Misschien Niet de Eeuwigheid (4:04)
  9. Bougainville (2:54)
  10. Ten Westen van de Zon (4:16)
  11. In het Volle Licht (5:24)

met Beatrice van der Poel

12. Een Naam & een Gezicht (3:47)
  13. Ik Denk Dat Ik Ga Lopen (5:31)
  14. De Geest (7:10)

met Thé Lau

Tjah blof wat moet ik zeggen?

Op zicht zou je kunnen zeggen dat blof de beste nederlandse band is, anderzijds als dat zo is , waarom zijn de laatste albums,
dan toch niet helemaal volgens de verw8ingen?
ik vind de eerste cd's van blof echt wel beter dan wat hier geproduceerd wordt, het gaat haast lijken dat door het overlijden van Chris(de drummer) Het zo somber is geworden en zo eentonig,na ongeveer "halverwege" het album te zijn heb je zoiets van is dit het?????

Maar als je het album door elkaar luisterd, dus niet laten lopen via de volgorde van de cd zelf dan klinkt het alweer stukken beter,
Want platen zoals Bijna waar ik zijn moet , Bougainville , Barcelona, Misschien niet de eeuwigheid Das toch eigenlijk weer helemaal de blof die we willen kennen niet?

Zo zijn de jongens van blof dus wel nederlands beste band volgens velen, maar volgens mij dus niet
Begrijp me niet verkeerd, Ze zijn goed, maar niet de beste.....

en dat van een Acda en de Munnik fan

Greetz Shiv

Ik vind de nummers hart tegen hart en omarm ontzettend mooie nummers !
maar ik kan niet stemmen, want ik heb de andere tracks nog niet gehoord..dus dat stemmetje komt er binnenkort wel aan

Jasmyn schreef:Ik vind de nummers hart tegen hart en omarm ontzettend mooie nummers !

Wat je zegt. Tranen met tuiten bij Omarm. Echt wel. En Kiekensvlees. Miljaarde wat goed. Omarm is ons lijflied van mijn vriendin en mij.

avatar van dynamo d
Op zich vind ik Nederlandstalig best leuk. Bløf vinden velen goed. Ik heb aantal keren geprobeerd of ik het na paar keer luisteren leuk ga vinden. Dat kan namelijk. Echter, het kan mij toch totaal niet bekoren. Vandaag nog een keer naar Omarm geluisterd in surround sound (SACD). Nee, ik vind het echt helemaal niks. Dat komt vooral door de zanger en de liedjes. Weinig origineel en ook geen goede zang/stem. Sorry, Bløf-liefhebbers. Het is aan mij niet besteed.

avatar van vanh
De zanger niet goed??? Dat is een redelijk uitzonderlijke opmerking over Pascal, die kende ik nog niet.....Deze band heeft veruit de beste vocalist en songwriter in dienst! Maar ja....smaken verschillen...

avatar van dynamo d
vanh schreef:

Ik snap jouw reactie. Het is inderdaad redelijk uitzonderlijk, maar gisteren nog naar hele album geluisterd (zelfs in bezit) en het is me te monotoon. Eerlijk gezegd, denk ik dat als Paskal Jakobsen met Bløf stevige rocknummers zou maken dat zijn stem daarbij beter zou passen. Maar ja, dan is het geen Bløf meer en dat zou voor Bløf-fans jammer zijn. Bovendien is er genoeg andere mooie muziek voor mij om naar te luisteren. Geprobeerd, maar niet omarmd dus.

avatar van Nicolage Rico
"Omarm" hoort wel in de top 3 van de beste nummers van Blof.

Toch vind ik de liedjes van 1998/1999 een stuk beter dan het werk van nu. Alles lijkt om elkaar en de liedjes zijn echt een stuk down-er geworden! Op zich geen probleem, maar na een aantal nummers achter elkaar heb ik het wel gehad.

avatar van Hans Brouwer
Op een of andere manier wordt ik zo moe als ik naar dit bandje luister! Of zouden die intellectuele teksten nu echt boven m'n pet gaan??

Meneer Jacobsen heeft m.i. de beste stem van nederland. Maar ik heb echt helemaal niets met Blöf. Ik vind ze oorverdovend saai.

Bob Cremers
Omarm een mooi nummer.

avatar van musicfriek
Omarm een vreselijk nummer.

avatar van Jester
Omarm een vreselijk mooi nummer.

avatar van HiLL
Met vriendelijke groet...

Marcel²
Bob Cremers schreef:
Omarm een mooi nummer.

Mee eens Bob, vind het ook een vreselijk goed nummer.

avatar van Ghans
Toen dit album uitkwam, ontdekte ik de Liefde van mijn leven, " Misschien niet de eeuwigheid" , maar lang genoeg voor ons.

avatar van bertus99
Haaa.....wat leven er toch een meningsverschillen over de muziek en teksten van Blof. Blijkbaar een conroversiele band, en dat zijn meestal de beste. Die roepen iets op, bijval of juist afkeer. Ik hoor bij die eerste groep. Maar die Blof-haters laten zich hier ook voortdurend horen en dat is ook prima. Waren er maar meer mensen zo kritisch bij bandjes als radiohead en franz ferdinand.

Omarm is gewoon weer zo'n mooie Bof-produktie. De laatste met een "gewone" collectie songs, want daarna kwam Umoja met invloeden uit de wereldmuziek.
dat het zo "down" zou zijn zoals sommigen schrijven....ik hoor het niet hoor, en als het al zo zou zijn? De beste songschrijvers zijn niet de zonnetjes in huis. Neem nou Nick Cave, Bob Dylan,bruce Springsteen? Zijn die ook te down? Ik geniet juist van die zachte melancholie van Pascal z'n teksten en het verlangen naar het onvervulbare dat er af en toe doorheen speelt.

avatar van Gert P
Heb deze nog gekocht voor 5 euro en dat was de sacd uitvoering, mooi meegenomen.
Vind dit de beste van hun, tenminste van wat ik heb.

Joy
een nummer als lief uit london dat is geniaal, dat verzin je niet,, prachtig

toen waren de teksten ook nog net te hebben

helaas heeft men 10 jaar later nog steeds niet door dat je pascal wel moet laten zingen maar in godsnaam niet zijn eigen teksten

als bluf dat zou doen stijgt de band wat mij betrefd een treetje of 2 hoger

helaas is het vanwege die belachelijke kinderteksten vaak niet om aan te horen, ook al zit het muzikaal dik in orde in elkaar

avatar van Reijersen
Bijzonder aardig werkje van Blof. Pascal Jakobsen zingt hierop veel meer met de kopstem en dat bevalt mij alleraardigst. Staan een paar sterke popliedjes op.

avatar van Didgeplayer
Mijn favoriete album van een van de beste Nederlandse bands.
Met als speciaal nummer "Omarm", dat door mij was uitgekozen bij ons huwelijk toen we elkaars ringen mochten om doen.
Maar het gehele album ademt een bepaalde sfeer uit.
Een prachtig album.
Buiten Umoja, wat dicht in de buurt komt, hebben deze heren niet meer zo'n sterk album afgeleverd.

Joy
das dan wel weer mooi\

zelf zou ik acuut gescheiden zijn als mijn vrouw omarm wilde horen op ons trouwen

avatar van Peejay
Veel mensen noemen in hun recensie 'Omarm' het mooiste nummer op dit album. Ik zou toch even de aandacht willen vestigen op het openingsnummer 'De Mooiste verliezers'. Persoonlijk heeft dit nummer mijn absolute voorkeur. De prachtige opbouw, aanstekelijke melodielijn en de bombastische climax maken dit nummer tot een blijvertje. Gelukkig is het nooit als single uitgebracht. Alleen al voor dit numer geef ik het album minimaal ***sterren. Jammer aan het album vind ik dat het vanaf nummer 9 niet zo interessant meer is. Toch geef ik een hogere waardering, omdat een nummer als 'Omarm' recht vanuit het hart komt.

avatar van beruk
Ook nog zeer te pruimen, misschien niet de eeuwigheid is de aller mooiste ballad van blØf zorgt in zijn eentje voor 4.0

Peejay schreef:

Ben ik het heel erg mee eens. Tijdens het concert in maart samen met Kodo was dit nummer één van de hoogtepunten. Prachtige opbouw met een wanhopig schreeuwende Pascal aan het eind. Erg mooi.

bikkel
Ik ben het ook eens met Peejay.De mooiste verliezers is een prachtnummer met veel lading en mooi uitgebouwd.Omarm en Onmogelijk rood zijn 2 andere favorieten.
In het geheel stelt de plaat mij een beetje teleur.Ik mis een beetje de spanning van hun meesterwerk Blauwe Ruis.Er zijn mij iets te veel liedjes uiteindelijk die mij niet echt raken.

Kadafi
Ja, "De mooiste verliezers" is inderdaad het mooiste nummer op Omarm. Het titelnummer zelf vind ik wat magertjes, als je het naast andere hits als Dansen aan zee, Dichterbij dan ooit & Liefs uit Londen legt.

Na de eerste luitserbeurten was ik toch wel enigzins teleurgesteld.
Maar ja, ik zag Blauwe Ruis als een blauwdruk voor de toekomstige platen. En de meeste bands kunnen alleen maar dromen over zo'n meesterwerk.

Natuurlijk is dit geen slecht plaat, maar toch...Omarm is het enigste nummer dat écht met Blauwe Ruis kan sparren.

avatar van rkdev
Wederom een sterke plaat van de sympathieke Zeeuwen. Ik heb van deze plaat ook de 5.1 surround versie en dan lijkt het echt alsof de band in je huiskamer staat te spelen. Het einde van de geweldige opener "De mooiste verliezers" wordt dan alleen maar indrukwekkender.

Ik ben doorgaans niet zo onder de indruk van Blof, maar op dit album staat het beste wat ik van ze gehoord heb. Gewoon een aantal erg goede liedjes. Degelijke band, goede Nederlandstalige plaat.

Lef om te beginnen met De Mooiste Verliezers. Maar een prachtig nummer, met een climactisch einde (en fijne drumfills aldaar!). Ik ben meestal van Blofs steviger, up-temponummers, maar op deze schijf vind ik dat de beste nummers de ballads/tragere nummers zijn. Misschien Niet De Eeuwigheid, het al genoemde beginnummer, In Het Volle Licht, enzovoort...
Teksten van Blof zijn soms wel erg 'diep', maar het totaalplaatje klopt toch altijd wel in mijn oren...