Frank Zappa - Cheap Thrills (1998)

Label: Rykodisc

1. I Could Be a Star Now (0:35)
  2. Catholic Girls [Live] (4:04)
  3. Bobby Brown Goes Down [Live] (2:39)
  4. You Are What You Is (4:31)
  5. We Are Not Alone (3:18)
  6. Cheap Thrills (2:28)
  7. The Mudshark Interview (2:39)
  8. Hot Plate Heaven at the Green Hotel (6:40)
  9. Zomby Woof [Live] (5:38)
  10. The Torture Never Stops (9:13)
  11. Joe's Garage [Live] (2:20)
  12. My Guitar Wants to Kill Your Mama [Live] (3:29)
  13. Going for the Money (0:14)
Zappa is zo geniaal! vooral catholic girls en you are what you is zijn echt geweldig!

correctie, i.p.v. you are what you is bedoel ik we are not alone

EVANSHEWSON
Alweer een verzameling rariteiten. Hot plate Heaven at the Green Hotel (alléén al die titel), Catholic Girls, Bobby Brown Goes Down, The mudshark Interview (hilarische onzin)... leuk natuurlijk!

***1/2

avatar van Reinbo
Ik snap de bedoeling van deze cd niet helemaal. Zijn het nog apparte versies of is het een verzamelaar waar ik de bindende factor niet in zie.

avatar van platedraaier
Reinbo schreef:

Je geeft de plaat 4* en vraagt vervolgens of er aparte versies op staan.

avatar van Reinbo
Ach op basis van de titels (en zo slecht kunnen die andere versies niet zijn) sta ik wel in voor die 4*

Een beetje van alles wat. Overbodig, maar het is een wel een leuke set nummers. En die prijs is helemaal een weggever.
Moet het, als echte Zappa-fan, toch eens scoren met zo'n prijsje.

avatar van jellorum
Mijn 2de plaat van Zappa indertijd, vanaf dan wist ik dat er nog iets anders was dan Hot Rats, dat Zappa niet alleen geniale muziek maakte maar dat hij dan ook nog eens bijzonder grappig, cynisch, hilarisch, enz.. uit de hoek kan komen.

Joy
gekocht voor 10 gulden geloof ik, in de kast gezet en nog geen 1 keer gedraaid

Empyrium
Leuke verzamelaar als je een beetje een beeld wilt krijgen van Zappa, zit een postertje bij met zijn discografie en wat uitleg op zijn Zappariaans.

avatar van ricardo
Een verzamelaar heeft bij Zappa niet mijn voorkeur, en dit lijkt me nou ook niet de beste verzamelaar die Zappa heeft uitgebracht.Als je een verzamelaar zoekt van Zappa neem dan Have I Offened Someone,want daar staat het beledigen van verschillende doelgroepen en mensen centraal in,dus dat is nog wel een enigzins samenhangend verzamelalbum,en muzikaal is daar ook nog genoeg op te genieten.

Mephistory
Een erg goed instap album. Errrrrrug.

ricardo schreef:

Niet alleen dat, maar het zijn ook alternatieve opnames van nummers, dus essentiëel voor de fans.

Deze verzamelaar is gewoon wat het is en duidelijk alleen voor de heb.

Empyrium schreef:

Die zit bij elke Rykodisc-uitgave.
Bij 200 Motels, Läther en, ik dacht, Lost Episodes heb ik complete boekjes met bij ALLE cd's een beschrijving!

De Barking Pumpkin-cd's hebben weer een ander geel (en nogal suf) boekje met een complete discografie inclusief lp's en singles. Deze zit ook in groot formaat bij de lp's.

M'n vriendin kocht deze vandaag toen we in Amsterdam waren.
Lekker schijfje, alleen is het jammer dat ze voor You Are What You Is de versie hebben gebruikt van die rukplaat Thing-Fish.

avatar van Corporal Clegg
The Torture Never Stops van deze versie is veel gaver dan die van Zoot Allures (en die is al geweldig) Waar komt deze versie origineel vandaan ? Wordt zeker gezongen door Beefheart ?

avatar van Lee Malone
Corporal Clegg schreef:

Komt van YCDTOS4.

Alle versies van the torture never stops zijn trouwens geweldig. Ik heb er hier negen verschillende staan, en die blijven stuk voor stuk pareltjes, zelfs als je ze allemaal na elkaar draait!

Meesterlijk als je van zo een simple riffje, zulk een nummer kunt maken!

avatar van Raul
Dit was destijds mijn eerste Zappa plaatje en heb er altijd met veel plezier naar geluisterd. Die man had wel humor.

4 sterren

Favorieten zijn Catholic Girls, Cheap Thrills en You Are What You Is

Joy
als je dit 4 sterren geeft ken je waarschijnlijk nauwelijks wat van 's man's ouvre

tijd om die horizon te verbreden denk ik dan

Joy schreef:

tijd om die horizon te verbreden denk ik dan

kiriyama
Fantastische versie van 'The Torture Never Stops,' met Don Van Vliet. Voor de rest weer een prima plaatje van Zappa. Wel weer erg veel herhaling.

kiriyama schreef:

Sterker nog... alleen maar herhaling, alles is ergens al eens eerder gereleased...

kiriyama
Vandaar.

Maar de opmerking was meer in het algemeen bedoeld. Zappa gebruikt sommige nummers wel érg veel. Ik kan de versies van 'The Torture Never Stops' bijvoorbeeld niet meer tellen.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Tjah, je kan je afvragen wat de eigen keuze van Zappa daarin is. Voornamelijk in het geval van dit album is het natuurlijk de keuze van het platenlabel.

avatar van heartofsoul
Een beetje muziekliefhebber heeft impliciet een wat bredere smaak (vind ik), en dan kun je niet om Zappa heen. Ik vind hem soms echter melig en langdradig, maar ook vaak genoeg zeer meeslepend en opwindend. De albums Sleep Dirt, Hot Rats en Over-Nite Sensation bijvoorbeeld zou ik niet graag hebben gemist, en ik probeer nu een beetje te inventariseren wat ik zeker nog moet horen (voordat het niet meer kan), wat wel een klus is, gezien het voor mij onoverzichtelijke oeuvre van Zappa. Dit album daarom maar eens beluisterd, hoewel het natuurlijk geen goed overzicht geeft. Ik heb weer heel wat moois gehoord, en denk nu dat ik in ieder geval achter Ruben and the Jets aan moet, en ook achter Joe's Garage.

avatar van Stalin
heartofsoul schreef:

Ruben and The Jets, uit 1968, is dan helaas weer uitsluitend verkrijgbaar in de 1984 variant.

When this album was re-released on CD, it was heavily remixed and new bass and drums had been overdubbed on most songs without any acknowledgment of this in the CD booklet, which still credited the original musicians. The new drums were played by Chad Wackerman; the new electric bass by Arthur Barrow and upright acoustic bass by an unknown musician, possibly Jay Anderson. The differences are huge; it's like a completely different album.

Er gaat dan ook niets boven de originele vinyl versie

avatar van heartofsoul
Dat wordt dan "happy hunting", maar misschien heeft een ex-collega en grote Zappa-fan de originele vinylversie, en kan hij een kopie voor me maken. In ieder geval, bedankt voor de info Stalin!

avatar van freakey
Je kunt toch ook gewoon Greasy Love Songs kopen, die bevat een mooi gemixte Cruisin' with Ruben and the Jets....

avatar van ricardo
Van de week gescoord samen met son of cheep thrills voor een zacht prijsje. Deze Zappa hoefde ik niet perse, maar een buitenkansje laat je niet liggen.

ricardo schreef:
Van de week gescoord samen met son of cheap thrills voor een zacht prijsje. Deze Zappa hoefde ik niet perse, maar een buitenkansje laat je niet liggen.

Ik weet niet wat je met een buitenkansje bedoelt maar de winkelprijs van deze 2 was bij uitkomen € 5,--

avatar van ricardo
Heb geruild met een paar b films die ik nooit meer kijk.

Min of meer gratis dus.