Normaal - Bi-j Normaal Thuus (1993)

Label: Mercury

1. 't Kampvuur Laait (Jambalaya) (3:17)
  2. Dun op D'n Mest (3:34)
  3. De Boer Dat Is de Keerl (3:19)
  4. Grada (3:36)
  5. Drieteri-je Blues (4:18)
  6. Hiekikkowokan (3:44)
  7. Heidi (3:48)
  8. Ik Mos Pissen (3:04)
  9. De Boer Is Troef (2:18)
  10. Deurdonderen (2:37)
  11. Val Kapot (4:21)
  12. Net as Gisteren (3:11)
  13. Leagere School (In Hummelo) (3:57)
  14. Gleaskes Bier (My Dingeling) (2:41)
  15. 't Wurd Tied (Dat Wi-j Weer Es Goat Dansen) (3:42)
  16. Hendrik Haverkamp (3:32)
  17. Mamma, Woar Is Mien Pils (1:47)
  18. Oerend Hard (4:22)
  19. Ballade van de Muzikant (3:09)
Jammer dat normaal het na een aantal jaren niet op dvd heb uitgebracht, geld hetzelfde voor het krachttour concert 1997 en 25 jaar Høken.
Heb wel de videobanden nog, maar zou het graag op dvd of blu ray kwaliteit willen zien.
Bijna 50 jaar normaal dus zou een leuk extraatje zijn op al het moois wat er komen gaat.
En over het album bi-j Normaal thuus.....gewoon een gezellig album om overal te draaien.

avatar van Izzy Maurice
In de “50 jaar Normaal” jubileum serie verschenen deze maand “Buugen Of Basten” (1992) en “Bi-j Normaal Thuus” (1993) opnieuw. Bij elke maandelijkse worp van het opnieuw uitkomen van deze platen op gekleurd vinyl schrijf ik een stukkie met de betreffende LP op de platenspeler.

Extra leuk is dat deze 2 platen, in tegenstelling tot de voorgaande 16 heruitgaves uit deze serie, de eerste Normaal albums zijn die oorspronkelijk niet op vinyl uitkwamen. Deze heruitgaves zijn daarmee waardevolle collectors items voor de Normaal verzamelaar, waartoe ik zeker ook behoor.

“Bi-j Normaal Thuus” is ook bij terugbeluistering nog steeds een zeer fijne plaat. Hierop is Normaal in navolging van Eric Clapton, Rod Stewart, Nirvana, Golden Earring etc etc, uitgeplugged te horen vanaf de deel bij de familie Heminkte Halle in oktober 1993.

“Bi-j Normaal Thuus” bevat een fijne en ruime greatest hits selectie uit vooral de eerste 10 jaar van Normaal, dus klassiekers als "De Boer is Troef", "Deurdonderen", "Hiekikowokan", "Hendrik Haverkamp", "Ik Mos Pissen", "De Boer Dat is De Keerl" en natuurlijk "Oerend Hard" aangevuld met het toen nieuwe cajun-achtige "'t Wurd Tied (Dat Wi-j Weer Es Goat Dansen)".

Door de (semi) akoestische instrumenten, met Paul sterk spelend op vooral dobro gitaar, Robert Kolenbrander naast akoestische gitaar ook op accordeon en Fokke met kwastjes op het drumstel klinkt het allemaal wat ingetogener (wat inderdaad @ vielip iets anders is als tam ) als wat we van Normaal gewend zijn maar ook wel heel fijn en feestelijk. Genieten dus!

De plaat is op dubbel LP uitgebracht met vinyl in mooie hooibaal kleuren effect in de stijl van de hoes. Op Kant D als bonus tracks nog 5 grotendeels semi-akoestische bewerkingen van Normaal klassiekers van de “Half Um Half” EP uit 1994 met inmiddels ook Jan Kolkman in de band, tracks die we er prima als extra kadootje bij kunnen hebben. Top gedaan van Universal en Normaal, echt een mooie aanwinst voor de collectie.