The Everly Brothers - Pass the Chicken and Listen (1972)

Label: RCA

1. Lay It Down (3:18)
  2. Husbands and Wives (2:24)
  3. Woman Don't You Try to Tie Me Down (4:01)
  4. Sweet Memories (2:54)
  5. Ladies Love Outlaws (3:11)
  6. Not Fade Away (2:00)
  7. Watchin It Go (2:25)
  8. Paradise (3:38)
  9. Somebody Nobody Knows (3:39)
  10. Good Hearted Woman (2:35)
  11. A Nickel for the Fiddler (2:26)
  12. Rocky Top (2:53)
avatar van Droombolus
Hij staat nog steeds in de kast omdat niemand 'm wil hebben ........ Het nummer wat door Koot & Bie vertaald werd tot Zoek Jezelf staat er op, da's eigenlijk het enige wapenfeit ........

thebyrds69
Ook dit is een onderschatte plaat van de Everly Brothers met mooie nummers, ik heb deze ook LP en heb hem van mijn vader overgenomen. Ik wist trouwens niet de Kooten & de Bie hier een nummer van hebben gebruikt?

avatar van MurryMusic
Ik vind die naam alleen al zo mooi..

avatar van Droombolus
thebyrds69 schreef:
Ik wist trouwens niet de Kooten & de Bie hier een nummer van hebben gebruikt?

Ja zekers wel: Zoek Jezelf van Heer Koot & Heer Bie ( aka Het Simplisties Verbond ) was zelfs een hit en kwam in 1975 tot de 8e plaats op de Top 40 .......

avatar van heartofsoul
Het origineel van Lay It Down is trouwens van de hand van een zekere Gene Thomas, die er in 1971 in de Verenigde Staten een hit mee scoorde (ik heb ook wel eens uitvoering gehoord van Waylon Jennings, die ik erg mooi vond).

Ben het wel met Droombolus eens dat dit niet het allerbeste album van de heren Everly is. Dat ligt denk ik aan de productie van Chet Atkins die weinig avontuurlijk en een beetje gladhestreken is. Maar omdat ik een zwak voor de vocalen van Don en Phil heb (die op dit album niet teleurstellen) geef ik toch nog een ruime voldoende.

avatar van nlkink
Niet mijn favoriete Everly Brothers album. Het is voor mij niet zozeer de produktie van Chet Atkins, die alles inderdaad wat vlak laat klinken. Dit album, en ook Stories We Could Tell uit 1971, hebben iets triests over zich qua sfeer. De voorganger Roots, het dubbele live album uit 1970 niet meegerekend, klonk zo sprankelend en optimistisch. Of dat nou door de produktie komt of omdat de broers er in 1968 nog in geloofden, laat ik in het midden.

avatar van spinout
Hier doen 3 muzikanten op mee, die ook op Elvis' platen te horen zijn, nl. Chet Atkins, David Briggs en Larry Londin. Dat maakt het voor mij interessant.