Humble Pie - Street Rats (1975)

Label: A&M

1. Street Rat (2:52)
  2. Rock and Roll Music (2:57)
  3. We Can Work It Out (3:21)
  4. Scored Out (2:46)
  5. Road Hog (3:09)
  6. Rain (4:03)
  7. There 'Tis (3:07)
  8. Let Me Be Your Lovemaker (5:58)
  9. Countryman Stomp (2:21)
  10. Drive My Car (3:42)
  11. Queens and Nuns (3:06)
avatar van Larzz
Laatste Humble Pie album voor de break. Tevens ook de minst goede. Het fijne was er wel af helaas. Veel covers waaronder 3 Beatles nummers. Hoeft allemaal niet zo nodig. Er wordt best aardig gespeeld, de productie is ook prima en Steve Marriott is als vanouds zeer goed bij stem. De inspiratie ontbreekt duidelijk en niet lang hierna stopte de band er na 6 jaar mooi succes mee. Begin jaren 80 nog een kleine opleving met 2 aardige platen maar dat werd uiteindelijk ook niks. Marriott ging uiteindelijk solo door onder de naam Packett of Three. Daarmee heb ik hem zelfs zien optreden mid jaren 80 in een piepklein zaaltje in Winterswijk. Stond een meter van hem af. Geweldig concert. Ook daar gaf de grote kleine man zich volledig. Geweldige zanger en gitarist. Tot hij tragisch in 1991 om het leven kwam bij een brand (met sigaret in slaap gevallen) in zijn eigen huis. Triest einde van een van de grootste rock en soul zangers die er ooit geweest is. Steve RIP.