Calvin Harris - I Created Disco (2007)

Dance
Label: Columbia

1. Merrymaking at My Place (4:09)
  2. Colours (4:02)
  3. This Is the Industry (3:56)
  4. The Girls (5:15)
  5. Acceptable in the 80s (5:33)
  6. Neon Rocks (3:48)
  7. Traffic Cops (0:54)
  8. Vegas (5:42)
  9. I Created Disco (4:08)
  10. Disco Heat (4:31)
  11. Vault Character (0:08)
  12. Certified (4:07)
  13. Love Souvenir (4:19)
  14. Electro Man (4:57)
Acceptable in the 80s, hoor ik net bij TMF wat een lekker nummer

Ik heb het album nu gedownload en ben hem nu aan het beluisteren

Ik schaam me diep, maar ik als 90's kiddo kan niet stoppen met luisteren naar 'Acceptable in the 80's'...

avatar van Zwammer
Ik ben ook wel benieuwd naar deze plaat, dus ik ga hem zo even draaien

Ik verwacht wat simpele Dance muziek waar ik niet echt warm voor zal lopen, maar je weet het nooit.. misschien vind ik het wel supertof

avatar van tnf
tnf
Acceptable in the 80s vind ik geweldig, The Girls schijnt de volgende single te worden en is ook niet verkeerd. Hoewel net iets minder dan zijn voorganger.

Misschien moet ik de rest ook eens uitproberen, je weet nooit wat er eventueel nog tussen zit...

avatar van Zwammer
Toch wel een lekker plaatje. Erg simpel en niet bijzonder, maar dat jaren '80 disco sausje is toch best te pruimen. Ik twijfel tussen 3* en 3.5*..

avatar van luc011190
Eén groot analoog-synthesizer-feest! 4*

avatar van Opschuiven
I've got love for you if you were born in the eighties, the eighties. Geweldige plaat, heerlijk retro, maar op de goede manier! 5*

Wel lekker album, niet al te moeilijk maar wel lekker

avatar van Zwammer
Ik vind het echt een heerlijk zomers album. Jammer dat het weer nog niet meewerkt..

avatar van Zwammer
Dragonette heeft nu een soort cover gemaakt van The Girls, genaamd The Boys. Klinkt best leuk

Kan het zijn dat ik "The Girls" al kende voordat ik dit album voor het eerst luisterde? Het klinkt mij zo bekent in de oren!
Verder redelijk album, 3*

avatar van Nickstbo
Heel slecht........

Ik luister hem nu steeds vaker en ik vindt hem eigenlijk toch wel echt heerlijk

*4,5

Ollie
ik ben niet zo kapot van dit album, vind m beetje simpel allemaal..

2.5

Ollie
acceptable in the 80''s klinkt wel grappig daarom toch maar een 3.0

Vandaag gekocht bij Plato

avatar van Zwammer
Hoe duur is ie bij de Plato dan?

Bij de Boudisque lag ie van de week voor 13 euro.

Mah...vooral de singles zijn leuk

avatar van -Brent-
best wel aardig plaatje zeg, maar had bij veel nummers een onverklaarbaar idee alsof ik het al een keer eerder had gehoord

Achja geboren in de jaren 80 hè

Pastichio Rocker
Aardig plaatje met een aantal leuke discohouse nummers, maar Harris valt me iets te veel in herhaling. Op een gegeven moment beginnen de nummers wel erg op elkaar te lijken. Iets meer variatie had daarom ook niet misstaan. Grootste uitschieter voor mij is toch wel The Girls. 3*

avatar van essence
De singles - 'acceptable in the 80's' en 'the girls' zijn op zich leuke singles, maar de gehele plaat is wat teveel van het goed. Het gaat nogal snel vervelen.

avatar van FeNDeR
Deze plaat verveeld mij nou nooit. Ik vind bijna elk nummer wat erop staat vet, alleen het laatste nummer electro man is niet echt mij smaak. Ik word er elke keer weer vrolijk van als ik dit album luister. Sommige nummers zijn ook erg grappig zoals I created disco waar hij heel serieus zit uit te leggen hoe hij disco heeft uitgevonden met zn droge Schotse stem. Humor is ook wel een belangerijk aspect van dit album. Teksten als "I get all the Girls, I get all the girls" moet je dan ook met een knipoog zien.
In het topic wordt vooral gesproken over acceptable in the eighties en the girls maar ik vind bijvoorbeeld Certified en Love Souvenir ook erg goede nummers die meteen wat meer variatie in het album brengen. Wat ook wel grappig is en niet vaak voorkomt bij liedjes, is dat vooral de basslines in je kop blijven zitten deze zijn vaak ook erg tof. Tot slot nog een filmpje van Calvin Harris over hoe je zo'n bril maakt die op de cover van het album staat .

Nu snap ik waarom hij geen zanger is....zijn accent

avatar van riiiiiiiii
Live is dit trouwens met een hele band én stukken beter en 'vuiler' dan op de cd..

Freekje schreef:
Nu snap ik waarom hij geen zanger is....zijn accent

Dikke onzin want hij zingt natuurlijk wel gewoon, net als in zijn nieuwe hit Dance Wiv Me met de altijd heerlijke rapper Dizzee, wat een hitje

I Created Disco, The Girls, Merrymaking en Acceptable zijn heerlijke, retestrakke nummers. Hoogtepunten van het afgelopen jaar. De rest hoeft van mij niet.

Maar live werkt het allemaal prima, heerlijk, een goede band en een concert dat na een uur is afgelopen.

Een fijne muzikale aanwinst, deze Calvin Harris. We gaan nog meer van hem horen. Als producer van anderen doet het ook niet slecht, zie werk voor Kylie en Dance Wiv Me met Dizzee.

avatar van midnight boom
Hele lekkere cd!

avatar van De Daniël
Gemiddelde van 3,33? Belachelijk! Dit is vette muziek, lekkere dance met gave teksten. Zijn laatste single I'm Not Alone is trouwens ook erg goed!

Nieuwe single vind ik ronduit saai... Ik vind de remix van Deadmau5 dan toch stukken beter dan het origineel, veel diepere bass in die remix.

Ook spijtig dat die een andere weg is ingeslagen, ik vond die disco stijl van hem veel vetter.